7 db. hozzászólás
Zöldfülű
2012.02.01.
kitiltott |
Kösz a segítséget.... |
|
|

630 db. hozzászólás
191 pont
     Kutyul
2007.12.05.
tag |
Nem bántásképpen mondom ,de attól ,hogy kezdő vagy az nem azt jelenti ,hogy hülye is...Ez nem jogosít fel arra ,hogy hülyeségeket kérdezz.Beírod a google-ba amit megszeretnél tudni és biztos vagyok benne ,hogy max 10 perc alatt megtalálod amire szükségedvan, sőt többet is!Am a "villanóporokban" fémpor található, így rájöhettél volna magadtól is ,hogy amit írtál az nem jó semmire :/. Én csak annyit mondok ha keresel, vagy megakarsz tudni valamit használd master oldalát,googlit és , ha tényleg semmit akkor itt megkérdezheted a srácoktól. |
|
|

252 db. hozzászólás
169 pont
     Tud valamit
2011.11.14.
tag |
Kénköves pokol az azért veszélyes :)
A kálium nitrát, kén és különféle szén keveréke, azaz a lőpor és módosított összetételei, "barátságos" pyro elegyek.
Ebből a három anyagból nagyon látványos dolgokat lehet összehozni.Persze sok meló, sok egyéb dolog kell hozzá,de kemikáliákból csak ez a három (könnyen beszerezhető) anyag.szükséges.
.
|
|
|

1203 db. hozzászólás
303 pont
     Őstag
2009.05.08.
moderátor |
Dynamic a szüleid mért nem szimpatizálnak a kénnel? Nem veszélyesebb mint a szódabikarbóna... :D Nap mint nap turkálok benne kesztyű nélkül szinte könyékig és még élek... Semmi bajom...
A lényeg. amiket írtál abból tényleg csak grillezett sütit tudsz sütni és gyertsafinyben elfogyaszthatod.. Másra nem jó... Szerezz KNO3 at és ként és rendes fűzfa szenet. Olvasd át a pyromaster.org oldalt. Értelmezd. ez a lényeg... az oldal képeit egy birka is meg tudja nézni... Olvasd el és értelmezd a szöveget.. nagyon kezdő nyelven van leírva minden... Nem lesz nehéz dolgod ha akéár egy kevés értelem is szorult beléd... Lángészt meg fogd vissza mert túl sok hülyeséget kérdez... Google a barátotok... ha beírjatok amit nem tudtok akkor az első 10 találatban ott lesz a válasz. Na további jó tanulást és ne gyökérkedjetek. |
|
|

7 db. hozzászólás
Zöldfülű
2012.02.01.
kitiltott |
Igazad van már olvastam a Pyromaster oldalát nem vagyok egy nagy professional csak ötletet kértem nem ontást.... |
|
|

7 db. hozzászólás
Zöldfülű
2012.02.01.
kitiltott |
Sziasztok! Sajnos a szüleim nem engedik hogy kénnel dolgozzak ezért amim van: Faszén,cukor,só,viasz...stb az lenne a kérdésem hogy tudnánk valamely villanó port csinálni ilyen házi anyagokból? |
|
|

1203 db. hozzászólás
303 pont
     Őstag
2009.05.08.
moderátor |
Ezért mondom. Egy szóval nem írtam, hogy gányolsz. Csak, hogy jobb lenne ha értenél is a kémia részéhez.. a téma off. |
|
|

630 db. hozzászólás
191 pont
     Kutyul
2007.12.05.
tag |
Jó Szabi vágom amit mondasz ,de ezzal ne arra akarj kijukadni ,hogy ha nem értek a kémiához akkor már f@sz vagyok és elb@szok mindent...Azért utánna olvasok a dolgoknak és tisztában vagyok 1-2 dologgal.És mivel HE cucc így eszem ágában sincs sietetni a dolgot...vagy pl koszos eszközöket vagy aránytalan mennyiségekkel ,vagy szemre belőtt cuccokkal dolgozni.HE cuccokkal mindig is csínnyán bántam és fogok is!I Itt az ellenpélda...ott van egy közös ismink aki enyhén szolva ott van a témában és van rólla sulija is és mégis elszállt...szal erről ennyit . |
|
|

1203 db. hozzászólás
303 pont
     Őstag
2009.05.08.
moderátor |
Ezzel egyetértek. További HE téma itt megtiltva !
|
|
|

