A másodperc ajánlata: Inka 24000 Ft
302 db. hozzászólás
67 pont
Haladó
2009.04.05.
tag |
Nekem is elküldhetnéd.
vagy ha nem akarod akkor másold be ide. |
|
|
365 db. hozzászólás
125 pont
Haladó
2008.09.27.
tag |
És az a táblázat gomb vagy hengeres bombettákra van?
Így vagy amúgy, nekem is mehetne a táblázat, a mailemre, koszi...
Amúgy Shimizu konyvei le lettek valaha fordítva kozépeurópai nyelvre (cseh/szlovák/magyar) ?
Ez egy hozzászólás a(z) "50mm bombettám enyv szalaggal" című tűzijáték képhez. |
|
|
307 db. hozzászólás
28 pont
Labortöltelék
2005.07.11.
PM Tag |
Bükkfa fúvókát használtam, tényleg hamar elég de az első motornál elég jól müködött. A vezérsíkok csak addig voltak drótozva amíg megkötött a ragasztó
Ez egy hozzászólás a(z) "Második rakétám2" című tűzijáték képhez. |
|
|
3664 db. hozzászólás
28 pont
Mester
2005.11.12.
PM Admin |
Jól látom fa dugó van fúvóka gyanánt? Nem túl szerencsés, pláne ekkora motornál, hamar elég.
A vezérsíkok rögzítése is érdekes megoldás...
Ez egy hozzászólás a(z) "Második rakétám2" című tűzijáték képhez. |
|
|
3664 db. hozzászólás
28 pont
Mester
2005.11.12.
PM Admin |
A fordulatszám szabályzó nálam 3 különböző lecsatolásról jön, a táp egy hifi-é volt. Ez kapcsoló üzemű táp, vagyis négyszögjellé alakítja az egyenirányított hálózati feszültséget, és ezt a nagyfrekvenciás jelet adja egy egészen kis transzformátornak. A Nagyfrekvencia teszi lehetővé hogy a pici trafón nagy teljesítmény menjen keresztül. A trafón van az 5, 7.5 , 12V os kicsatolás. Ezt kondenzátorral csillapítják, és innen megy direktbe a malom 3 állású kapcsolójába. Egyik szálat direktbe kapcsolja rá a motorra, a másik két szál ki van relézve, hogy mindig egy szál kapcsolódjon egyszerre a motorhoz.
Vagyis az áramerősség a feszültség ellenére marad állandó, ez a táp sajátossága.
De vannak direkt áramerősséget szabályzó kapcsolásaim is, de most problémás az alkatrészellátás, így maradtam ennél az egyszerű módnál.
Az új honlapra már feldobok egy tök egyszerű kapcsolást, és azt is hol lehet kapni alkatrészt. (rendelni online)
Az teljesen fokozatmentesen szabályozható, direkt motorok fordulatszámárnak szabályozására találták ki.
(gyári kapcsolás, akár kit-ben is megvásárolható! 1000ft)
Veszélyesség: Nem azt mondtam hogy bármit is be kellene tiltani, én nem tiltanék be semmit. Az sosem megoldás! Megoldás a tanulás, a z emberiség ezért tarti itt ahol mert tanult.
Tehát biztosítani kell a megfelelő oktatást a tudáshoz, és a tudás megvéd minket, és a következő generációt. Ez igaz mindenre, a pirotechnikára is.
Ha nekem gyerekem lesz én sem fogom tiltani, sőt oktatni.
A nemtörődöm a problémával inkább betiltom hozzáállás sosem megoldás! De azt sem hogy leszarom csinálj amit akarsz! Mindkettő veszélyes.
Sziklát mászni, motor versenyezni, villanyt szerelni is veszélyes, mégsem tilos, csak oktatás és kiképzés kérdése.
A pirotechnikával az az egyetlen probléma, hogy másokra is veszélyes, és az elsődleges feladat az, hogy úgy dolgozzunk hogy másokat kár ne érhessen.
Ez igaz a felhasználásra is. Ezért tilos olyan robbanóanyagokkal kísérletezni ami instabil. Te hiába mérlegeled magadba , hogy ez számodra elfogadható kockázat, de másokat megkérdeztél erről mikor elviszed mellete az anyagot, vagy mikor a házában állítod elő?
Ez egy hozzászólás a(z) "A kész malom. Pls egyszer pontozd a feltöltött 3 képet kösz." című tűzijáték képhez. |
|
|
830 db. hozzászólás
410 pont
Pirotechnikás
2008.12.30.
moderátor |
Most egy kúpt akarok guberálni valahonan és azzal szabályoznám a fordulatszámot. Ha az ékszijat a kup keskenyebb pontjára tenném alacsonyabb lenne a fordulat ha a tetejére akkor nagy.
Ez egy hozzászólás a(z) "A kész malom. Pls egyszer pontozd a feltöltött 3 képet kösz." című tűzijáték képhez. |
|
|
256 db. hozzászólás
33 pont
Haladó
2009.02.11.
tag |
Nem rossz, amúgy szerintem is sok a vetőanyag bár ez már a te tapasztalatod hogy milyen minőségű a B.P.-d, sok sikert a továbbiakban is
Weasley <-- meg köszönném vagy ha tudod küld el mailemre THX
Ez egy hozzászólás a(z) "50mm bombettám enyv szalaggal" című tűzijáték képhez. |
|
|
311 db. hozzászólás
322 pont
Haladó
2007.04.10.
tag |
Shimizu egyik könyvében benne van, h hány milis bombának hány méterem kellene bontani. Holnap bemásolom ha kell.
|
|
|
>>Vegyészfórum
>>Kiülő
Online felhasználók: 0
Ebből tag: 0
Látogatók: 3605133
Látogatók ma: 22
|