408 db. hozzászólás
58 pont
    Labortöltelék
2008.11.19.
PM Tag |
Na, tenyleg jo ez a malom. Idokapcsolo, lopakodo uzemmod, stb. Latszik, hogy egy igazi megszallott vagy! Nagyon nehez ugy otthon csinalgatni ilyesmit, hogy tiltjak. Nekem is volt ido, hogy kisebb balesetek miatt, nagy veszekedesek voltak itthon. De mostanaban elfogadjak.
-hova mesz fiam?
-megyek a retre setalni.
Tisztaban vannak vele, mit csinalok, de belefaradtak az allando vitaba (szerencsere).
A lakasban a sugarzas a radon miatt van, de csak a hazakban. Tenyleg veszelyes en is ugy tudom. Voltam egyszer egy eloadason, amiben errol is szo volt.
Hogy Kicsiatomtol folytassam:
ad4 ferenyelsz es megfulladsz 
Visszaterve a szobahoz, az enyem is jo vegyszerszagu, amit csak mas erez meg, foleg anyu. |
|
|
894 db. hozzászólás
289 pont
    Labortöltelék
2007.08.17.
PM Tag |
Sima feszültség szabályzóval állítod a fordulatot?
(Most Soviniszta leszek,és nem várom meg a választ.)
Az a baj ezekkel hogy nem csak a feszültséget hanem az áramerősséget is szabályozzák,így a motor alacsony fordulaton sokat veszít a nyomatékából.
Legjobb áttételekkel behatárolni a fordulatot,vagy valami feszültség és áram-szabályozó kapcs. üzemű táppal próbálkozni,szerintem. |
|
|
766 db. hozzászólás
87 pont
   Haladó
2005.12.18.
tag |
Mindenből történhet baleset, nem egyszer történt már olyan amikor a 20kV-os kábelt szerelték akkor azt vágta agyon az áram aki értett hozzá, volt hozzá tudása és felszerelése, de mégis megcsapta az áram, hálózati árammal szintúgy történhet bárkivel ilyen.
De felhozhatok még egy példát, pl a biciklizés, azt is lehet szabályszerűen csinálni, de baszhatod ha egy részeg fasz kocsival elüt, hiába tartod be a kreszt meg minden egyebet ha más nem tartja be és elütnek téged és belepusztulsz.
Robbanóanyaggoknál is elég gyakori a szerencse miatti túlélés, de a tudással fokozni lehet a tulélés esélyét, de ez már inkább a komolyabb anyagokra vonatkozik.
Szóval szerintem ne ugass le mindenkit hogy nagyon veszélyes, megsugom az is veszélyes hogy ott ülsz a szobádba és gépezel.
Hogy miért?
ad1 ha pl nem szellőztetsz sokáig akkor a ház falában lévő sugárzás felgyülemlik a szobádban ami káros lehet (ha jól tudom xenon izotóp)
ad2 bármikor becsapódhat egy gömbvillám ami azonnal hazavág minden elektronikus berendezést, téged meg tuti hogy befosat, de megúszhatod egy kis égési sérüléssel
ad3 tovább had ne soroljam mi történhet még :D
Nah csak ennyit akartam mondani. Előzmény: #12264
|
|
|

3664 db. hozzászólás
28 pont
     Mester
2005.11.12.
PM Admin |
Hátattól független hogy 18 éves vagy e vagy sem mindig tiltani fogják! A helyzet az hogy veszélyes amit csinálunk, és az is marad, mindegy hány évesek vagyunk. Nem kell csodálkozni hogy tiltanak valamit, amire rámehet a házatok, vagy ami még rosszabb valakinek akár az élete!
Jó ha az ember odafigyel lehet csökkenteni a kockázatokat elfogadható szintre, de nagyon oda kell figyelni, ami egy 13 évestől nem várható el, nekik nincs veszélyérzetük, ezért kell a centerről is elzavarni a túl fiatal egyéneket, később úgy is próbálkoznak majd, de aki fial az veszélyes... Előzmény: #12259
|
|
|

462 db. hozzászólás
43 pont
    Labortöltelék
2006.09.14.
tag |
Anyámék nekem is nagyon tiltják az ilyesmit pedig már rég elmúltam 18.Szerencsére a malmomat még sose kérdezték meg hogy mi van benne,meg azt se tudják mire jó.Sikerült beadnom nekik hogy a motort tesztelem mennyit bír.Csak má így több hét után elég hülye magyarázat |
|
|

3664 db. hozzászólás
28 pont
     Mester
2005.11.12.
PM Admin |
Az egésznek kartonpapírból van hajtva a burkolata, hogy egy ventilátorral lehessen hűteni az egészet. A levegő elől megy be és fent a motornál jön ki, úgy hogy a motort végig hűti.
Fordulatszám szabályzó ott a motor melletti kapcsoló, 3fokozatos, van egy normál fokozat, 7,5V feszültségen dolgozik a motor, percenként 80as fordulattal KB
Van egy 1 fokozat ami 5V, 50-60fordulat per perc, és van egy 2. fokozat, ami 12V 120 fordulat/perc . Nem pontos értékek csak sacc per kb
Itt inkább az áttételen van belőve a fordulat.
Az egész szerkezet egy fából készült felépítményre van szerelve, stabil és erős.
A szekrény: gondosan elrejtve a terráriumok számára fenntartott néhai "tücskös" szekrényben, anyámék ide sosha nem néznek be, a néhai élmények maradandó hatásaként Anno 2-3000 tücsök volt a szekrényben egy terráriumban.
A szag beivódott a fába ezért büdös, sose nyitja ki senki, csak én.
Sajnos erre kényszerültem, mert csak éjjel tudom járatni a malmot mikor mindenki alszik és nem feltűnő.
Ki van párnázva ezért nem dübörög, és az én szobámból alig hallatszik ki. Éjjel senki nem hallja csak én 
Egy időkapcsoló kapcsolja be és ki, 11 órakor kezd működni és 5 órakor legkésőbb lekapcsol, anyám ilyenkor megy dolgozni...
Ha nem vagyok otthon nem megy mert félek hogy valamit felgyújt, bár be van építve egy rakás biztonsági kütyü, rövidzárlat védelem, túlmelegedés védelem. |
|
|

288 db. hozzászólás
57 pont
    Tud valamit
2008.12.17.
tag |
Szerintem nagyon jó, 5 pont. Jól látom, hogy az elektronikának kartonból hajtottad a házát? És a motor mibe van benne? Villanyszereléshez használt dobozban? |
|
|

321 db. hozzászólás
48 pont
    Haladó
2009.02.25.
tag |
Ngyon jó! Lehet hogy én vagyok vak, de nem látom a fordulat szabájzót.Az enyémre most készült el, csak 4 fokozatos de nagyon jó! |
|
|

53 db. hozzászólás
19 pont
  Zöldfülű
2009.04.10.
kitiltott |
jóó!és az ólomgólyól:)? (nekünk is ilyen szekrényünk van ) |
|
|
|
>>Vegyészfórum