408 db. hozzászólás 58 pont Labortöltelék
2008.11.19. PM Tag
Egy PET palack kupakjaban levo anyag robbantasa egy festekesdoboz aljan. A kupak es a femlemez darabjai atlyukasztottak korben az oldalat is a festekesdoboznak.
Ez egy hozzászólás a(z) "Festekesdoboz." című tűzijáték képhez.
3664 db. hozzászólás 28 pont Mester
2005.11.12. PM Admin
ohh ez ][CE kolléga teszt hibrid motorja. Sosem repült, teszt videó:
Egy átalakított A100m az alapja. Alumínium cső fallal. KNSB időszakában is jól mőködött.
Fogtam a kezembe is, piszok könnyű maga a motor szerkezet + a 27g üres patron meg a pirogén szelep. Hát úgy sem lehet túl nehéz.
A videón épp papírral megy, persze jobb üzemanyag is van hozzá de így poén a dinitrogén oxid oxidáló hatását bemutatni.
Azt mondta hogy nem csinál több tesztet, mert bonyolult és nem elég hatékony a kis patron miatt, megmarad a KNSB nél.
Pyrocentertes tag. Nagyon szép vetőcsövesei vannak. És még mindig hálás vagyok a tőle vásárolt titán reszelékért. (ami egyszeri vétel volt mielőtt zaklatnátok ezzel )
2008.11.19. PM Tag
Igen, koszonom. En ugy tudom, hogy ezek a raketak, legalabbis a gyari tarsaik hosszabb ideig egnek. A folyekony hajtoanyaguak legalabbis. Szerintem itt sem tud azert olyan gyorsan kiaramlani a gaz a patronbol, de persze lehet, hogy tevedek. Meg azert nagy az energiatartalma az ilyen raketaknak a hajtoanyagok kisebb ballasztanyagtartalma miatt.
Te is epitessz egy ilyet? Szerintem nem lehet konnyu kesziteni.
830 db. hozzászólás 410 pont Pirotechnikás
2008.12.30. moderátor
Én is építek egyet! Majd arrol is teszek fel képet ha elkészül.
Szép sorjába válaszolok:
1.Nem ismerösömé hanem egy forumon láttam.
2.Szerintem is elég komolynak számít. Ahoz képest hogy én csak ilyen a90+ meg d3 motorokal jácom.
3. Abban biztos vagyok hogy házi mert gyáriakban nem szodáspatront használnak hanem egy ujratőlthető tartályt.
4. Nem éghet valami sok idejig. Ha a dinitrogén oxid bekerül az égéstérbe (ez egy oxidálószer) Akkor pár mp alat elég az öszes üzemanyag. Kb1-1.5mp
5 Sajnos halvány lila gözöm sincs hogy milyen magasra meg de biztos felmegy legalább 200-300méterre
6. Ezt sehogy sem töltik fel. Szodáspatront cserélnek. A kiürültet pedig visszaváltják. Ez az egyik elönye!
7.Na ez ahogy doktor house mondaná megérdemli hogy hosszan válaszoljak rá. :)
Van az aljában üzemanyag oxidáloszer nélkül. Ezt begyútják akkor elkezd égni és ahogy ég a hő kiólvassza a szodáspatron alját mert olombol van. Ekkor a kiáramló dinitrogén oxid miatt felgyorsúl az égése a parfinak vagy ami benne van és a gázok elöre hajtják a rakeszt.
Remélem mindenre váaszoltam.
2008.11.19. PM Tag
Ez egyik ismerosode? Ez nagyon komolynak szamit, nem? Legalabbis amator raketakban en meg ilyet nem lattam. Gyari, vagy homemade? Mennyi ideig eg? Magasra repul? Hogyan toltik ezt fel? Es a tuzeloanyagot meg a dinitrogen oxidot hogyan keverik, hogyan mukodik? Nekem tetszik! Ha a tied lenne, en biztosan adnek ra jo sok csillagot
830 db. hozzászólás 410 pont Pirotechnikás
2008.12.30. moderátor
Álítolag 8N azaz 800g. Egy forumon látam és gondoltam felteszem ide. Patron az ideális erre a célra dinitrogén oxid van benn és elég nagy nyomású. Ennek az üzemenyaga nagy valoszínűségel viasz.