397 db. hozzászólás
157 pont
Hobbista
2008.03.26.
tag |
Én nekem autóm van annak a távirányítója kb 4-5 óra játék után lemerül. egy robbanós Buggy amúgy
Ez egy hozzászólás a(z) "No comm.." című blogbejegyzéshez. |
|
|
378 db. hozzászólás
95 pont
Haladó
2007.08.27.
tag |
A távirányító Graupner MX-12-es
De időközben megoldódott a probléma.
Szétszedtem, és egyértelműen a biztosíték ment ki
Tehát ma még repülni is fogok lehet.
|
|
583 db. hozzászólás
132 pont
Haladó
2007.11.23.
tag |
hy milyen távirányító sztem túltöltötted az aksit más ampermennyiséget nyom bele a másik töltö sztem az tett kersztbe neki ne félj nem lesz nagy baja nekem meg verseny közben szétfojt az akkumlátor a motorhőtöl. mondjuk az autóban volt :D robbanómotoros am van repcsim is
|
|
74 db. hozzászólás
26 pont
Piromán
2007.01.03.
tag |
nem eladó
Ez egy hozzászólás a(z) "N;K" című blogbejegyzéshez. |
|
|
277 db. hozzászólás
32 pont
Labortöltelék
2006.07.09.
PM Tag |
Effektnek nem jó.
Viszont ha eladó, akkor megveszem!
|
|
285 db. hozzászólás
110 pont
Haladó
2007.12.31.
tag |
Elemi állapotban szerintem sehogy.
|
|
635 db. hozzászólás
62 pont
Hobbista
2008.02.09.
tag |
Nevem:Rock: 1.Nekem ami már a 3. osztályú is jó minőség az 1. osztályú az nálam a ku..va jó minőségett jelenti.
2.Én halottam valahol hol vissza kell teni a malom de, mivel nekem nincs én csak muter egy ik reszelőjével lereszelem mert úgy látam egy vidin hogy úgy csinálták az egyenletes szemcsenagyságott.
Ez egy hozzászólás a(z) "Lőpor" című blogbejegyzéshez. |
|
|
1085 db. hozzászólás
119 pont
Pirotechnikás
2006.10.08.
moderátor |
Nem tetszett a színe, égési sebessége, stb, aztán addig pakoltad hozzá az anyagokat, amég 1 kiló jó minőségű lőport kaptál? Jó minőségűt? Neharagudj, de ezt vonakodom elhinni.
A lőpor akkor lesz jó minőségű, ha vegyszermérleggel egy meghatározott recept szerint kiméred, összekevered, majd malmozod az összetevőket. Candyt lehet a pakolós teknikával mérleg nélkül belőni, mivel ott van az oxidálószer, meg a tüzelőanyag. Ha az égés után "fehér trutyi" marad, több tüzelőanyag kell, ha meg "fekete trutyi" marad, akkor több oxidálószer. A lőpor egy fokkal bonyolultabb. Ott az oxidálószeren kívül kétféle tüzelőanyag is van, amiből az egyik főleg égésgyorsító adalékként van jelen (kén). Ez a két tüzelőanyag különböző egymáshoz viszonyított arányban képes szilárd maradék nélküli égést produkálni a kálium-nitrát oxigénjével.
A granulálásról annyit, hogy általában 5% szárazanyagból szokás NC lakkot készíteni erre a célra (Bár ez azért rugalmas), de a denaturált szeszt miért adsz hozzá? Max nitrohigítót kell hozzáadni, hogyha túl sűrű NC lakkot használsz, hogy el tudd keverni, de a massza tényleges NC tartalmát ne növeljük fölöslegesen.
A másik, amit nem értek, hogy miután összetörted, miért rakod vissza a malomba? Egyszerűen pl szitával, tésztaszűrőkkel méret szerint osztályozod a szemcséket, és mehet a különböző dobozokba/ zacskókba. A különböző szemcseméretű granulátumokat más-más célra lehet használni, pl nagy szemcsék hosszú vetőcsőhöz jók, mert nem pillanatszerűen terhelik meg a cső egy részét, hanem fokozatosan az egészet (elvégre pont ezért olyan hosszú a cső). Kis szemcsék meg mehetnek a rövid, kisebb csövekbe, vagy rakétába bontótöltetnek.
Ez egy hozzászólás a(z) "Lőpor" című blogbejegyzéshez. |
|
|
524 db. hozzászólás
78 pont
Piromán
2007.12.01.
tag |
Figyeld már ember,velem is ugyan ez a gond,de nekem megvan minden,hogy honnét tudnék beszerezni dolgokat,csak hát a szüleim nemnagyon engedik meg,hogy foglalkozzak ezekkel...
Ez egy hozzászólás a(z) "újra" című blogbejegyzéshez. |
|
|
10 db. hozzászólás
Zöldfülű
2008.07.08.
tag |
Ok boccs.
|
|
|
1945 db. hozzászólás
195 pont
Őstag
2006.12.19.
moderátor |
<< Kötőanyagok A pirotechnikai elegyek szilárdságának növelésére, a tölthetőség egyenletességének javítására, az alkotórészek összefogására, a fajtázódás (kikeveredés) elkerülésére használják a kötőanyagokat. Követelmény, hogy égőanyagként is jó legyen, mechanikai szilárdsága megfeleljen, ne befolyásolja az oxidáló és égőanyag keverékének tulajdonságát. A leggyakrabban alkalmazott kötőanyagok a természetes vagy mesterséges gyanták, dextrin, keményítősellak, iditol, vízüveg, PVC, NC (nitro-cellulóz). >>
Ezt bomb kolléga (Remélem azért néha véletlenül rákattint még az oldalra.) írta még nagyon régen. Őrök hála a Google-nak.
Tessék használni már a keresőt! Utolsó figyelmeztetés, még egy ilyen egyszerű kérdés és kitiltott tag leszel! Előzmény: #3123
|
|
|
10 db. hozzászólás
Zöldfülű
2008.07.08.
tag |
köszönöm ezt már megtalláltam de itt semmit nem ir a kötőanyagról |
|
|
10 db. hozzászólás
Zöldfülű
2008.07.08.
tag |
Segitsetek.Ha rizses lőport szeretnék csinálni kidobó töltetnek. Mi legyen a ragasztó anyag.És csak egyszerűen össze "ragasztózom" a rizst és beleforgatom liszt löporba? |
|
|
|
>>Vegyészfórum
>>Kiülő
Online felhasználók: 3
Ebből tag: 0
Látogatók: 3605099
Látogatók ma: 169
|