3 db. hozzászólás
Zöldfülű
2016.07.25.
tag |
hai viscot hol lehet beszerezni
Ez egy hozzászólás a(z) "30 mm Telepbombi, kezdőknek" című tűzijáték recepthez. |
|
|
6 db. hozzászólás
Zöldfülű
2012.09.16.
tag |
Sziasztok!
Hány grammos vagy mm es vetőcsöves bombáhov mekkora szemcseméretü lőport használjak vetőtöltetként
//Na mi az, nem megy a mostani kérdésem...? Mod.: Ladis. // |
|
|
71 db. hozzászólás
40 pont
Haladó
2013.01.21.
tag |
Húh... Kipróbáltam... Nem ajánlom senkinek! Már mikor a papírt tekertem le róla, akkor majdnem levitte a karomat! |
|
|
71 db. hozzászólás
40 pont
Haladó
2013.01.21.
tag |
Hú, hát ez tuti nagyot szólhat! Ki kell próbálnom! És nem is kell hozzá sok minden ahogy látom! |
|
|
830 db. hozzászólás
410 pont
Pirotechnikás
2008.12.30.
moderátor |
Na gyerekek ezt meg kell oszam veletek:
Dani ************ [Engedélyez] [Törlés] [Szerkesztés] 2014.08.22. 20:21:34
A petárda, tűzijáték neve:
GIGA Tron PETÁRDA
Maga a recept:
elkészítés: egy WC guriga
Látvány: *
Hang: *****
Elkészítés: könnyű |
|
|
24 db. hozzászólás
34 pont
Zöldfülű
2015.04.19.
tag |
Kipróbáltam,minden ok volt vele,csak égés után, egészben izzó darobok hullottak a földre.Mással is történt hasonló??
Ez egy hozzászólás a(z) "Winokur 24 glitter" című tűzijáték recepthez. |
|
|
12 db. hozzászólás
Zöldfülű
2014.05.02.
tag |
A következő recept amibe belebotlottam az a bárium szulfát/ magnéziumporból (vagy aluminiumpor) álló villanópor.
Erről a Pirotecnica Magazine egyik kivonatában olvastam, de sosem jutottam el odáig, hogy kipróbáljam. Mások már megtették azóta:
http://parazite.nn.fi/roguesci/index.php/t-4136.html
bcc1985s12 June 13th, 2006, 01:30 AM bejegyzése meglehetősen érdekes:
It's a decent formula, you just need to use fine Al otherwise it's more like an incendiary mix and a bit harder to ignite.
Magnesium works a lot better, even the coarser grades. A 50:50 mix of BaSO4/Mg(passivated, <100micron) gives a greenish
flash and loud report with minimum confinement, I believe it was noticeably more efficient than with <25�m flake Al.
I think the main pros of BaSO4/Al are its cost efficiency and insensitivity.
I tried the 50/50 barium sulfate(atomized from skylighter) and Al powder (3micron? from skylighter), but with little effect.
Did it perhaps need a hotter fuse to set it off?
Apparently, Barium Nitrate is a great oxidizer, used in flash-bang type compositions, but Barium Sulfate needs extremely
hot temperatures to "detonate". Is this correct? :confused:
June 21st, 2006, 09:07 PM
Úgy tűnik, hogy a hagyományos Al/KNO3/Ba(NO3)2 keverék egy kis BaSO4 hozzáadására "turbó koktélt" eredményez:
I tried adding a small amount of BaSO4 to my regular flash powder to check for any difference in burn rate.
I mixed 6 grams of Kno3, 4 grams of aluminium, one gram of sulfur, and one gram of BaSO4.
All were finely powdered, and the aluminum was in the 9 micron range.
The result was an extremely powerful flash powder that threw sparks a few feet when lit.
Two grams of this modified flash powder placed in a plastic vitamin bottle and lit with a
"Falling leaf" fuse blew the bottle to pieces, and made a loud boom.
My question is, why does it seem to not make a good flash powder when used alone with aluminum?
Does it simply add sparks to my flash powder, and not act as a good oxidizer by itself? It sure adds power when added in small quantities!
Mások is megerősítik, hogy működőképes keverékről van szó, csak nehezen gyullad be. Ha viszont begyullad, akkor nagyot szól:
http://www.pyrosociety.org.uk/forum/topic/3651-safest-flash-powder/?p=42336 |
|
|
12 db. hozzászólás
Zöldfülű
2014.05.02.
tag |
A pirotechnika világ számára nem új , számomra annál inkább az alábbi keverék:
Acetil-aceton fémionokkal alkotott sói + ammónoim-perklorát
A keverékek nagyon nagy előnyei, hogy nagy fénnyel égnek, nem hagynak hamut.
Alábbi linken találhatók a részletek:
Encyclopedic Dictionary of Pyrotechnics 828. oldal
EDPhttps://books.google.hu/books?id=AK8zAwAAQBAJ&pg=PA1206&lpg=PA1206&dq=pyrotechnica+magazine&source=bl&ots=ifW5uFZu5R&sig=Nh3cQSojoL-rW4vMB_MtRVzkrhc&hl=hu&sa=X&ved=0CGkQ6AEwCWoVChMI98Pcp9TWxwIV8wrbCh1-2g0I#v=onepage&q=pyrotechnica%20magazine&f=true |
|
|
57 db. hozzászólás
15 pont
Zöldfülű
2014.03.22.
tag |
Tigris ez a recept is a "gyufás" kategóriába sorolható,fogalmam sincs,hogy az illető egyáltalán minek teszi fel, ha ki se próbálta.Az utóbbi 4 receptben a legfurább,hogy szinte egymás után lettek feltéve,de más tagok által.A füsbombás is annyiról szól,hogy ki van másolva egy rakás régi recept.Szóval engem is érdekelne ,hogy hogy jutottak ezek be
Ez egy hozzászólás egy törölt recepthez. |
|
|
|
>>Vegyészfórum
>>Kiülő
Online felhasználók: 5
Ebből tag: 0
Látogatók: 3604969
Látogatók ma: 39
|