32 db. hozzászólás
4 pont
 Zöldfülű
2007.11.05.
tag |
Szerintetek ha a vetőcsöves rakéta indítóanyagának a petárdából kivett anyagokat használom az is jó lessz?? |
|
|

1085 db. hozzászólás
119 pont
    Pirotechnikás
2006.10.08.
moderátor |
Hát a KNO3-os flash elegy nem túl érzékeny az arányok variálására(bizonyos mértékben), amugymeg jó lehet flashbangbe, mivel ott nagy nyomás uralkodik, így jóval gyorsabban fog égni.Szabad levegőn nemfog sosem eldurranni, a KNO3-os flash-t a nagy nyomáskitevője teszi alkalmassá ilyen hanghatásra épülő dolgok készítésére.
Amugy sztem emeld a kén arányát, még többel is,mint amennyivel kéne a 20% mocsok kompenzálására, hogy a részecskék kb olyan arányban legyenek egymás környezetében, mint tiszta anyagoknál.
(bocs ha van pár értelmetlen mondat, angolóra végén firkáltam fél p alapp) |
|
|

154 db. hozzászólás
34 pont
   Hobbista
2007.10.23.
kitiltott |
na mégis jo volt az az 80%-os kén permetszer
kiváncsivoltam gekkoka oldalán láttam a fash port
##%kno3 ##% al por ##% kén eccerü csak ugy gyorsan fogtam egy kis kanalat ekis kno3 ekis kén ekis al egy agyag virágcserépben volt gyufával sikerült begyujtanom ez a kis adag kb 7másodpercig nagyon erös vakito fénnyel égett (nagyobb füstöt csinált mint egy szarabb füstbomba) de ezt ugye nem lehet használni flash bangbe?? mer olyan knée ami tud durranni ez ahoz tul lassu???
van a kno3+ Mg 50-50 arány de a magnézium a gubanc azt tudok valahonnan beszerezni vagy valamiböl kinyerni??
Mod.Blaze |
|
|
82 db. hozzászólás
39 pont
     Zöldfülű
2007.10.26.
tag |
Nem szólunk le, teljesen igazad van!
A műanyagok égekor HCl-től kezdve CO2-ig minden keletkezik. Ennél a ping pong labdás szörnyűség csak rosszabb, ott nem jut oxigénhez a rendszer. Mivel nagyon kevés az oxigén, ezért a köztudottan halálos CO is keletkezik.
Ha ezzel a füstbombával szórakozol, akkor ne nagyon szivd be a keletkezett égéstermékeket. |
|
|

16 db. hozzászólás
6 pont
  Zöldfülű
2007.10.16.
tag |
Ne szóljatok le de én azt hallottam, h a pinponglabdafüstbomba, az emberre enyhén mérgező füstöt produkál...
Ez egy hozzászólás egy törölt recepthez. |
|
|

1130 db. hozzászólás
346 pont
    Pirotechnikás
2007.03.15.
moderátor |
Jólvan Dawee neked elhiszem bár én mint kezdő gyári cuccok tölteteit használom(még)

|
|

277 db. hozzászólás
162 pont
  Piromán
2007.11.04.
tag |
ajálnot a keveréket felspécizni egy kis kno3-tal vagy hipermangánal(sajnos újabban csak receptre lehet kapni) és kevesebb csillagszóró mint gyufa, mert ez belassítja az égést és ekkor csak 1-2 méterre lövi
az is elég furcsa lenne, ha a Mg kék lánggal égne:D
|
|

708 db. hozzászólás
176 pont
    Labortöltelék
2006.10.07.
PM Tag |
Lehet jobb a lőpor,sőt! biztosan jobb!
De gyufával is simán ki lehet lőni a tölteteket (tapasztalat) én is hasonlóan csinálom,csak én effektnek a következőt használom: gyufapor+vaspor+szénpor+alupor. Ezeket vízzel masszásítod,és kicsi golyókat vagy csillagokat csinálsz belőle(persze nagyon kevés víz kell,mert akkor folyni fog!) én ezt használom,és szép narancssárgás effektet bont..
U.I: Csináltam egy nagyobb vetőcsövest,melynek pénteken lesz a tesztje. Videó lesz remélem...
|
|

154 db. hozzászólás
34 pont
   Hobbista
2007.10.23.
kitiltott |
találtam a régi garázsban egy permetszert kis parir zacsko 60g 80% kén be tuttam gyujtani égett is ez jo a
kno3+al+s fash porba?
|
|
|
21 db. hozzászólás
 Zöldfülű
2007.10.26.
tag |
Na jó, főleg ő nekem . |
|
|
21 db. hozzászólás
 Zöldfülű
2007.10.26.
tag |
Hali!
A tömörített, parafinos füstbombát, csak azért préseljük, hogy összeálljon, vagy mert így nagyobb füstöt ad?
Ha vki ezzel a füstbombával kapcsolatban a részleteket is kikísérletezte (tudom, maximalista vagyok ), vagy szeretné azt megtenni, jelezze légyszi, mert segíthetünk egymásnak |
|
|

1130 db. hozzászólás
346 pont
    Pirotechnikás
2007.03.15.
moderátor |
szerintem nem gyufapor és csillagszóró kidobó kellene ha értessz hozzá lőporgranulátum, ha nem akkor sikoly por 
|
|
32 db. hozzászólás
4 pont
 Zöldfülű
2007.11.05.
tag |
Salétromsót (candy-be) hogy szerezzek a leg könnyebben????? |
|
|
32 db. hozzászólás
4 pont
 Zöldfülű
2007.11.05.
tag |
Üdv! A termitbe mien arányokkal kell keverni az anyagokat,mert sok különböző van leírva és nem todok dönteni. |
|
|

1085 db. hozzászólás
119 pont
    Pirotechnikás
2006.10.08.
moderátor |
Igen, habpatronosat szívtam.
A habpatronban nem 33g gáz van, az a nettó tömege, vagyis 33 gramm az egéssz ahogy van, fém patronnal, gázzal mindennel együtt.A 6g az tiszta N2O (legalábbis annak kéne lennie)
Ha van vegyszermérleged, mérj le egy teli patront, aztán egy üreset.A teli 33g lesz +- egy kevés, az üres meg 27g szintén +- vmennyi.
Mjad még végzek ilyen irányú kísérleteket, hogy mennyire nevető a nevetőgáz :)
1ébbként sztem azt akarták szívatni velem a mentőkocsiban, mikor combcsonttöréssel vittek, de akkor nemkértem belőle, elvoltam nélküle is... Előzmény: #7274
|
|
|
|
>>Vegyészfórum
>>Kiülő
Online felhasználók: 95
Ebből tag: 0
Látogatók: 1493341
Látogatók ma: 1557
|