2444 db. hozzászólás
Őstag
2006.02.15.
moderátor |
A palmatex már magában is büdös, mivel benzinnel, ciklohexánnal és etil-acetáttal van hígítva valamilyen polimer. Meg kéne tudni, hogy mi az ami fel van hígítva, de valószínüleg valami magas széntartalmú vegyület és ha nincs szerencsénk, akkor még egy kis klór is van benne. Ez amikor ég, akkor kormozó lángja van és ha van benne klór, akkor még HCl is keletkezik az égés során ami szintén nem minősíthető kellemesnek.
Alkoholokat lehetne használni ilyen célokra, mert nem égnek kormozó lánggal, könnyű őket beszerezni, de viszont sajnos elég gyenge fényük van. Esetleg glikollal próbálkozni? Fagyállóként lehet kapni, akár 90% fölötti koncentrációjút is. Hogy az égése mennyire fényes? Passz. Előzmény: #8368
|
|
|
1 db. hozzászólás
Zöldfülű
2008.05.21.
tag |
Schmelcz Gézának hívnak, és a komáromi Magyar Lovas Színház díszletese, jelmezese és egyben mindenféle kellékese vagyok. Készülünk a következő előadásunkra június 14-én, Lóshow címmel, melyen lovainkkal tüzet, pontosabban égő rudakat ugratnak lovasaink majd. Korábban már csináltunk ilyen produkciót, akkor egyszerűen pálmatex-t kevertünk össze nitro-higítóval. A várt siker nem maradt el, de sajnos a keverék egy kissé bűzös lett. Sajnos nem vagyok hozzáértő a "tűzcsinálásban", így segítségüket várom, hogy milyen anyagot ajánlanak, mely néhány (1-2) percig tudna égni, kb. 25-30 cm-nél nem magasabb lánggal, és állagánál fogva felkenhető egy fa, vagy vas rúdra.
Várom válaszaikat és természetesen ajánlom figyelmükbe honlapunkat: www.lovasszinhaz-komarom.hu.
Üdv: Schmelcz Géza |
|
|
36 db. hozzászólás
123 pont
Zöldfülű
2007.12.29.
tag |
Ez a recept szerepel a 218. oldalon szóval szerintem törölni kéne.
Ez egy hozzászólás egy törölt recepthez. |
|
|
397 db. hozzászólás
157 pont
Hobbista
2008.03.26.
tag |
Akkor mi a rákért van leírva???? Ez:
,,Ha sárga csillagot akarsz akkor rizskeményítőt (evilblaze), ha pirosat NC-lakkot (col) adsz hozzá és gyártod a csillagot."
Ez egy hozzászólás a(z) "Evilblaze csillagja!!!" című tűzijáték recepthez. |
|
|
308 db. hozzászólás
184 pont
Piromán
2007.11.17.
tag |
a gy.zs.-t már megcsináltam holnap fogom tesztelni.Remélem jó lesz
MERT HA NEM AKKOR BE PERELLEK
|
|
205 db. hozzászólás
126 pont
Haladó
2007.03.01.
PM Tag |
Hát nem tudom ki volt az, aki betette ezt a receptet, de ezt törölni kéne. Rohadt veszélyes, kezdve onnan, hogy vizet belecseppenteni az olajba messziről nem igazán lehet, ha meg közelről végezzük, akkor nagy az esélye annak, hogy megégünk, és még ránk is fröccsenhet a forró olaj.
|
|
397 db. hozzászólás
157 pont
Hobbista
2008.03.26.
tag |
NIncs vmi ötletetek??? nekem nc-től nem akart piroslani!!!!!!
Ez egy hozzászólás a(z) "Evilblaze csillagja!!!" című tűzijáték recepthez. |
|
|
300 db. hozzászólás
32 pont
Haladó
2008.04.06.
tag |
kalasnykov!
Amivel anyu szokta eltöntetni a makacs zsírfoltokat!Vagy éppen dörzsölni!
|
|
524 db. hozzászólás
78 pont
Piromán
2007.12.01.
tag |
Azért mondom,hogy csak a ping-pong labda jó de az sem akármilyen,ha szétvágod a belseje enyhén mentolos illatú!
Ez egy hozzászólás a(z) "NC-lakk" című tűzijáték recepthez. Előzmény: #8351
|
|
|
560 db. hozzászólás
244 pont
Pirotechnikás
2007.12.30.
PM Tag |
én azt nem értem ha van benzined vagy dieseled,akkor mért sprayt fújsz a fáklyára?
|
|
2 db. hozzászólás
Zöldfülű
2008.05.18.
tag |
Szerintem benzinnel veszelyes lehet, mivel a benzin sok mindennek az oldoszere, tehat ha pechunk van akkor feloldja a porlasztot a kezunkben. Benzin helyet lehet hasznalni diselt(ahogy irtad) vagy kekszeszt(egessegugyi szeszt/ fertotlenito szesz)
|
|
2 db. hozzászólás
Zöldfülű
2008.05.18.
tag |
Kerlek adsz egy pontosabb leirast a "dörzsi"-rol? Elore is kosz.
|
|
|
>>Vegyészfórum
>>Kiülő
Online felhasználók: 1
Ebből tag: 0
Látogatók: 3605112
Látogatók ma: 1
|