800 db. hozzászólás
71 pont
Haladó
2007.12.28.
tag |
Én ugy gondolom,hogy kb annyi méter magasra kell mennie egy bombettának,ahány milis
Ez egy hozzászólás a(z) "50mm bombettám enyv szalaggal" című tűzijáték képhez. |
|
|
408 db. hozzászólás
58 pont
Labortöltelék
2008.11.19.
PM Tag |
Na, tenyleg jo ez a malom. Idokapcsolo, lopakodo uzemmod, stb. Latszik, hogy egy igazi megszallott vagy! Nagyon nehez ugy otthon csinalgatni ilyesmit, hogy tiltjak. Nekem is volt ido, hogy kisebb balesetek miatt, nagy veszekedesek voltak itthon. De mostanaban elfogadjak.
-hova mesz fiam?
-megyek a retre setalni.
Tisztaban vannak vele, mit csinalok, de belefaradtak az allando vitaba (szerencsere).
A lakasban a sugarzas a radon miatt van, de csak a hazakban. Tenyleg veszelyes en is ugy tudom. Voltam egyszer egy eloadason, amiben errol is szo volt.
Hogy Kicsiatomtol folytassam:
ad4 ferenyelsz es megfulladsz
Visszaterve a szobahoz, az enyem is jo vegyszerszagu, amit csak mas erez meg, foleg anyu.
Ez egy hozzászólás a(z) "A kész malom. Pls egyszer pontozd a feltöltött 3 képet kösz." című tűzijáték képhez. |
|
|
894 db. hozzászólás
289 pont
Labortöltelék
2007.08.17.
PM Tag |
Sima feszültség szabályzóval állítod a fordulatot?
(Most Soviniszta leszek,és nem várom meg a választ.)
Az a baj ezekkel hogy nem csak a feszültséget hanem az áramerősséget is szabályozzák,így a motor alacsony fordulaton sokat veszít a nyomatékából.
Legjobb áttételekkel behatárolni a fordulatot,vagy valami feszültség és áram-szabályozó kapcs. üzemű táppal próbálkozni,szerintem.
Ez egy hozzászólás a(z) "A kész malom. Pls egyszer pontozd a feltöltött 3 képet kösz." című tűzijáték képhez. |
|
|
766 db. hozzászólás
87 pont
Haladó
2005.12.18.
tag |
Mindenből történhet baleset, nem egyszer történt már olyan amikor a 20kV-os kábelt szerelték akkor azt vágta agyon az áram aki értett hozzá, volt hozzá tudása és felszerelése, de mégis megcsapta az áram, hálózati árammal szintúgy történhet bárkivel ilyen.
De felhozhatok még egy példát, pl a biciklizés, azt is lehet szabályszerűen csinálni, de baszhatod ha egy részeg fasz kocsival elüt, hiába tartod be a kreszt meg minden egyebet ha más nem tartja be és elütnek téged és belepusztulsz.
Robbanóanyaggoknál is elég gyakori a szerencse miatti túlélés, de a tudással fokozni lehet a tulélés esélyét, de ez már inkább a komolyabb anyagokra vonatkozik.
Szóval szerintem ne ugass le mindenkit hogy nagyon veszélyes, megsugom az is veszélyes hogy ott ülsz a szobádba és gépezel.
Hogy miért?
ad1 ha pl nem szellőztetsz sokáig akkor a ház falában lévő sugárzás felgyülemlik a szobádban ami káros lehet (ha jól tudom xenon izotóp)
ad2 bármikor becsapódhat egy gömbvillám ami azonnal hazavág minden elektronikus berendezést, téged meg tuti hogy befosat, de megúszhatod egy kis égési sérüléssel
ad3 tovább had ne soroljam mi történhet még :D
Nah csak ennyit akartam mondani.
Ez egy hozzászólás a(z) "A kész malom. Pls egyszer pontozd a feltöltött 3 képet kösz." című tűzijáték képhez. Előzmény: #12264
|
|
|
3664 db. hozzászólás
28 pont
Mester
2005.11.12.
PM Admin |
Minek fellőni egy 50-es bombát 100m-re? Abból alig fog látszani valami!
Én anno a hengeres 50-55mm bombákat küldtem fel 80m-re, de azokban annyi anyag volt mint egy 75-ös gömbbombában.
Ez egy hozzászólás a(z) "50mm bombettám enyv szalaggal" című tűzijáték képhez. |
|
|
3664 db. hozzászólás
28 pont
Mester
2005.11.12.
PM Admin |
Hátattól független hogy 18 éves vagy e vagy sem mindig tiltani fogják! A helyzet az hogy veszélyes amit csinálunk, és az is marad, mindegy hány évesek vagyunk. Nem kell csodálkozni hogy tiltanak valamit, amire rámehet a házatok, vagy ami még rosszabb valakinek akár az élete!
Jó ha az ember odafigyel lehet csökkenteni a kockázatokat elfogadható szintre, de nagyon oda kell figyelni, ami egy 13 évestől nem várható el, nekik nincs veszélyérzetük, ezért kell a centerről is elzavarni a túl fiatal egyéneket, később úgy is próbálkoznak majd, de aki fial az veszélyes...
Ez egy hozzászólás a(z) "A kész malom. Pls egyszer pontozd a feltöltött 3 képet kösz." című tűzijáték képhez. Előzmény: #12259
|
|
|
32 db. hozzászólás
15 pont
Zöldfülű
2009.03.07.
tag |
Köszönöm a dicséreteket!
De am a multkori bombettám az igaz hogy 20g-al lett fellőve de az keményfaszénből volt!A mostani ez meg mogyoró faszénből!
Ez felment vagy 40m magasra most és ott nagyon szépen bontott de még simán felment volna sztem 100m-re! Olyan gyorsan repült hogy nem tudtam elkapni fényképezővel!Ne haragudjatok ezért.Nemtok feltenni róla videót.:S:S
|
|
462 db. hozzászólás
43 pont
Labortöltelék
2006.09.14.
tag |
Anyámék nekem is nagyon tiltják az ilyesmit pedig már rég elmúltam 18.Szerencsére a malmomat még sose kérdezték meg hogy mi van benne,meg azt se tudják mire jó.Sikerült beadnom nekik hogy a motort tesztelem mennyit bír.Csak má így több hét után elég hülye magyarázat
|
|
365 db. hozzászólás
125 pont
Haladó
2008.09.27.
tag |
Állítólag rossz minöségü a löpora, ha tényleg nem megy kevesebbel akkor megérthetö...nemrég tett fel vidit, ismét 20 gramm vetötöltettel, és nem ment annyira magasra a bombetta...
|
|
304 db. hozzászólás
Pirotechnikás
2008.10.20.
PM Tag |
Jól néz ki!
Én a 75mm-es 140g-os bombába használok 15g-ot.
Legutóbb 50mm-est lőttem ki 25cm(!!!!!!)-es csőből 7g-al, és szép magasra felment.
20g az valóban nagyon sok.
|
|
|
>>Vegyészfórum
>>Kiülő
Online felhasználók: 3
Ebből tag: 0
Látogatók: 3605136
Látogatók ma: 25
|