1085 db. hozzászólás
119 pont
    Pirotechnikás
2006.10.08.
moderátor |
Blaze,ha müxik a dolog akkor kiváncsi vagyok az arányokra,mert van egy rakás zöld króm-oxidom és nemtudom mire elhasználni...Régebben candy-t katalizáltam vele,de jött a vas-oxid és mivel azt sem tudtam mire elcseszni,inkább azzal katalizáltam a candy-t kicsit jobb is volt azér... :) Lézetik króm-oxidos termit csak az arányokat nemtudom sajna,de valahol neten láttam képet is róla (zöld por...míly meglepő) bár nemtudom,mennyire megbízhatóak a neten terjengő receptek...Szal ha valami eredmény van akkor kéretik szólni.
Szerk.:
Egyébbként termittel lehet a leg környezetbarátabb módon húst sütni vagy kaját melegíteni 
Bele egy valami fém edénybe a termitet,olyanba amit át is olvaszt,ezt egy vödör homok fölé rakni,termit begyújt,olvadt vas le a homokra,abban nem okoz túlsok kárt :) aztán vmi csipesszel az izzó vasat be egy kis gödörbe,fölé rácson a kaja,vmivel letakarod a gödröt és bon apetit |
|
|

2444 db. hozzászólás
    Őstag
2006.02.15.
moderátor |
Le kell önteni valami jó erős oxidálószerrel, katalizátort mellé és már csak a vas-oxidot kell kapargatni (nekem ez a mószer a szimpatikusabb).
Ja és ha valaki arra vetemedne, akkor hamarosan tesztekek krómos termitet. Arányok hamarosan! |
|
|

1465 db. hozzászólás
5 pont
    Pirotechnikás
2006.03.31.
moderátor |
Azért elég rendesen fel lehet vele gyújtani a házat, és akkor a reakciótermékek eltakarításáról nem is beszéltünk. |
|
|

1465 db. hozzászólás
5 pont
    Pirotechnikás
2006.03.31.
moderátor |
Hagyjátok a termitet, könyörgöm. Érzékenynek nem érzékeny, de őrült magas hővel ég, nekünk még mindig van egy fél centi mély luk a járdalapban... Azt már nehéz eltaposni. Szóval: NE! |
|
|
176 db. hozzászólás
93 pont
  Tud valamit
2007.02.23.
tag |
na ez nekem is jól jött mert nem tudtam begyújtani(ha begyulladt akkor meg nagyon leóassan égett 1 szer volt mikor elérte azt a hőfokot ahol már szépen égett)
Predator fölvennél msn-re?([email protected]) Előzmény: #6201
|
|
|

648 db. hozzászólás
281 pont
 Piromán
2007.01.17.
tag |
hogy a búbánatba működik a termit? mert hogy valamilyen arányban össze keverjük az Al-t meg a (ezt a másikat nem írom le mert asszem nem szabad) akkor azzal mit kell csinálni? meggyújtani?
meg aaz arányát se tudom |
|
|

42 db. hozzászólás
25 pont
 Zöldfülű
2006.12.30.
tag |
Vóna egy olyan kérdésem hogy lőporba a bodzafa? Mert hát azis puha fa. Köszi . |
|
|

285 db. hozzászólás
     Labortöltelék
2006.01.11.
moderátor |
AP és én...
Many years to ago...tanákoztam az AP-vel. Olyan régen, hogy már elévült...
A savmaradék - 1 dl - helyén 3 évig nem nőtt ki SEMMI. (fű, gaz) A keletkezett anyag AP annyi volt, mint amit egy falat szalonnáskenyér falatra "katonára" szór az ember. Ennek fele volt egy ejtőkalapácsos kísérlet része - olyat szólt, hogy a váratlansága miatt bexartam. A másik felét egy kettőbe hajtott papírlapon meggyújtottam - olyan hevesen lobbant el, hogy az ijesztő volt. Itt ki is gyönyörködtem magam végleg az anyagból. Na most aki ebből dekagrammokat csinál arra tényleg ül az amatőrpirós adoma: "Né má wazze, hova lett a kezem???" A másik mondás: "Házi körülmények között inkább robbanékony, mint robbanóanyagot állítanak elő..." Tudom, vannak ügyesebbek, de addig jár a korsó a kútra, amíg úgy nem marad a vízhordó lyány... |
|
|

2444 db. hozzászólás
    Őstag
2006.02.15.
moderátor |
Azért az hogy két gyufafejnyi AP leszedte a nő kezét, az egy erős túlzás (nem kell mindent szó szerint átvenni a médiától). Az AP durva cucc meg minden, de azért nem ennyire. |
|
|
|
>>Vegyészfórum
>>Kiülő
Online felhasználók: 92
Ebből tag: 0
Látogatók: 1493331
Látogatók ma: 1547
|