32 db. hozzászólás
4 pont
 Zöldfülű
2007.11.05.
tag |
Esetleg marha nagyot szól.
|
|
|
32 db. hozzászólás
4 pont
 Zöldfülű
2007.11.05.
tag |
Ja és látványos.
|
|
|
32 db. hozzászólás
4 pont
 Zöldfülű
2007.11.05.
tag |
50 gramm alupor 500 forint??Még ha 500 gramm lenne.Meg aztán a maradék vas-oxid port nehéz otthon elrejteni.A cucc meg tényleg nem lehet annyira látványos hogy megérje.Szerintetek mi az ami leg könnyebbenés legolcsóbban beszerezhető cucc?
|
|
|
175 db. hozzászólás
48 pont
   Hobbista
2005.12.23.
tag |
A youtube.com-on van egy pár videó, ahol felvették, ahogy valaki mentost nyelt le és ivott rá kólát.
Igen, az eredmény hányás volt! (Bár asszem alul is jött a srácból anyag....)
Ez egy hozzászólás egy törölt recepthez. |
|
|

154 db. hozzászólás
34 pont
   Hobbista
2007.10.23.
kitiltott |
aha zsiiir kösz tuc valami tippet adni hogy mérjem ki ezeket a arányokat 6.4 arányban???
komoly müszer nélkül
én kupakokra gondoltam....
a szorbit télleg kaphato tescoban??? ha jol füstöl az faja!!! nekem az a lényeg szrves porfestéket honnan vegyek? |
|
|

1085 db. hozzászólás
119 pont
    Pirotechnikás
2006.10.08.
moderátor |
Hát lehet baj, hogy szutykos a fangli (így hívják a kőművesserpenyőt), lehet, sőtt szinte biztos, hogy baj, hogy az arányokat kanállal mérted szemre és nem tömegre( a 65:35 vagy füstbombánál a 6:4 az tömegarány, bár kisebb változás még nemárt). A KNO3-ot is le kell darálni, akkor nem lesz szemcsés, és finom mogyivaj szerű trutyi lesz.Nemszabad túl sokáig ,,főzni" mert ugye a barnulás az a cukor bomlása, ezáltal gyakorlatilag csökken a cukor mennyisége.
Szőlőcukrot sztem nem érdemes venni, a szorbitol magasan ver minden más cukorfajtát, mind olvadási hőmérsékletben, mind megszilárdulási időben, és keletkező füst mennyiségében.
Fe2O3 gondolom, vörös vas-oxid. Füst színezésre nemjó, viszont a házat szép pirosra lehet vele mázolni, mellesleg 1-5%-ban a cukros masszához adva katalizálja(gyorsítja) annak égését.->gyorsabban köpi ki a füstöt. |
|
|

154 db. hozzászólás
34 pont
   Hobbista
2007.10.23.
kitiltott |
BOCS HOGY IDE IS BEMÁSOLOM EZT A HOZZÁSZOLÁSTZT CSAK SZERETNÉM TUDNI MI A BAJ S FÜSTGRÁNÁTOMMAL AZÉR IROK IDE MER IDE SOOKAN IRNAK SOKAN ELOLVASSÁK
lécci segitsetek
kno3+cukor füstgránátot csinálok megfőztem:
egy kömöves serpenyöben baj lehet hogy az piszkosű?
az arányokat kis kannállal mértem nagyjábol et is baj lehet?
a cukor por volt a kno3 nem az is legyen por??
mert sok videoban a trutyma olyan szép lágy mint télleg a mogyorovaj
majd még vásárolok szorbitot és szölöcukrot kiprobálom azokkal is de az enyém érzni hogy szemcsés benn a kno3
és nagyon hamar megszilárdul
egy aluminium üditös dobozba öntöttem a cuccot
mikor begyujtotta a gy.zsinor inkább égett lángal ami elolvasztotta a dobozt elég szép füstöt is csinált de nem olyan szépet mint a videokon ott egyáéltalán nem éga cucc
vettem fe2o3 festéket ez jo füstgránátba???? szinezni a dfüstöt??
vagy ez az fe2o3 ez mire jo amugy??
pls help |
|
|

545 db. hozzászólás
124 pont
  Hobbista
2007.01.03.
tag |
Ez csak szóbeszéd
a MYTHBUSTERS ben az volt hogy megivott 6 kolát meg 6 robbanó cukrot és semmi sem történt csak felpuffadt a disznóbél
de inkább ne próbáljátok ki
|
|

565 db. hozzászólás
52 pont
   Haladó
2007.09.29.
tag |
Ne nagyon játszatok ilyesmit, hogy mentos cukor+coca cola... hallotam olyat hogy egy lány óra előtt telezabálta magát ilyen cukorral, aztán ivott rá kólát. beültek órára, egyszercsak a lány kidőlt a padból és meghalt. (gondolom a visszaáramló hab ment rá a tüdejére, és bekövetkezett a fulladás)mégegszer NE CSINÁLJATOK ILYET!
|
|
|
>>Vegyészfórum
>>Kiülő
Online felhasználók: 95
Ebből tag: 0
Látogatók: 1493343
Látogatók ma: 1559
|