840 db. hozzászólás
158 pont
     Pirotechnikás
2009.01.16.
tag |
vízvezetékcsőre, vagy leversz a földbe egy vascsövet és arra, vagy más fém testre..
és mivel kb semmiböl nem tart, megéri megcsinálni, mert persze csak ötezerből egyszer indul el egy ilyen szikrától a BP, de az is elég ha pont a malom mellett ügyködsz; volt constantine---> nincs constantine(illetve van, csak lyukacsos) 
Ez egy hozzászólás a(z) "Az új malom 99,9 %-os formájában. :)" című tűzijáték képhez. |
|
|

894 db. hozzászólás
217 pont
     Pirotechnikás
2009.05.22.
tag |
Hát én autókban lévő trafó szikrájával kísérleteztem. Jó erős szikrát csinált (úgy megcsípett egyszer hogy csak néztem...). Azzal kísérleteztem hogy beindul-e tőle a BP. Úgy is próbáltam hogy lisztlőport tettem egy zárt térbe a gyújtóval, felráztam hogy a porrobbanás esetét szimuláljam, de úgy sem akart begyulladni... Amúgy mibe tellene leföldelni? Még nem csináltam soha, azért kérdezem...
Ez egy hozzászólás a(z) "Az új malom 99,9 %-os formájában. :)" című tűzijáték képhez. |
|
|

285 db. hozzászólás
     Labortöltelék
2006.01.11.
moderátor |
Nos, pár éve 2 munkás halt meg, égett össze statikus kisülés okozta lőporrobbanástól. Mo-on!
Persze van 10000 ellenpélda...
Ki melyik szeretne lenni...csak nem mindig ő dönti el.
Nyugi, hogy simán berobban a lőporliszt egy statikus kisüléstől.
Láttál már ilyen szikrát? Én igen.
Dettó, mint egy robbanómotor gyertyájáé.
|
|

894 db. hozzászólás
217 pont
     Pirotechnikás
2009.05.22.
tag |
A régi malmon sem volt földelés, és sohasem töltődött fel... Szerintem a tengely rúdjai, meg az egyiken lévő bazinagy alumínium áttételtárcsa elég. A másik meg hogy az elektromos kisüléses szikra nem fogja begyújtani a lőport. Lőpor esetében ehhez több kellene.
|
|

905 db. hozzászólás
248 pont
    Pirotechnikás
2009.01.17.
tag |
Enyves vagy vízüveges papír a borítás?
Am.szépek.Csak menjenek fel, nehogy groundshell legyen belőle.
Ez egy hozzászólás a(z) "Teljes pompában:-D (pontozd pls!) Lesz vidi is" című tűzijáték képhez. |
|
|

285 db. hozzászólás
     Labortöltelék
2006.01.11.
moderátor |
Egy megjegyzés: érdemes gondoskodni a lehetséges sztatikus feltöltődés megakadályozásáról!
|
|

894 db. hozzászólás
217 pont
     Pirotechnikás
2009.05.22.
tag |
Dob térfogata: ~ 6 dm3
Motor: 12 V-os. A többi adatot nem tudom pontosan, egy ablaktörlő motor, erős mint az állat .
Golyók: 18 mm átmérőjű körteólmok (kicsit elnyújtott körte alakú ólomgolyók), 23 db, egyenként 80 g a tömegük.
Vezérlés: Pyromaster oldalán lévő leírás, és kapcsolási rajz alapján összerakott kicsit átalakított motorvezérlés.
A malom csapágyazott.
|
|

840 db. hozzászólás
158 pont
     Pirotechnikás
2009.01.16.
tag |
esetleg egykét adat? pl térfogat, motor, golyók stb..
|
|

894 db. hozzászólás
217 pont
     Pirotechnikás
2009.05.22.
tag |
Holnap rakok fel videót is csak most töltődik az akksi .
|
|

288 db. hozzászólás
57 pont
    Tud valamit
2008.12.17.
tag |
Én használok fémcsövet, de az soha az életbe nem fog szétmenni.
35mm vastag a cső, PE bombához használom és 4-5mm vastag 
Attól az 1-2 gramm bp töl nem megy szét...
De ez eléggé vékony falvastagságúnak látszik és mondjátok, hogy 80-100 mm körül van...
Szerintem ez a csőbe bontott és az lehetett a gond .
Ez egy hozzászólás a(z) "Ne pontozd nem saját! Vetőcső..." című tűzijáték képhez. |
|
|
|
>>Vegyészfórum
>>Kiülő
Online felhasználók: 1
Ebből tag: 0
Látogatók: 1470632
Látogatók ma: 252
|