92 db. hozzászólás
69 pont
Zöldfülű
2012.08.04.
tag |
Kezdetben az én simán tekert csöveim is átégtek, de azok nem voltak túl vastagok és nem is volt komoly tervem velük, csak tesztelgettem a hajtóanyagokat. A vízüveggel ragasztott papírt ajánlom szintén, de famentes helyett inkább félfamentes rajzpapírral. Az vastagabb valamivel és nagyobb falvastagságot érhetsz el ugyanannyi papírral. Ha kiszáradt a cső, akkor kőkemény lesz, de ha rögtön ragasztás után döngölsz bele valamit, akkor valóban szakad.
Ha kell egy kész tooling tervrajza, amit én is használok nem rég óta, akkor azt tudok küldeni pdf-ben. Külföldi oldalakról szedtem össze a kinézetét, és egy hagyományos Candy-vel működő motorhoz választottam a méreteit. Egy profi esztergályosnak könnyű munka, és talán nem olyan drága ha ismerőssel csináltatod. Amúgy egy 25 mm-es belső átmérőjű core burner motorról van szó. Bár lehet ez hirtelen nagy falat lenne.
Az első tesztnél akkora lett a kamranyomás, hogy 1 mp után (már a levegőben) kilőtte az agyag fúvókát. Persze sehogyan sem volt biztosítva axiális elmozdulás ellen, csupán kőkeményen bele volt kalapálva a csőbe. Mostanában fogom tesztelni egy újabb változatát, amiben a fúvóka némi alakzárással lesz rögzítve. |