278 db. hozzászólás
36 pont
Haladó
2006.10.21.
tag |
2121dani: ha annyira nagylegény vagy és utánna tudtál járni a receptnek akkor annak is utánna járhatnál, hogy hogy tudnál fenolt csinálni.... mellesleg ha lúggal akarod semelgesíteni az nem lesz jó ugyan is akár Na OH val vagy KOH val akarod emlegesíteni akkro abbol K pikrát illetve Na pikrát lesz de ezért kéne a kémiai tudás hogy ezt tudd ne csak gondold...elárulom neked hogy az ujrakristályosítás a megoldás.
Ez egy hozzászólás a(z) "Aceton + fenol hevítés után, csak érdekességként tettem fel, szerintem szép vér vörös szine van :D" című tűzijáték képhez. |
|
|
1085 db. hozzászólás
119 pont
Pirotechnikás
2006.10.08.
moderátor |
Amennyiben folytatni szeretnétek ezt a kis vitát/ értekezést, kérem, a HE topikban tegyétek. Az direkt azért lett létrehozva, hogy a fórum más topikjait ne szemetesítsük el a robbanóanyagokról szóló hozzászólásokkal. Elvégre ez egy szórakoztató pyrotechnikával foglalkozó oldal. |
|
|
3664 db. hozzászólás
28 pont
Mester
2005.11.12.
PM Admin |
Hát igen jó neked te csak 1 évig kell sunyítsál nekem még vissza van 3 évem |
|
|
3664 db. hozzászólás
28 pont
Mester
2005.11.12.
PM Admin |
Braniac videója alá ma már leírtam mért baszogatok mindenkit ezért.
Érdekes azokat nem cseszegetem akik a vetőcsövesről kérdeznek.
Igen igaz az is hogy írtam arról hogy nem kéne lebaszni mindenkit mindenért, ezt most is így érzem, de mikor olvasom a hajmeresztő hozzászólásokat feláll a hátamon a szőr. És azért mert olyanokba akarnak folyton belevágni a kezdők ami nem nekik való!
Amelyik nem annak akar nekiállni az meg olyan hülye hogy képtelen megérteni mi az égés. Egyik sem kell rontsa a levegőt. Sajnos nagyon kevesen vannak akik megértik és akarnak is tenni azért hogy fejlődjenek hogy később komolyabb dolgoknak is nekiállhassanak.
Kicsiatomnak is mondtam már MSN en párszor hogy nem kéne, de ő nem reklámozza a centeren hogy múlt héten ezt meg ezt robbantottam.
Ez egy hozzászólás a(z) "Aceton + fenol hevítés után, csak érdekességként tettem fel, szerintem szép vér vörös szine van :D" című tűzijáték képhez. |
|
|
285 db. hozzászólás
110 pont
Haladó
2007.12.31.
tag |
Nem tudom honnan vetted, hogy engem csak a robbantás érdekel. Ha csak az érdekelene nem 10-15 grammos (vagy még annyi sem) mennyiségekkel robbantanék. Ha csak a pusztítás foglalkoztatna már felrobbanthattam volna egy rakás ANFO-t például de mivel nem érdekel ezért nem tettem. Külömben engem az előállítás jobban érdekel a "felhasználásnál".
|
|
285 db. hozzászólás
110 pont
Haladó
2007.12.31.
tag |
Nem tudom miért kell mindenkit leb*szni azért mert robbanószert szeretne csinálni. Ha AP-t vagy más szart akkor azért, ha valami stabilabbat de nehezebben megcsinálhatót akkor meg azért... Szerintem sokan azért robbantják le az ujjaikat mert nem kérdeznek. És vajon miért nem??
Azért mert tudják, hogy úgyis csak lehülyézik őket és nem válaszolnak a kérdésre!
Ha jól emlékszek te is írtál valami ilyesmit (ha nem akkor bocsánat).
A melléktermék gondolom a NO2. Annyi eszem van, hogy nem a házban csinálnám..
Kieg.: kicsiatomot nemtudom miért nem b@szogtjátok a kilószámra AP gyártás miatt.
|
|
3664 db. hozzászólás
28 pont
Mester
2005.11.12.
PM Admin |
"Higany-fulminátról is megpróbáltak lebeszélni, de nem sikerült."
Pedig meg kéne fontolnod ezt a dolgot. Mert az az érzésem hogy gyorsan megmérgeznéd magad, vagy felrobbantanád vele magad.
És nem a higany fulmináttal, bár azzal is könnyű, hanem egy melléktermékével ami az előállítás közben keletkezik.
Jah újat mondtam? Igen ezért kell érteni a kémiához ha robbanóanyagot akarsz csinálni, hogy tudd mit csinálsz.
És a pörköltfőzést ne hasonlítsd a robbanóanyag készítéshez, a pörkölt nem fog az arcodba robbanni ha először rosszul csinálod!
Ez attól függetlenül bekövetkezhet hogy mennyit készítesz a robbanóanyagból, 1-2g pont úgy pofán tud verni pár üvegszilánkkal! Egy szem kiveréséhez nem kell sok!
A TATP-t és MEKP-t a TNP után kellet volna csinálni...
Az meg hogy hány oldalon van fenn a "recept" szart se jelent, gondolod külföldön nem másolgatják egymást a szenny oldalak? Terrorist Handbookal is tele van a net, nem nehéz kimásolni belőle valamit, az más kérdés hogy a terroristáknál nem probléma ha időről időre beledöglik valaki.
|
|
|
>>Vegyészfórum
>>Kiülő
Online felhasználók: 0
Ebből tag: 0
Látogatók: 3605119
Látogatók ma: 8
|