56 db. hozzászólás
   Zöldfülű
2006.08.23.
tag |
Ha valakinek kell a gránát-alma videója, akkor szóljon. Hang sajnon nincs, de nem is volt túl hangos. |
|
|

176 db. hozzászólás
2 pont
    Haladó
2006.10.07.
tag |
csillag effekt...
hidraulikus emelő átalakítva préssé
!!!!kno3!!!! flash,mert ugye kedves kmno4 flash barátunk nyomás érzékeny meg ibstabil....
jah és ezt is óvatosan, ne kapja telibe a 2 tonna egyvől:D
na és a rudat beldarabolod |
|
|

1085 db. hozzászólás
119 pont
    Pirotechnikás
2006.10.08.
moderátor |
De hallod,65-35 az nekem tiszta szar,porcukrot használok,ugyanolyan finomságú kno3-mal,de ígyis fröcsköl és lassú mint a ****.Mondom,olvasztottam is össze,az ha lehet,még lassabb volt.Ha azon még lassítanék,megállna Egyszer sikerült normális candyt csinálnom,és azt egy ideig tudtam is reprodukálni,de onnantól vhogy nem sikerülnek...Füstbombába még elmegy...najó abba király 310 g egy egéssz erdőt telenyomott füsttel,kis viaszreszelékkel a tetején...(és ahogy vártam,a kakaóillat töltetemtől kakóillata volt tök kellemes ) Na azért köszi a választ majd próbálkozom :)
Na még annyit hogy valaki leírná,hogy lehet csillageffektet készíteni pl bomblettába?(annyira nemsürgős...az útjelzőtáblás bomblettámba kéne,de még kezdeti stádiumvan vagyok ezzel :) válaszokat elörre is köszönöm. |
|
|

176 db. hozzászólás
2 pont
    Haladó
2006.10.07.
tag |
Ja és mien oldal olyan jó????
mert gekko még mindig nem frissítette  |
|
|

176 db. hozzászólás
2 pont
    Haladó
2006.10.07.
tag |
candy: 65%kno3 35%cukor.. de erre gondoltál???
ez gyors, jó raksiba, de ha kristájcukrot használsz ne csodálkozz, ha fröcsköl.....
na lassírani akarsz rajta akkor 6:4 |
|
|

792 db. hozzászólás
531 pont
    Labortöltelék
2006.03.05.
tag |
Különben meg kis internetes tudással ki lehet keresni a http://sanyesz.click.hu oldalról. De szerintem google is adna találatot. Különben meg minek kell AP-val, ANFO-val, APAN-al, stb kotyvasztani? |
|
|

221 db. hozzászólás
50 pont
    Haladó
2006.04.20.
PM Jelölt |
bazz..dehogy... még nincs kész---
se időm se energiám...
AN-t kristályósítok desztvízben oldottam.. 2X átszűrtem...
most pihen... majd végzek néhány kisérletet...hogy hogy lesz a legjobb..
milyen kristályszerkezet a legrobbanékonyabb csak nehogy túl durva legyen
mivel AN csak nagyban mutakozik durcának..ezért 100g-k lesznek a tesztek alanyai..
ezeket fogom kül anyagokkal elegyíteni..
pl. minden ami rá van írva hogy tartsuk távól tőle
de sztem szuperfoszfátot is nézek hozzá,ként,kcl-t(ezt nem tom miért írták rá)
aztán még alupor...meg ilyenek...
aztán. űvegpor..ilyenek..majd ha lesz aluporom sok...akkor összedobom a hordót... de asszem megkötött a fél liter vízüveg meg a 3kg sóder
az alján.. ezér most a tetejét csinálom meg ugyanígy..hagyok egy slag darabot a szájában és fejjel lefele fordítom.. de lehet betont rakok, vagy szereztem púrhabot:D.. az meleg esz.. mert folyt mint állat:D 1-2 nap és kő kemény.....csk könnyű és úszik a vizen.. az a hátránya.. de legalább nem fog a vízalatt elfordúlni a hordó..fejjel lefele...így tudok pontosan tervezni..
egyébként a bulihordó az nem csak egy folytás..
nekem az egy presztizst ad.. hogy igen bakker.. ez jól néz ki és igényes...végülis darrantyót sem lehet csak úgy összehányni ez pedig az igényességet tükrözi...
meg némi fanatizmust.. ha több hordó is van
de ez mind1.. majd feljegyzem a tesztek eredményeit...jah.. poén... az átkristályosított AN...
motorolajjal.. hehe hogyismondjam...pukkan....
sikeresen 0.1g-t felrobiztam... kicsi aluba betekertem és öngyujtóval melegítettem.. bizonyos.. nyomásnál és hőnél bekövetkezik a 2. bomlás.. és meglehetősen ilyesztő amikor a pillanat törtrésze alatt a kezedben lesz egy alugomba
egy gombostűfejnyi anyagból...kb 2-3 cm átmérőjű alububorék...sztem úgy van ahogy leírtam, ajd várom az ötleteket az okosabbaktó..
jah mellesleg. beszéltem egy két vegyészproffal.. és nem ajánlják az ammónium-nitrátot, mert kiszámíthatatlan.. a kristályos formája..
pl van neki (amit én eddig láttam) egy kristályvizes tüskeszerű hosszúkás
meg egy porszerű---nincs kristályvíz--ilyenkor a
legveszélyesebb--
a kettő között meg van egy másfajta, de azt nem figyeltem meg...még..az is vizes de mérsékelten..
amit lehet kapni az amorf állapot vagy arra hasonlít.. mert egy olvadt állapotban megszilárduló anyagot látunk.. aminek nincs konkrét szabályos szerkezete.. mint az üveg...és a bolti tele van valami porral.. vagy kőpor, vagy mészkő, vagy gipsz.. nem tom.. és leszűrtem..
de tök jó.. mert amíg golyós addig alig oldódik vízben.. ha belerakom.. de ha kristályos.. akkor azán csak közel kell vinni és vége.. mint a csapvíz...olyan..
nem ajánlom senkinek hogy megigya.. nem kellemes és a vasra. alura.. minden kicsit is korróziógyanus fémre veszélyes korrózió szempontjából..
senki meg ne próbálja alu lábasba beletenni mert meg fog halni.. képes spontán bomlásra... pl robbanás formályában.. a németek megmondhatják..
nekik oda van már legalább 10 emberük emiatt
ppáp
|
|
|
|
>>Vegyészfórum
>>Kiülő
Online felhasználók: 113
Ebből tag: 0
Látogatók: 1493842
Látogatók ma: 2058