552 db. hozzászólás
87 pont
    Labortöltelék
2009.09.19.
tag |
Az valójában nem "trutymó", hanem egy vastagabb cérna, körbetekerve a gyzs körül, és ragasztópisztollyal megerősítve , hogyha a vető begyullad és fellövi a bombettát ne nyomja feljebb a gyzs-t , ezáltal elkerülhető az esetleges korai gyulladás .
Ez egy hozzászólás a(z) "65 mm-es bombetta készítése . bye mmonster " című tűzijáték képhez. |
|
|

552 db. hozzászólás
87 pont
    Labortöltelék
2009.09.19.
tag |
Na szóval , igen a cső 75mm-es ,de nem tenisz labda volt a sablon hanem egy más fajta egyszerű labda... szóval 65 mm lett , de vagy le veszem a vető kosarat és teszek rá pár réteget még ,vagy pedig szétnézek ,erre-arra és ha szerencsém lesz találok megfelelő csövet .
De talán azért gondoltam először hogy jó lesz ez a cső ,mert a vetőcső másik felén vastagabb a fal és kisebb a belső átmérő , így a bomba és a cső közt 2-2 mm hely van ami még megfelelő . De aztán kiderült hogy azért vastagabb mert a vágáskor megvastagodik .(vagyis gondolom h ezért mert csak egy pici szakaszon ilyen vastag, olyan mint amikor a rézcsövet elvágjuk az is megvastagodik)
Levi, ha megnézed , nem spolette, hanem gyzs, méghozzá 3mm-es , papír alapú ragasztóval körbetekerve + egy kis vízüveg , nc lakkos bp-vel a biztos gyulladásért . 2drb hogy biztosan gyulladjon a bontó
És igen szabix, a tekerést még gyakorolnom kell ,de legközelebb jobban rányomom
Nah és akkor az adatok :
vető gran BP 10%(nagyobb darabok)
bontó gran BP (kisebb darabok) + flash booster
a csillag meg 9mm átmérűjű 10-12mm hosszú pumpált TT kb 50 drb . A TT por volt malmozva kb fél órát, a teszten szépen égett , ahogy kell 
Ja és azt még talán nem említettem , hogy ez a legelső bombettám ! 
Ez egy hozzászólás a(z) "65 mm-es bombetta készítése . bye mmonster " című tűzijáték képhez. |
|
|

741 db. hozzászólás
238 pont
 Piromán
2009.05.17.
tag |
mi lesz a vető?
a bontó gran bp ha jól látom?
csillagok milyenek?
ha abba csőbe akarod tenni tekerj még rá?
azért raktál két spolettét mert vékonyak?
|
|

1203 db. hozzászólás
303 pont
     Őstag
2009.05.08.
moderátor |
Nem rossz csak azért szebben is tekerhetted volna! Ha szorosabbak a rétegek akkor erösebb lesz a fojtás és nagyobbat bont. Na meg szabályosabbat. Elég lötyögös lett! véletlenül nem a 75 milis csöbe próbáltad bele? amugy milyen csillagok? TT? C6? C8?
A csillagokat malmoztad? Van benne vmi booster?
|
|

894 db. hozzászólás
217 pont
     Pirotechnikás
2009.05.22.
tag |
Hát ezt a gyzs. égési sebességéből ki lehet számolni. Én lassúégésű gyzs.-t használok ami 1 cm/ mp- es sebességgel ég. Ebből 3,5 mp késleltetéshez 3,5 cm hosszú gyzs. kell. De 3,7 cm hosszút vágj, és a bekísérő csőből mindkét oldalon hagyj kilógni 3-3 mm-t. És a végét kezeld NC lakkos BP-vel.
Ez egy hozzászólás a(z) "100 és 70 milis bombák + 5-ös csillagágyú telep összeálltak egy fotózásra :-):" című tűzijáték képhez. |
|
|

1281 db. hozzászólás
280 pont
    Pirotechnikás
2009.06.06.
moderátor |
Hát gyerekek sajnálattal kell közölnöm, h. a gömb bombiból egy 50 m-es csillagágyú lett... 
Tapasztalatszerzésnek jó volt: ekkora kalibernél már nem alul gyújtásosra szabad megcsinálni a spolettéket, hanem felűről indítja majd a stopin szál, mert belökhette a vetés a spolokat... 
De 7 colos csillagágyúnak első osztályú volt....! 
Jobb is h. a többit még nem raktam össze teljesen...! 
/Ki pontozgatta le az alábbi 2 h.sz.-t...!? /
Ez egy hozzászólás egy törölt képhez. |
|
|

894 db. hozzászólás
217 pont
     Pirotechnikás
2009.05.22.
tag |
3 mm-es gyzs.-vel szoktam csinálni 2 db van belőle. Mind2-nek külön vízüveges papírcsövet tekerek és két szorosan egymásmelletti lyukon vezetem de a hélyba. Ragasztópisztollyal leszigetelem a gyzs. és a cső közötti pici rést (ami azért van sajnos, hiába 3 mm-es sablonra tekerem a csövet és a gyzs. is 3-as). Majd a hély belső részénél beragasztom a két csövet ragastópisztollyal. A szalagozás után sajnos nem erősítetem meg madzaggal a 2 csövet, de ezentúl meg fogom! Sajnos ezért nyomta be őket a vető a vidin mert csak belülről tartotta őket ragasztó. De ha így jársz el garantált a jó késleltetés! És fontos a gyzs. belső és külső (azaz mind2) végének NC lakkos, lőporos kezelése.
Borzas: A hélyakat vízüveges újságpapírcsíkokból kézzel tekertem.
Ez egy hozzászólás a(z) "100 és 70 milis bombák + 5-ös csillagágyú telep összeálltak egy fotózásra :-):" című tűzijáték képhez. |
|
|
|
>>Vegyészfórum
>>Kiülő
Online felhasználók: 3
Ebből tag: 0
Látogatók: 1470672
Látogatók ma: 292
|