7 db. hozzászólás
    Zöldfülű
2007.06.25.
tag |
Érdekel valakit 2dl Hg? Ajánlatot várok! |
|
|
140 db. hozzászólás
260 pont
   Hobbista
2006.11.14.
tag |
vas és cerium ötvözete |
|
|
12 db. hozzászólás
    Zöldfülű
2007.09.10.
tag |
sziasztok az érdekelne hogy az öngyujtóban a tűzkő az mjen anyagbol van és lehet e por alakban szerezni |
|
|
5 db. hozzászólás
Zöldfülű
2007.11.06.
tag |
www.alvin-plast.hu
Náluk többféle szővésű és vastagságú kavlár és egyébb szövet, valamint gyanta kapható. A repgépgyárban ahol dolgoztam, innen vásároltuk a prepreg szöveteket. Ha kell akkor composit műanyagozásban tudok segíteni bárkinek. |
|
|

131 db. hozzászólás
141 pont
   Hobbista
2007.10.12.
tag |
Milyen szövésű és hány g/m2 kevlárról beszélünk?Amúgy k. drága |
|
|
140 db. hozzászólás
260 pont
   Hobbista
2006.11.14.
tag |
minek neked kevlár? 
nekem csak a repeszálló mellényembe lenne jó
Bundeswehr forever 
és 1 milyen vastag az a szőttes 6e pénzért? |
|
|

221 db. hozzászólás
50 pont
    Haladó
2006.04.20.
PM Jelölt |
ki milyen árban tud kevlart szerezni?
négyzetméterárat kérnék:)
vagy egy árlistát:)
én 6000Ft/m^2 ért tok..kb
ha van valakinek 3-4000ér az jó lenne:D
|
|
|

131 db. hozzászólás
141 pont
   Hobbista
2007.10.12.
tag |
kéne a típusa az epoxynak, lehet hogy érdekelne |
|
|

1085 db. hozzászólás
119 pont
    Pirotechnikás
2006.10.08.
moderátor |
Epoxyról jut eszembe:
Nem kell valakinek véletlenül 1 kg (én kilóra vettem) West System epoxy? Magyarországon csak nálam, illetve még 1 helyen lehet kapni, de ott 5x annyiért :)
Szóval tanulmányozzátok Nakka bácsi oldalát és mérlegeljetek.Aki igényt tart rá, szóljon! Csak 1 kiló cuccom van, arányosan A, B komponens, siessetek, mert elkapkodják . |
|
|

221 db. hozzászólás
50 pont
    Haladó
2006.04.20.
PM Jelölt |
nah gyerekek:D
lehet találtam egy jó helyet:D
még nem tuti hogy jó minőségü e nekünk az anyag de kecsegtető:)
Termék Engedményes ár
Alumínium por 3,29 euró/Kg
nem írnak szemcsefinomságot..
ez egy epoxigyantákkal foglalkozó cég..
sztem ha sirius felét tudja.. akkor is ilyen áron nem szabad otthagyni :D
sztem ez így megéri. ráadásul KG ban mérik a mennyiségeket..
biztos más is szokott festegetni..jó alapanyag lehet:P
majd csak akkor írok konkrétumokat ha kértem árajánlatot:) |
|
|
82 db. hozzászólás
39 pont
     Zöldfülű
2007.10.26.
tag |
Tudtam, hogy valami D meg P csak már régen olvastam erről az anyagról. 
9000m/s-mal detonál egyes hirek szerint, viszont az előállitása nagyon macerás és egyes oldalak szerint "lehetetlen".
Épp ideje felfrissiteni a tudásomat HE-ből.
Ja és ha nem baj, akkor inkább térjünk vissza a beszerzési témára. |
|
|

3664 db. hozzászólás
28 pont
     Mester
2005.11.12.
PM Admin |
Halihó A gyári légzsákokban Nátrium azid az indító töltet, és NC nitrocellulóz a gáztermelő elegy.
Stroncium nitrátnak igaza van, a légzsákot meg kell védeni a hőtől, de ez könnyen megoldható.
A robbanóanyagot egy fém csőben sütik el ami a gázt közvetve vezeti a légzsákhoz, eközben a lángfront kialszik.
Ehhez persze gyors égésü keverékre van szükség , mivel a cső rövid!
Füst nem, vagy csak kevés keletkezhet, sok gáznak kell keletkeznie. És gyorsan de úgy hogy mégse menjen át olyan robbanásba hogy az kárt okozzon. Ezeknek a követelményeknek mind eleget tud tenni a nitrocellulóz. Itt persze 12-13% os N tartalmú NC használnak mivel a tisztább jobb minőségű robbanása szétvethetné a légzsákot a maga csekély 7100m/s es detonáció sebességével.
A DPPP amit stroncium-nitrát felhozott egy szerves peroxid, tisztán és alacsony hőfokon detonál, elvileg használható lenne ha le lehetne butítíni.
De a valóságban még tuningolni is kéne ugyanis a DPPP létezik de közel nem olyan tulajdonságokkal rendelkezik mint ahogy azt feltételezték róla.
A DPPP mint robbanóanyag egy urban legend!
A használhatóságot nézve a robbanékony szerves peroxidok nem alkalmasak ilyen célokra mert túl instabilak mint ahogy S.N. mondta, ráadásul a robbanáasuk nem fogható vissza használható mértékben.
Túl bomlékonyak egy hosszú tároláshoz. Nem lennék nyugodt ha mondjuk 4-5g HMTD vagy AP vagy mondjuk MEKP vel ülnék szemben a kormánynál.
Más szerves peroxidok stabilabbak de egyik sem használható.
Másrészt egy légzsáknál a pirotöltet jelenti a legkisseb kihívást, én ha már biztonságról van szó csak gyári bevizsgált dolgot tudok elképzelni házi készítésüt semmiképp! |
|
|
|
>>Vegyészfórum
>>Kiülő
Online felhasználók: 106
Ebből tag: 0
Látogatók: 1494613
Látogatók ma: 397
|