2444 db. hozzászólás
    Őstag
2006.02.15.
moderátor |
Media Markt, de ez már erősen Beszerzés topicba tartozó dolog. |
|
|

154 db. hozzászólás
34 pont
   Hobbista
2007.10.23.
kitiltott |
és hol vetted?
|
|
|

2444 db. hozzászólás
    Őstag
2006.02.15.
moderátor |
Én most vettem új mérleget. Hauser márkájú, 1g pontosan mér, üveglapos(jól tisztitható és jól néz ki), 5000Ft-ba került.
Vannak olcsóbb mérlegek is, de az előző 2000Ft-os mérlegem egyszer megmakacsolta magát és azt irta ki, hogy Err. Ezek után én megsértődtem és vettem egy újabbat (nem kell nekem Err-ben számoló mérleg ).
4000-ért is már jókat lehet kapni, de mindenképp ruházz be mert mérleg nélkül nehéz lesz kevergetni a jó candyt. A kupakok pontatlanok és ennyi erővel szemmértékre is mérheted az alapanyagokat, |
|
|

154 db. hozzászólás
34 pont
   Hobbista
2007.10.23.
kitiltott |
AHH.... mérleg .... majd ha lesz pénzem
addig kis kanállal merhetem a kis hülyeségeket
a konyhai mérleg olyan pontosan kiméri az 1 dkg-t is? |
|
|

2444 db. hozzászólás
    Őstag
2006.02.15.
moderátor |
OLIVERSAL, nem kupakokban mérjük ki a hozzávalókat .
Egy kupak KNO3 sokkal nehezebb mint egy kupaknyi cukor. Használj mérleget! Ja és 100g nem sok.
A főzésnél meg kevergesd mint hülye, ha már rendesen folyik, akkor öntds bele a formába. A szódabikarbónát meg hagyd a fenébe. Rakj bele valamennyivel több cukrot és nem fog lángolni. Olvasztásnál a paraffin hozzáadása sajnos nem lehetséges, mert a nagy hőtől megolvad a viasz és az olvadék tetejére feljön mivel a paraffin könnyebb mint a candy. |
|
|

2444 db. hozzászólás
    Őstag
2006.02.15.
moderátor |
Ez a recept hiányos. A sikolyban egy gyorsan égő keverék van, de a karodat azért nem szedi le.
Endragon5^^, senki sem kiváncsi a 2 soros megjegyzéseidre. Tartsd meg magadnak! Ha van valami értelmes technikai hozzáfűznivalód, akkor azt oszd meg velünk, de arra nem vagyunk kiváncsiak, hogy mi szakitja le a karunkat. Ha tettszik egy recept, akkor értékeld 4-5 csillaggal, ha nem tettszik, akkor 1-2 csillagot adj rá.
Ez egy hozzászólás egy törölt recepthez. |
|
|

154 db. hozzászólás
34 pont
   Hobbista
2007.10.23.
kitiltott |
akkor segitsetek lécci!!!!!
füstgránát főzés folyamata én igy csinálom
fogok egy cola-s kupakot 6kupak kno3 (por)
4kupak cukor (por)
1kupak szodabikarbona
na ezt beleteszem azt elözöleg kimosott és szárazra törölt kicsi lábasomba(azért cola-s kupak mer ne legyen az anyag 100g-nél több annál többet nem ajánlatos eccerre fözni eccer föztem ugy hogy nagyobb kupakkal mértam fel is gyujtottam magam)
feteszem a gáztüzhelyre tiszta kiskanállal kevergetem kevber getem és kevergetem....
amikor kezd folyékony lenni akkor ,,kiöntöm" de magátol nem folyik rendesen NEM OLYAN MINTA A MOGYOROVALY de ha tovább fözöm kibomlik belöle az összes cukor nem lesz olyan aranyos kis trutymo mint a nutella
ez megszilárdul szépen miután wc papirgurigába töltöttem és megyujtom és kb 7 másodpercig füstöl
közelsem 1 percig és ez az adag félig megtölti a wc papirgurigát
ÉS A KU...VA ANNYÁT ELÉG 7 MP ALATT ÉS LÁNGOL HÜLYE SZAR NEM HOGY FÜSTÖLNE!          |
|
|
15 db. hozzászólás
   Zöldfülű
2007.11.25.
tag |
ezt kipróbálom!!!
|
|
15 db. hozzászólás
   Zöldfülű
2007.11.25.
tag |
Már ne is haragudj de esetleg még ha ráérsz toldd meg ezt a fantaztikus receptet még egy pici részlettel...
tipp:mondjuk a hozzávalókon kívül talán azt hogy mi a szart is csináljunk velük...
am.biztos jó és működik
Ez egy hozzászólás a(z) "Fütbomba nem petárda" című tűzijáték recepthez. |
|
|
15 db. hozzászólás
   Zöldfülű
2007.11.25.
tag |
bocs,de ez gyenge!
ha valaki szereti a karját ne próbálja ki szerintem...
|
|
15 db. hozzászólás
   Zöldfülű
2007.11.25.
tag |
Tudjátok ez a recept nagyon régi és ismert és nagyon jó is.
Csak egy baj van.
:Napjainkban olyan pin-pong labdákat gyártanak amik kémiai reakciójuk során nem produkálnak füstöt csak büdösek és égnek!
Akinek még van ilyen régi-módi ping-pong labdája próbálja ki!!!!!!!!
Nagyon buli!
|
|

2444 db. hozzászólás
    Őstag
2006.02.15.
moderátor |
Endragon5^^, most lenyugszol vagy hangnemet váltunk.
A "robbanás" feltétele a gyors égés, sok légnemű égéstermék és a nagy nyomás. Namármost ha leporitod (porrá őrölöd), akkor sok kissebb darab lesz a keverékben, arányosan nagyobb lesz az égésfelület mint ha nagyobb és kissebb darabok vegyesen lennének benne és mivel a por nincs letömöritve, ezért gyorsabban tud terjedni a tűz. Röviden: poritva gyorsabban ég a keverék és mivel meg van erősitve a 2 kupak összeillesztése ezért nagyobb nyomás tud odabent összegyűlni. A bent összegyűlt nagy nyomás gyorsan akar kiszabadulni és ezért "robban".
//miért kell mindig óvodát tartani?
|
|
15 db. hozzászólás
   Zöldfülű
2007.11.25.
tag |
Azt mondja meg valaki működött-neki???
|
|