894 db. hozzászólás
217 pont
     Pirotechnikás
2009.05.22.
tag |
Áttérek a 43 -as kaliberről a 75 -ösökre. Az lenne a kérdésem hogy muszáj ez a spolette? Mert én úgy gondoltam hogy majd 2 db 3 milis viscot egy papírházba tekerek és az jó lesz késleltetésnek? |
|
|

577 db. hozzászólás
41 pont
     Őstag
2008.11.12.
moderátor |
Gyullad nélküle is,az csak egy biztosítás hogy biztos hogy gyulladjon.Ezt azért kérded mert nincs Nc lakkod?Használható más is helyette,pl dextrines.rizses,vagy cmc trutyi is |
|
|

53 db. hozzászólás
19 pont
  Zöldfülű
2009.04.10.
kitiltott |
55 milis kaliberhez kb 5mm-belső átmérőjű spolettének nem kell bp&nc-s bevonat nélküle is gyullad ugye? |
|
|
23 db. hozzászólás
18 pont
     Zöldfülű
2006.12.29.
tag |
Köszönöm még1x, most már teljesen tiszta a dolog. Amúgy most találtam a képtárban zoltan1314 által készített nyomjelzős bombettát, ahol szépen ki van tárgyalva a dolog. Szóval shame on me, hogy hülyeségeket kérdezek |
|
|

894 db. hozzászólás
217 pont
     Pirotechnikás
2009.05.22.
tag |
A spolette egyben nyomjelző és időzítő elegy is. Viszont ezt a nyomjelzőt nem a stopin vagy a gyzs. gyújtja! Ezt a lőporból származó (a bomba felemelkedéséért felelős) nagyon forró és nagy nyomású gázok még akkor gyújtják mikor a bomba még a csőben tartózkodik. Ez rendkívül rövid idő szóval a nyomjelző elegynek könnyen gyulladónak kell lennie. |
|
|
23 db. hozzászólás
18 pont
     Zöldfülű
2006.12.29.
tag |
Köszi, ma is tanultam valami újat :) Idáig csak a spolette-es nyomjelzőt ismertem. És akkor ezt gondolom az a stopin/visco gyújtja ami a liftert, igaz? |
|
|

894 db. hozzászólás
217 pont
     Pirotechnikás
2009.05.22.
tag |
Az utolsó tipped a jó. Ha az ott TT elegyből van akkor az egy TT nyomjelző. |
|
|
23 db. hozzászólás
18 pont
     Zöldfülű
2006.12.29.
tag |
Üdv.
Valaki tudna nekem segíteni abban, hogy a képen látható jobb felső bombettának a tetején mik azok a "bütykök"?

(a kép PyroMaster weblapjáról származik)
Odáig eljutottam, hogy tiger tail-nek hívták egy videóban, de hogyan tovább? Ha ez a TT csillagra utal akkor miért nem belül van? Vagy esetleg nyomjelző?
|
|
|

894 db. hozzászólás
217 pont
     Pirotechnikás
2009.05.22.
tag |
Hát nem igazán! Gondolj bele. Elég a lőpor. A keletkező gázok irdatlan nyomással nem tudnak hol kijutni. Nagy terhelés nehezedik a cső falára, a záródugóra és a bombettára, ami elkezd kifelé menni a csőből. Amint a bombetta a cső tetejére ér a nyomás már kisebb, mert nagyobb a gázok térfogata és kevesebb nyomást is kell kibírnia a falnak de a 3 mm-es rész szerintem még azt sem fogja kibírni. Nézz valami erős PE cső után! |
|
|

121 db. hozzászólás
77 pont
     Labortöltelék
2006.12.05.
tag |
Van egy 3mm vastag kb 1,5m hosszú papírcsövem, ha az alján kb 20cm hosszű szakaszt megvastagítok úgy 1cm-re, már használható lenne vetőcsőnek? |
|
|
|
>>Vegyészfórum
>>Kiülő
Online felhasználók: 1
Ebből tag: 0
Látogatók: 1474038
Látogatók ma: 7
|