836 db. hozzászólás
61 pont
     Pirotechnikás
2010.11.15.
moderátor |
Én Ős hozzászólásával értek egyet (csak HE a LE helyett). Szerintem semmilyen szinten nem kéne ezen az oldalon HE-val foglalkozni (és nem azért mert engem nem érdekel...). aki ilyet szeretne és elég értelmes hozzá az úgyis megtalálja a neten... Ha modi lennék akkor az egészet törölném innen az én hozzá szólásommal együtt mert erősen off, főleg itt! |
|
|

1203 db. hozzászólás
303 pont
     Őstag
2009.05.08.
moderátor |
Fly neked is mondtam, hogy előbb tanulj kémiául és utána csináld. Nem hiába... Vegyünk egy nitrálást... Vegyük, hogy nitálás előtt pl alkesszal átöblítetted a HDN-t hogy vízmentes legyen. Vegyük, hogy kicsit sietni akarsz és minimálisan még alkohollal szennyezett a HDN ed nitrálás előtt. Na elkezded nitrálni és megszalad a hő majd azt veszed észre, hogy az arcodból kis üveg szilánkok állnak ki és marja az egész tested a nitráló elegy... Mindez miért? Mert egy kis etil nitrát is csöppent a reakció elegybe ami már jóval érzékenyebb mint a várt anyagok... Persze ezt te nem is sejtetted mert a kémiához nem konyítasz. :D
A példa nem feltétlenül következik be csak most nem jutott más az eszembe. 
Jó most nem lebeszélni akarok senkit csak van annak is előnye , hogyha tudod mi miért történik amikor összekeversz két dolgot..
Ok hogy el tudsz olvasni egy szintézis leírást de minimalizáljátok már a hiba lehetőségeket... Nem akartok ilyen baleseteket higgyétek már el.. |
|
|

630 db. hozzászólás
191 pont
     Kutyul
2007.12.05.
tag |
Pucz szerintem még ne kezdj el HE-zni.LE-ben se sok tapasztalatod van amint látom és a HE-nél már nem úgy működik ,hogy hoppá kicsit sz@rul kevertem be...na nem baj lesz amilyen lesz...Itt a saját és mások életét is a kezedben tartod!Amit meg Szabi írt ahoz csak annyit fűznék hozzá ,hogy nem kell ehez azért olyan komoly kémia tudás...Nekem sincs semmiféle sulim és még csak kémiában se vagyok annyira otthon és mégis összetettem már ezt-azt...Ha vágnád az apaokat HE téren akkor már könnyűdolgod lenne , mert csak felruccansz netre, beírod a keresett anyagot és 90%ban kifogna dobni annak elkészítéséhez szükséges leírást.Szerintem először pár évig LE-zél és legyél abban is jó, és utánna kezd el tanulhatni a HE-témát és amikor már annyira okos leszel ,hogy nem lesz szükséged mások segítségére ebben a témában akkor kezd el velük próbálkozni kicsiben. |
|
|

1203 db. hozzászólás
303 pont
     Őstag
2009.05.08.
moderátor |
Őstermelő az LE az a pyrotechnika. Te a HE-re gondoltál. 
De sajnos én is csak megerősíteni tudom azt a tényt, hogy itt nem fogsz találni olyan embert aki ebben segítene. Sokan értenek ezekhez is valamilyen szinten de a te érdekedben nem osztják meg veled... Az a keverék amiről te beszéltél , relatív viszonylatban elég erősnek számít. Röpke 4-5000m/s Ha ebből egy fél gramm a kezedben csattan el akkor volt kezed nincs kezed... A booster előállításához meg enyhén szólva is egy kisebb labor kell nem beszélve arról h minimum középfokú kémia érettségi se árt..
Ez már nagyon nem gyufázás, szóval szerintem olvass utána NAGYON részletesen, és akkor talán van esély arra h nem csinálsz hülyeséget...
Itt nem elég az, hogy 20 éves felelősségteljes emberről van szó... Egy ilyen akcióval a saját és mások biztonságát kockáztatod és még a szabadságodról nem is beszéltünk... Ilyen témában minimum fél év komoly olvasgatás és tanulás szükséges, hogy neki kezdhess baj nélkül...
Remélem megfogadod a tanácsot... Nem szeretnél úgy járni mint pár emberke aki még valamilyen szinten értett is hozzá.. Csak elszámítottak valamit..
Egy két ujjperccel kevesebb van azóta nekik... |
|
|
|
>>Vegyészfórum
>>Kiülő
Online felhasználók: 1
Ebből tag: 0
Látogatók: 1471801
Látogatók ma: 19
|