158 db. hozzászólás
47 pont
Labortöltelék
2007.01.03.
tag |
Szevasztok!
Beszéltem Zubival a dologról, ha összegyűlik 200db akkor elmegyek érte és elosztjuk, ki mennyit rendelt alapon. Akit érdekel az írjon az email-re, amit Zubi megadott.
Ez egy hozzászólás a(z) "ROS 40 rakéta motor" című tűzijáték képhez. |
|
|
307 db. hozzászólás
28 pont
Labortöltelék
2005.07.11.
PM Tag |
A ROS-40 motor teljesítményének jelleggorbéje:
Teljesítmény
Szétszedve:
1kép
2kép
3kép
|
|
307 db. hozzászólás
28 pont
Labortöltelék
2005.07.11.
PM Tag |
Msn címem megegyezik az email címemmel.
|
|
256 db. hozzászólás
33 pont
Haladó
2009.02.11.
tag |
Bocsánat az "első"-t azon értem hogy az első ilyen fajta.
Ez egy hozzászólás a(z) "én így készítem ... (50 mm - esem)" című tűzijáték képhez. |
|
|
256 db. hozzászólás
33 pont
Haladó
2009.02.11.
tag |
alsóban T.T. ,felső mystery , körbe crackling és gyári csillagokkal,pontos közép bontás megoldás, ez volt az első, egész szép volt most a második is kész van de azt videóra is rögzítjük ha minden igaz a hétvégén.
Ez egy hozzászólás a(z) "én így készítem ... (50 mm - esem)" című tűzijáték képhez. |
|
|
365 db. hozzászólás
125 pont
Haladó
2008.09.27.
tag |
És nekem akkor menne postán?
Adnál valami elérhetoséget?
|
|
307 db. hozzászólás
28 pont
Labortöltelék
2005.07.11.
PM Tag |
A 120 forint stabil ár. Ennyiér be tudom szerezni. Cool viktor ([email protected]) jelezte hogy eljonné értük Komáromba, szerintem beszéljétek meg vele.
|
|
365 db. hozzászólás
125 pont
Haladó
2008.09.27.
tag |
Hát, ez amit linkeltél az olyan 200 Ft darabként, ám ha maradna az a 120 Ft akkor johetne nekem egypár, valami eléretoségedet letudnád ide írni?
MSN, Skype, ICQ stb. ...
|
|
307 db. hozzászólás
28 pont
Labortöltelék
2005.07.11.
PM Tag |
Hát ha akarod akkor elküldhetem neked postan is. Utánvéttel. Lehet venni pl:
itt
Már páran irtak hogy vennének motort, szerintem itt a forumon beszeljétek meg hogy kinek mennyi kell, keressetek egy embert aki eljonne érte.
|
|
365 db. hozzászólás
125 pont
Haladó
2008.09.27.
tag |
Akkor maradna a posta, Szlovákiából Szlovákiába szerintem nem olyan szornyu, 2-3 euró, de mégiscsak honnan veszed az ilyeneket?
|
|
307 db. hozzászólás
28 pont
Labortöltelék
2005.07.11.
PM Tag |
Ha nincs vaskloridod jo a H2O2/ HCl/ H2O keverék. 1:1:2 arányba. 35% os peroxidot használj.
U.i.: Azt hiszem itt megengedhető hogy ideírtam az arányt mivel nem pirotechnikai dologrol van szó.Ha tévedek javítsatok ki.
Ez egy hozzászólás a(z) "A kész malom. Pls egyszer pontozd a feltöltött 3 képet kösz." című tűzijáték képhez. |
|
|
304 db. hozzászólás
Pirotechnikás
2008.10.20.
PM Tag |
Zubi által belinkelt kapcsolási rajz tökéletes, de lehet benne módosítani 1-2 dolgot.
BD911 helyett használj BUZ11-et vagy ha nagyobb terhelhetőség kell IRF3205-öt(110A-es TO-220-as tokú állat, 24V ig tökéletes).
A fetekbe van védő dióda, így nem kell a motorral párhuzamos dióda se, de ártani nem fog, ha bekötitek. A FET előtti 56 ohmos ellenállást lehet csökkenteni 11 ohmra. Valamint a mororra érdemes pár 100nF-os kerámia kondit aggatni, hogy csökkentse a zavarokat.
Nekem volt hogy nem ment a PWM szabályzás tökéletesen, mert elég nagy zavart vitt be a DC motor a kondik nélkül.
3 kondival tökéletes szűrést lehet tenni a motorra. 1 kondi a motor pozitív és negatív kapcsa közé, illetve 1-1 kondi a motor pozitív/negatív kapcsa és a motor fémházához. Csak ha hozzá lehet férni a motor házához.
Az én PWM-em annyiban különbözik ettől, hogy ott a frekit is lehet állítani, valamint hogy bonyolultabb és költségesebb:) Jobb ez az 555-ös rajz, csak FET tranyóval kell megépíteni.
Vasklorid:
Én az elektronikai szaküzletekben használható gyorsmaratót használom. TN150 névre hallgat azt hiszem. Csapba melegvíz, abba pedig befőttes üveg, amibe a vasklorid van. Melegen nagyon gyorsan és szépen dolgozik.
Sima vasklorid kapható pl az azúrban(vegyszerbolt).
Bronz golyó:
Bronz golyó majd nekem is aktuális lesz, csak kell szereznem egy nagyobb dobot, és akkor öntetek. Szólni fogok mindenképp!
Ez egy hozzászólás a(z) "A kész malom. Pls egyszer pontozd a feltöltött 3 képet kösz." című tűzijáték képhez. |
|
|
307 db. hozzászólás
28 pont
Labortöltelék
2005.07.11.
PM Tag |
Pozsonyon csak keresztül utazok vonattal minden héten, de leszállni nemnagyon szoktam. Nekem Gúta, Komárom esetleg Brünn lenne jó.
|
|
365 db. hozzászólás
125 pont
Haladó
2008.09.27.
tag |
Zubi, szoktál járni Pozsonyba? Én onnan vagyok 10 km-re, gondoltam valamikor valahol találkozhatnánk ott..
EDIT : Kleenex953 - ez az hulye osztálytársas kibeszélés már nagyon régi, jobb ha beismered mint találgatni...
|
|
307 db. hozzászólás
28 pont
Labortöltelék
2005.07.11.
PM Tag |
Csak most látom hogyha a hozzászolások a tüzijátek képekhez be irok akkor itt nem jelenik meg. Szoval:
Gútán (Kolárovo) lakom. Komáromtól 20km re.Szerintem a postaköltség több lenne mint maguk a rakéták. Pláne utánvéttel.
Szerintem legjobb lenne ha összebeszélnétek és ha összejott pl 200 darab, akkor csinálhatunk egy találkozót Komáromba, valaki eljonne érte. Igy lenne a legtisztább, nem kell a postara se futkosni. Meg a pénzzel sincs gond. Én egy fószertöl szoktam rendelni de árulnak pl.
itt
Csak kicsit drágább
Emailt irhattok a : [email protected] -re
|
|
|
>>Vegyészfórum
>>Kiülő
Online felhasználók: 0
Ebből tag: 0
Látogatók: 3605133