1203 db. hozzászólás
303 pont
Őstag
2009.05.08.
moderátor |
Istenem .. Minek ennyit szenvedni ezzel.. Az a lényeg h ne füstöljön a doboz.. .Akkor már tuti kész van... Utána ha nem nyitod ki akkor nem fog parázslani se... Igy minden gond megoldva...Nem kell ezzell itt tökölni... |
|
|
629 db. hozzászólás
55 pont
Labortöltelék
2010.03.02.
tag |
Ezt hogy érted hogy leméred a súlyát? Mert ha dobozzal együtt méred le a fa és a aszén súlyát, az attól is sokat függ hogy, milyen nehéz a doboz, hogyha meg doboz nélül méred le, akkor meg ki kell szedni a dobozból, ami de így értelmetlen az egész, mert ha eltörsz 2-3 szénrudat, már látszik hogy jó -e már a szén. És írnék még egy személyes tarasztalatot is. Ha nagyon izzik a szén és nem akarod lelocsolni vízzel, mert az napokik szárad, de nem is akarod hagyni elparázslani, akkor ablaktisztítószeres üvegből spricnozz rá egy kis nitrohígítót, nem kell rá, alig egy fél deci, és fél perc alatt kiszárad, ha nem teszel bele túl sokat. |
|
|
552 db. hozzászólás
87 pont
Labortöltelék
2009.09.19.
tag |
ém ma szenesítettem, nézegetni mégsem volt kedvem csak hagytam másfél órán át a tűzben , majd kivettem , akkor már az a fagáz sem füstölgött belőle...
Am meg hagyd már azt a grill szénet ,lőport ha készítesz belőle az nem jó semmire , azt csak csillagokba és vulkánokba érdemes használni |
|
|
830 db. hozzászólás
410 pont
Pirotechnikás
2008.12.30.
moderátor |
A megnézös modszer nagyonrosz ötlet a forro szén el fog égni a levegön.. de am érdekes elgondolás. |
|
|
1300 db. hozzászólás
142 pont
Hobbista
2007.02.24.
tag |
Ja igen ezt kihagytam nem szárítóttam az ágakat még nedvesek voltak picit igen ebben igazad van de ez csak egy kb adat amúgy igen más fafajtáknál érdemes kikisérletezni először. De én azt vettem észre hogyha nedvesen rakom be akkor akkor késsz amikor a fagáz folyamatosan tud lángolni.a grill szén sem olyan rossz ám pedig nem is malmoztam a bp-t na majdlökök fel egy vidit. |
|
|
1203 db. hozzászólás
303 pont
Őstag
2009.05.08.
moderátor |
Hello. A Szenes módszer nem rossz csak nem lehet minden esetben pontos. Minden fa fajtának eltérö a tömege igy a szenüknek is. Pl a fűzfának tömörebb és erösebb a törzse mint a vékonyabb ágai és a törzséböl készült szén is keményebb és nehezebb mint az ágakból készült szén. És lehet hogy bükkfábol nem 1/7 ed része lesz a szén sujja az eredeti fáénak hanem 1/3 része.. És ez a fa nedvesség tartalmátol is függ.
A legegyszerübb úgy ellenörizni, hogy már elszenesedett e vagy sem, hogy ha már a szenesitö dobozból egy kis füst (fagáz) se távozik, akkor nagy valószinüséggel kész van. ilyenkor még 10-15 percet benne hagyod, hogy biztosra menny az eredménnyel és utána már veheted is ki lehűteni. Miután kivetted a tűzböl célszerü letakarni a tetején lévö lyukakat egy nedves rongyal mert ugy nem kaphat levetgöt, hogy izzani tudjon a benne lévö szén. így 100% os lesz a kitermelés.
És a szén külön főzésében nem látok sok logikát mert a szenet nem oldja a víz hogy közelebb kerüljön a szénhez!?!? És a malmozáskor a külön fa fajták ugy is összekeverednek és a grill szenes bp hozza a maga jó kis sz*r minöségét amit már megszokhattunk
Ezt amugy a szenesités topicba is irhattad volna de engem itt se zavar különösebben. |
|
|
|
>>Vegyészfórum
>>Kiülő
Online felhasználók: 12
Ebből tag: 0
Látogatók: 3605072
Látogatók ma: 142
|