A másodperc ajánlata: Zzzümi 250 Ft

203 db. hozzászólás
10 pont
 Kutyul
2009.01.26.
kitiltott |
A jelzőt a torkolati tűz (vagy vmi hasonló?) gyujtsa be?
Ez egy hozzászólás a(z) "75mm-es bombetták teljes "harci díszben"" című tűzijáték képhez. |
|
|

203 db. hozzászólás
10 pont
 Kutyul
2009.01.26.
kitiltott |
A Béniekes Póló/Pulcsi honnan van? 
Ez egy hozzászólás egy törölt képhez. |
|
|
304 db. hozzászólás
     Pirotechnikás
2008.10.20.
PM Tag |
Köszönöm!
A bontó az sima fenyő BP volt, de a haverja az pufi rizs+fenyő BP. Ugyan akkora gömbben bontottak, úgyhogy bőven jó ide a nagy szemű puffasztott rizs is.
Az időzítés a már jól megszokott papír cső, és a lassú égésű PB. Eddig tökéletesen bevált minden bombettához.
A másik kilövés felvétele nem lett jó, mivel levált kilövéskor a nyomjelző, és sajnos a haverom a nyomjelzőt vette fel a kamerával.
Ez egy hozzászólás a(z) "75mm-es bombetták teljes "harci díszben"" című tűzijáték képhez. |
|
|
408 db. hozzászólás
58 pont
    Labortöltelék
2008.11.19.
PM Tag |
Volt egy fel kilo. Mar vagy ket deci van kb. A ken az jo bele, mert fejleszt valamennyi gazt is es nem igazan lassitja. Acetilid pl. egy kisebb lyukat csinal ra es az oldalat egyaltalan nem szakitja, na de mindegy. Hat nem szivesen adnam el, mert iniciatornak szoktam neha hasznalni.
Postan en nem is nagyon mernem elkuldeni, hogy elvigyem az meg draga lenne.
Ez egy hozzászólás a(z) "Festekesdoboz." című tűzijáték képhez. |
|
|

3664 db. hozzászólás
28 pont
     Mester
2005.11.12.
PM Admin |
Klorát mellé cirkónium az ok, bár necces de ként azt minek? Főleg ha gyutaccsal indítod... Akkor volna szerepe ha sima piroelegyként használnád. Gondolom úgy is átmenne detonációba az égése.
Drága cirkónium, nincs belőle eladó fölös fél kilód? Adok helyette jobbat! Te biztos értékelnéd!
|
|

150 db. hozzászólás
22 pont
  Piromán
2008.10.18.
tag |
az a pöcök a "detonátor" bocs a szmájli elírásért
Ez egy hozzászólás egy törölt képhez. |
|
|
27 db. hozzászólás
19 pont
   Zöldfülű
2009.01.11.
tag |
Igen jó lesz a candy-n, csak azt teszeteltem, hogy az enyémhez is jó-e?
Ez egy hozzászólás a(z) "első kis rakeszom" című tűzijáték képhez. |
|
|
408 db. hozzászólás
58 pont
    Labortöltelék
2008.11.19.
PM Tag |
Hat nem tudom, de szerintem valamikor altalanosban biztosan. Kalcium karbid a neve CaC2 es vizzel acetilent C2H2 (jo endotermas vegyulet) fejleszt.
|
|

830 db. hozzászólás
410 pont
    Pirotechnikás
2008.12.30.
moderátor |
Hányadikban veszik ezt? Tényleg mi ennek a neve?
Tényleg nem szeretem a kémiaórát megt bugris a tanás és mindig engem meg még néhány menbert csesztet. Ki nem álhatom!
|
|
408 db. hozzászólás
58 pont
    Labortöltelék
2008.11.19.
PM Tag |
Igen en is ismerem azt a "piszkosfeher kreta szeru kovet" es a festekdobozos modszert, csak azt kinottem. Csak egy kicsit budos volt az a sok gaz, amit a piszkosfeher kretaszeru ko fejlesztett 
Latom te sem szereted a kemiaorakat, de nem baj az. A lenyeg hogy jol korulirtad 
|
|

830 db. hozzászólás
410 pont
    Pirotechnikás
2008.12.30.
moderátor |
Mi is szórakoztunk régen festékedobozal! Voltak ilyen piszkosfehér kréta szerü köveink és az viz hatására egy csomó gázt fejleszt. Ezt beletetük egy festékedobozba és ütöttünk egy lyukat a tetejére. Ebbe tettünk egy darab gyujtost hogy a lyukon ne jöjön ki a gáz és megyújtottuk.
Ha 10mp belül nem éget el akkor kilöte a nyomás ha igen akkor pedig egy elég nagy tüzoszlop jött ki a dobozbol.
Nagyon el lehetett vele szorakozni! Majd valaonnan szerzek még ilyet!
|
|
408 db. hozzászólás
58 pont
    Labortöltelék
2008.11.19.
PM Tag |
Jol van na, azert nem kell mindig felhanytorgasd nekem Kaliumklorat ken es cirkonium. Ezust acetilid a tetejen. Kicsit rozsdas volt mar a badog 
|
|
|
>>Vegyészfórum
>>Kiülő
Online felhasználók: 21
Ebből tag: 0
Látogatók: 1470549
Látogatók ma: 169
|