766 db. hozzászólás
87 pont
   Haladó
2005.12.18.
tag |
Nem igazán értem ezt az egészet :S
De én úgy oldom meg hogy papirragasztót tekerek rá és úgy baszom bele a kanócót...Am én a bombettát úgy furtam ki hogy egy fa csavart belecsavartam és utána kiszedtem, tudod én a dolgokat sufniba tolom 
Am ma is lett volna egy kilövés, haveromékkal, csak jöttek a szülei és beparáztak amikor meglátták a nagy csövemet, igy holnapra lett halasztva a második nagy eresztés, abba már több cuccos lesz!
25g vetötöltet, 30-40g bontótöltet, 30-40g csillag, a bombetta össz tömege 200g.
Remélem szépen fog repülni!
Ja és a mait félrészegen csináltam szal reméljük semmit nem basztam el :D
Majd kiderül, baleset tuti nem fog történni belőle, mert én arra nagyon figyelek!
Ez egy hozzászólás egy törölt videóhoz. Előzmény: #4257
|
|
|

305 db. hozzászólás
34 pont
  Piromán
2008.06.22.
tag |
Ez jó holnapra is csinálsz? Vagy Élőben nézed?
Ez egy hozzászólás egy törölt videóhoz. |
|
|

3664 db. hozzászólás
28 pont
     Mester
2005.11.12.
PM Admin |
Hali! ekkora bombáknál speckós gyújtó mechanizmus kell, nem elég ha csak átfúrjuk a bombát és belelógatunk egy gyújtózsinórt!
Először én is így jártam! A dolog lényege,hogy kell két papírcső, lehetőleg mindegyik egy darabból, hajtogatva. Olyan hosszú kell legyen a kettő összetoldva hogy kívülről beérjen a bomba közepéig.
Ez a papírcső 2 részből kell álljon, egy vastagabból ami kilóg a bombából, és helyet ad egy vékonyabbnak ami felmegy a bomba közepéig. (ez nem szükségszerűen van így lehet fordítva is, fölül a vastagabb alul a vékonyabb)
A lényeg hogy össze tudd őket toldani, a vékonyabb belemenjen a vastagabba.
A bombából kilógó cső foglalja magába a gy.zs.-t (jobb ha ez a vékonyabb) ebbe az időzítés számára szükséges hosszúságú gy.zs. kerül, a gy.zs. vége kilóg ebből a csőből ez kapja a lőporbevonatot. Jó ha két gy.zs. van egybe csavarva!
A gyz.zs. hermetikusan bele van ragasztva a papírcsőbe, de mindkét végén! Sőt akár teljes hosszában kitölthető a gy.zs. melletti cső. Ha végig ég akkor a gázok ne tudjanek előrébb nyomulni ebben a csőben, egész addig míg ténylegesen végig nem ég a teljes gy.zs.
Ha megvan ez a vékonyabb időzítő cső beletoljuk a vastagabb csőbe, és erősen beleragasztjuk! (ne feledjük hogy együttes hosszuk ki kell érjen a bomba közepétől a külső burkolatig!)
Ekkor van egy hosszú papírcsövünk, a végében egy időzítővel, a fent maradó részbe töltünk némi flasht vagy lőport, és finoman a szóródás ellen lezárjuk a felső véget.
Tehát a vastagabb cső ezután stopin szálként fog működni.
A gy.zs. végig ég, és begyújtja a flasht a vastag csőben onnan a láng felfelé tör ki, a bomba közepébe! Fontod hogy oldalt vagy máshol ne szökhessen ki a szúróláng, és csak középen gyújthassa a bombát, így az összes csillag gyulladni fog és szimmetrikusat bont! Még véletlenül sem fordulhat elő hogy idő előtt bont!
Ragasztó anyagnak az úgynevezett ragasztópisztolyokba kapható olvasztott műanyag ragasztót ajánlom, gondolom tudjátok miről van szó, bedugod a pisztolyt megolvaszt egy rudat amit a valagába nyomtál, és szépen tolja a 150C fokos olvadt műanyagot.
Ezzel tökéletesen kitölthető a gy.zs. és a papírcső közötti terület.
NO para nem gyullad a gy.zs. tőle, sem a lőpor, de a bombába ne használd, csak gy.zs. ragasztáshoz! Fő a biztonság!
|
|

1097 db. hozzászólás
61 pont
    Pirotechnikás
2005.12.22.
moderátor |
Nem volt rossz A csillagok szépek voltak! Milyen keveréket használtál?
|
|

3664 db. hozzászólás
28 pont
     Mester
2005.11.12.
PM Admin |
Azért kérdezem mivel volt fojtva, mert a liszt lőpor gyengébb mint a granulált, de ha mégis így működik akkor tényleg jó a lőporod!
Várom az éles videót!
|
|
766 db. hozzászólás
87 pont
   Haladó
2005.12.18.
tag |
Hogy érted azt hogy fojtva?
Csak simán 1 papír galacsint raktam bele, ami szigszalaggal megvolt erősitve és úgy volt benne hogy picit szoruljon.Amúgy a 23 másodpercben volt a durranás és 30-31 körül lehet hallani egy kis zajt, az az amikor leesik a bombetta, utána én meg odaértem és kinyomtam, ítélésem szerint 40-50m-t tuti repült a cucc, lehet többet, de sajna nem láttam valamiért, talán nagyon gyors volt ....
UI: hamarosan megy 1 éles is, valszin holnap, abban 25g vetőtöltet lesz és kb 10-15g bontó, sajna a bombetta fala iszonyat vastag lesz, több mint 1cm!De hátha jó lesz :DCsillagnak meg flash van.
Ez egy hozzászólás egy törölt videóhoz. Előzmény: #4250
|
|
|

3664 db. hozzászólás
28 pont
     Mester
2005.11.12.
PM Admin |
Hát igen ez már valami, volt fojtva? És ha igen mivel? Nekem úgy tűnik nem volt fojtva, de nagyon jó, ahhoz képest hogy liszt lőpor
|
|

280 db. hozzászólás
516 pont
     Labortöltelék
2008.07.20.
PM Tag |
Üdv!
Hát egyiknek se készűlt...kidobó töltetnek ez elég gyenge.Viszonyitási alapnak raktam fel hogy kb. hogy ég egy mozsarazott cucc(5-10perces eljárással).
Ez egy hozzászólás a(z) "mozsarazott BP (Rock kérésére)" című tűzijáték videóhoz. |
|
|

205 db. hozzászólás
126 pont
    Haladó
2007.03.01.
PM Tag |
Hát nem tudom, hogy mit mondjak, de nekem a keményfaszenes BP ég így, meg az rCandym. Hát láttam már jobbat is. Szerintem mozsarazzad még, mert ez kicsit lassú.
Ez egy hozzászólás a(z) "mozsarazott BP (Rock kérésére)" című tűzijáték videóhoz. |
|
|

305 db. hozzászólás
34 pont
  Piromán
2008.06.22.
tag |
Ígéretes. Grat hozzá!
Kidobóba lesz vagy bombába?
|
|

1565 db. hozzászólás
141 pont
     Őstag
2007.12.16.
moderátor |
Kicsiatom, nem akarlak lelombozni, de ez nem nagyon jött össze. Talán legközelebb. 
|
|
|
>>Vegyészfórum
>>Kiülő
Online felhasználók: 6
Ebből tag: 0
Látogatók: 1470386
Látogatók ma: 6
|