179 db. hozzászólás
4 pont
Tud valamit
2009.02.21.
tag |
Üdv!
Lenne egy kérdésem ! Vásároltam a helyigazdaboltban vasgálicot (amit ott lehet kapni műtrágyaként használják asszem) pontosabban Vas(ll)-szulfátot de amikor kibontottam egy barna színű anyagot találtam benne világos zöld helyett. Amikor feloldóm vízben ezt az anyagot akkor a kémcső alján látni azt a vas-szulfátot amit "én keresek" és ha leszűröm és kiszárítom meg iskapom. A szűrlet narancssárga és ha nátrium-hidroxidot adok hozzá vmi fekete-olajzöld színű anyag kicsapódik. Nem tudja valaki mi ez az anyag amely vízben oldódva narancssárga és NaOH kicsap belőle vmi gondolom x-hidroxidot |
|
|
840 db. hozzászólás
158 pont
Pirotechnikás
2009.01.16.
tag |
Valaki leírná pontosan hogy is megy ez a rizskeményítő készítés? Mert kétszer csináltam már, de egyik alkalommal sem lett használható cucc...
Áztattam a rizst több mint egy hétig vízben(rohadt büdös lett...) aztán felfőztem, jó sűrűre, de utána se nem szárad ki, se nem oldódik fel vízben.
|
|
|
1565 db. hozzászólás
141 pont
Őstag
2007.12.16.
moderátor |
akinek kellene valami az írjon mailt, legyen szíves. a 200-as Mgal-nak 1600 / 100 g az ára. 100 g recsihez kel 16 g belőlle. 100 g-ból rengeteg recsi lesz. |
|
|
15 db. hozzászólás
3 pont
Zöldfülű
2008.09.22.
tag |
Col! Jöhetne nekem az Aluból egy száz gramm, meg golyóbis is érdekelne, ha rendelsz majd, a kisebb fajtából egy 100 db. Kis MgAl-t mennyibe számítanál be?
|
|
|
840 db. hozzászólás
158 pont
Pirotechnikás
2009.01.16.
tag |
Hát basszus, hidd el vennék én anyagot, csak válság van nálam is
De most valszeg az lesz h szülinapra pénzt kérek, és akkor annak nagy részét erre fogom áldozni. |
|
|
1565 db. hozzászólás
141 pont
Őstag
2007.12.16.
moderátor |
Hozzáfűznék még annyit, hogy aki recsit szeretne csinálni és nincs 200-as pyro Mgal-ja, ha vesz míniumot adok hozzá mgal-t. Persze nem ingyen, de így már nincs akadálya annak hogy csattogjon az ország. Esetleg az is lehet megoldás hogy a készre kevert crackling elegyet adom el, de ezt még ki kell költségelni. |
|
|
1565 db. hozzászólás
141 pont
Őstag
2007.12.16.
moderátor |
Urak, senkinek nem kell az új cuccokból? Esetleg a régebbiekből? Sóherek vagytok? Októberig már nem valószínű hogy hozatok bármit is, de ha ilyen lagymatagok vagytok akkor azután se, max magamnak. Panaszkodtok hogy semmi jót nem tudtok csinálni, amikor meg van hozzá cucc lapítotok. Persze akinek nem inge nem veszi magára. Mert ugye van az a pár ember aki él a lehetőséggel, mindig, és akkor vesz amikor van, nem akkor nyavalyog amikor kéne neki. "Kéne kno3 1.5 napon belűl, honnan szerezzek?" Persze nem erőszak a disznótor, lehet venni anyagot drágábban is. |
|
|
197 db. hozzászólás
67 pont
Tud valamit
2009.11.29.
tag |
Kénsavat vennék Győr környékén személyes átvétellel vagy postai úton. |
|
|
840 db. hozzászólás
158 pont
Pirotechnikás
2009.01.16.
tag |
Kétszer le van írva ebben a topikban, plusz üzifalon is fenn volt...
A kicsi (13mm) 18 Ft, a nagy (25mm) 80Ft/db |
|
|
|
>>Vegyészfórum
>>Kiülő
Online felhasználók: 0
Ebből tag: 0
Látogatók: 3605117
Látogatók ma: 6
|