153 db. hozzászólás
68 pont
    Haladó
2010.07.07.
tag |
Srácok! 12V os ventit hol érdemes venni? nem Pc ventire gondoltam csak 12V os legyen és max 3K ba fájjon a pénztárcámnak, volt egy PC ház ventim , de annak kisült a vezérlése, mikor egy pillanatra összeért a két vezeték :S |
|
|

422 db. hozzászólás
  Tud valamit
2004.10.14.
VIP |
Elnézést, h ide irok, de ezt tűnt a leglátogatottabnak :)
Piedone, most főleg tőled kérdeznék: biztos emléxel még rám... :)
Nagyon szépen újul az oldal, látom, hogy már pólók is vannak, ill. meg lehet nézni, h megyéken belül hány ember van a közelben, régen én voltam az egyetlen debreceni rajongó.... mostmár meg van vagy 5-6 :D
Igazából egy kérdésem volna, ami már gyötör, és nem tudok aludni miatta: ugye van az ANFO, az inditása nem nyilt lánggal történik hanem ugyebár detonátorral, itt az a lényeg hogy nagy hőt kapjon hirtelen vagy, hogy nagy nyomást?!
Miből lehet deto.-t késziteni?
Félre ne értsd, csak nem találok erről infót, és nem értem a működését.
Köszi!!! |
|
|
8 db. hozzászólás
Zöldfülű
2011.07.12.
tag |
Egy 10 km-re lévő gazdaboltban kaptam Krista -K Plus-t. Már csak meg kellene vuduzni a golyósmalmomat (mert a motorja nem nagyon működik :S). Előzmény: #6490
|
|
|
8 db. hozzászólás
Zöldfülű
2011.07.12.
tag |
Köszi! Én most elektrolízissel állítottam elő, ami nem túl gyors. Ezzel a módszerrel (amit linkeltél) fogom a továbbiakban készíteni. eredeti ötletem az volt, gogy CuSO4 telített olatához NaCO3 telített oldatot öntök. Keletkezik rézkarbonát. Majd szűrés, mosás és 200 °C-on hevítve megkapom a rézoxidot. ehát ugyan az a módszer, csak a vidiben (Nh4)2CO3 vesz részt a reakcióban. Végül is tök mindegy, mert ugyanannyi Cu(OH)2 keletkezik bármelyik karbonátot is válasszam.
(A réztermit az csábító számomra is, még nem csináltam :D csak sima Fe2O3+Al termitet.) Előzmény: #6488
|
|
|
8 db. hozzászólás
Zöldfülű
2011.07.12.
tag |
át én is csak akkor fogok vásárolni ebből a jó (magas) árú kno3 ból ha nem kapok műtrágyaként :D
Köszi a kénért, akkor rendelek.
De addig is a rézoxid előállításán dolgozom, csak jó lassan megy (elektrolízissel [előbb réz-karbonát, majd rézoxid]) de holnap áttérek a hidroxidos rézszulfátos módszerre, egyszerűbb Előzmény: #6486
|
|
|

836 db. hozzászólás
61 pont
     Pirotechnikás
2010.11.15.
moderátor |
stephan, pyro célra teljesen felesleges ez a fajta tisztaságu kno3... Főleg amekkora tételben kell néhány itt alkotó embernek...
A gazdaboltos granulált meg ventillált kén is szinte 100%-os, ami 80% az a thiovit |
|
|
8 db. hozzászólás
Zöldfülű
2011.07.12.
tag |
Üdv!
Itt a centeren új vagyok, de már pár éve foglalkoztat a pirózás...
Egy éve felszámoltam a "laborom" sajnos... most azonban újra belevágok :) A beszerzés viszont nagyon nehéz lett hála a sok "jó" törvénynek :@...
Most tervezem a KNO3 beszerzését, de sajnos a gazdaboltokban nincs... (De megvettem valami halvány rózsaszín sz@rt, láttam h KNO3 nincs benne még is megvettem :D [de kell a kaktuszaimnak, e z a2kg 3 évig elég lesz]
Viszont van egy forrás, aki vegytisztaságút tud szállítani akár kis, akár nagy tételben. (99.97%-os KNO3 tartalom) Az ára kicsit horribilis de ha azt vesszük, akkor a kevésbé tiszta gazdaboltos 400 Ft/kg + 3000 Ft kiszállítás...
A 99.97%-os KNO3
2000 Ft/kg áron van +postaköltség. Szóval akit érdekel a drága ám bár tiszta KNO3 az írjon!
(Illetve van 8-10 kg Cr2O3, de gondolom senkinek sem kell ennyi katalizátor, főleg hogy az Fe2O3 könnyebben beszerezhető... de ha kell, van :D
A végére egy kérdés:
Nem sok ként találtam itthon (max 0,75 kg) szóval a gazdaboltos kén mennyire jó? Mert az a granulált kén kb 80% ha jól tudom... szóval ez jó lenne a célra? |
|
|

435 db. hozzászólás
149 pont
     Pirotechnikás
2009.04.05.
tag |
Megint rendelek anyagot héjprésnek,akinek kell az most szóljon!! |
|
|
27 db. hozzászólás
19 pont
   Zöldfülű
2009.01.11.
tag |
Helo mindenkinek!
Lacy-val a tesómmal nagy valószínű hogy megyünk föl Pestre szombaton és viszünk föl Tesa szalagokat aki kér jelentkezzen e-mail-en, hogy mennyit kér és hova vigyük. E-mail : [email protected] |
|
|

1203 db. hozzászólás
303 pont
     Őstag
2009.05.08.
moderátor |
Hali srácok. Van egy rakatnyi eladó 50 es papír csövem.
120ft/db 15 db felett 100ft/db.
50 cm hosszú erős fallal.
|
|
|
|
>>Vegyészfórum
>>Kiülő
Online felhasználók: 17
Ebből tag: 0
Látogatók: 1471855
Látogatók ma: 73