2444 db. hozzászólás
Őstag
2006.02.15.
moderátor |
TNT = trinitrotoluol = szerves vegyület = jó festék = sárga szín. Nem piros. Amúgy meg attól függ a rúd színe, hogy épp ki gyártja, de megsúgok valamit: TNT-t magában nem használnak ipari robbantásoknál, szval nem tudom, hogy hol láttál te piros TNT rudat. Esetleg keverékeket használnak robbantásra amibe valamilyen oxigénegyenleg növelő dolgot pakolnak, mert magában a TNT nagyon kormoz (alacsony az oxigénegyenlege) és e miatt sok értékes kalória veszik el.
A dinamit meg egy külön témakör kevernek mindenből dinamitot. Van NG alapú, EGDN alapú, házilag készítettnél még MEKP alapú is. Igazából ez így egy túl tág fogalom.
Ja és a robbanóanyagok színe elég ritkán piros, általában színező anyagokat kevernek hozzá, hogy változzon a színe, pl semtex-nél is kevertek hozzá valami jó dolgot amitől piros lett a színe (legalábbis az egyik változatnál biztosan). Ha a csomagolás színére gondoltál, akkor az teljesen mindegy, gyártótól függ, hogy melyik cégnek mi az épp használatos csomagolási és dizájn beállítottsága.
//Te merrefelé láttál gyári TNT rudat? Arra kíváncsi lennék
Ez egy hozzászólás egy törölt képhez. Előzmény: #13423
|
|
|
162 db. hozzászólás
Kutyul
2009.03.21.
kitiltott |
Hát igen én se mi olyan jó bennük?! akkor már inkább próbálgass bonyolultabnál bonyolultabb efeketeket a vetőcsövesedbe, vagy HE-vel, keményebb robbanásokkal foglalkozz!Namind1
Említettétek a dinamitot! Hát ez inkább TNT rúdra hasonlít, ugyanis AZ többségben piros bár dinamitnál is előforsul inkább porszínű szokott lenni, bár manapság tényleg pirosat gyártanak azt aligha láthattátok a rajzfilmekbe! Az állaga pedig meg sem közelíti a dinamitét namind1 :)
//bár a hsz-ek nem kilóra mennek ,azért anynit tényleg nem érdemes benyögni hogy marha jó néz ki, csakmert növelni akarod a hsz-eid számát! Meg ha nem vágsz egy témakört akkor nem nagyon kell beleugatni a "nagyfiúk" vagy hogy másképp fogalmazzak az arra érdemes emberek dolgába inkább nézz utána és utána írj/kérdezz ne rögtön ess neki a másiknak......
Ez egy hozzászólás egy törölt képhez. |
|
|
401 db. hozzászólás
26 pont
Piromán
2009.06.24.
tag |
még a modik elött "marha jó néz ki" ennél nem lehetne egy picivel tartalmasabb h.sz.?
am szép a petárda. de én nem vagyok egy nagy petárda párti emberke nem szeretem őket
|
|
7 db. hozzászólás
3 pont
Zöldfülű
2008.11.19.
tag |
marha jó néz ki
|
|
401 db. hozzászólás
26 pont
Piromán
2009.06.24.
tag |
itt van Danee nak igaza van szerintem törölni kéne..... ki nem látott még héjat(aki nem az nézegesse a képgalériát.)
|
|
68 db. hozzászólás
1 pont
Zöldfülű
2009.07.01.
tag |
lol ez nagyon durva télleg tiszta olyan mint egy dinamit grat
|
|
303 db. hozzászólás
71 pont
Hobbista
2007.12.31.
tag |
Vagy elhiszitek vagy nem, magyarázkodni, győzködni nem fogok senkit,
videó meg nincs a gyenge minőség miatt. Ennyi.
Ez egy hozzászólás a(z) "Maradványok a tömítés helyenként megmaradtt de más.." című tűzijáték képhez. |
|
|
800 db. hozzászólás
71 pont
Haladó
2007.12.28.
tag |
Jó,de a M-vlahányas petárdáknal a gy.zs.-t középen szokták a csőbe vezetni.4 csillagot adok rá mert bár jó de, mégis a petkó az nem számit tüzijátéknak,de petárdának jó
|
|
158 db. hozzászólás
47 pont
Labortöltelék
2007.01.03.
tag |
Paraméterek:
Hossz 90mm, átmérő 30mm, töltet 8g Sr(NO3)2 flash, 6cm gy.zs.
|
|
|
>>Vegyészfórum
>>Kiülő
Online felhasználók: 0
Ebből tag: 0
Látogatók: 3605133
Látogatók ma: 22
|