630 db. hozzászólás
191 pont
Kutyul
2007.12.05.
tag |
Na íme itt az enyém. Bocs a videó minőségét illetően, de anno csak telefon állt rendelkezésemre. Ez a kénsavas-kno3 as verzió szüleménye.
https://www.youtube.com/watch?v=JPaH44s1F-Q |
|
|
630 db. hozzászólás
191 pont
Kutyul
2007.12.05.
tag |
Kérdés ,kinek mi az egyszerű. Nekem nem jelentenek gondot se ezek, de a komolyabb vegyszerek se. Beszerzési forrás és kapcsolat kérdése. Tudnák bőven szerezni neked 50litert, de nem fogok rohangászni érte az biztos, és drágábban is adnám ,hogy legyen rajta valami hasznom. Másrészt, meg neked is pár 100km-t kellene utaznod, hogy át tudd venni. Kevin, a nitrátos vidiben nem értem ,hogy minek porította el a nitrátot, amikor úgy is feloldódik, igaz lassabban. Általában kb 60fok környékére szokták melegíteni a savat és aztán adják hozzá a nitrátot, így egyből feloldódik. Majd mellékelek az én NC-m ről is videót, hogy mennyire gyors. |
|
|
642 db. hozzászólás
330 pont
Pirotechnikás
2010.01.02.
moderátor |
Fly nem egyszerű dolog beszerezni ezeket . ha meg igen intézz nekem 50 litert .
Lufibohóc természetesen tudok segíteni Pécsen van az áru helye . |
|
|
13 db. hozzászólás
Zöldfülű
2014.04.25.
tag |
Kitaláltam a jelszavam. Ugyanezen a felhasználónéven holnap elérhető leszek. Köszönöm előre is! |
|
|
630 db. hozzászólás
191 pont
Kutyul
2007.12.05.
tag |
Nekem úgy is jó, vagy csinálsz egy új Skypot . |
|
|
13 db. hozzászólás
Zöldfülű
2014.04.25.
tag |
Elvileg van skypom, de min 4 éve nem használtam. Telefonelöfizetésem régóta olyan mint a mostani red, így mindent azon intézek. Ha az nem megfelelő titkossági problémák miatt, holnap megpróbálom kitalálni a skype jelszavamat :) |
|
|
630 db. hozzászólás
191 pont
Kutyul
2007.12.05.
tag |
Esetleg Skypod nincs? Ott jobban el tudnám magyarázni, hogy mit hogyan is kell csinálni. |
|
|
13 db. hozzászólás
Zöldfülű
2014.04.25.
tag |
Mx5 Kevin, köszönöm a tippet, tudom, hogy aliexpressen be tudom szerezni. Mint írtam, nem a kínai ár a probléma, hanem a bizonytalan szállítás. Több mint másfél hónapja várok a flash papírokra, de nem érkezett még meg. Viszont van ami másfél hét alatt itt van. Érthető okokból senki se tárol 25 dekánát se, nemhogy 1-2kg-t. Ezért szeretnék inkább csinálni és azt is csak kis (30-40 grammos) adagokban. Az pár műsorra elég.
Flysyd001, hálás lennék érte ha elküldenéd mailben. A profilomban benne van a címem. Kálium nitrát milyen formában kapható? Műtrágya? Milyen néven?
Druszan17, Most fél évet Somogy megyei vagyok, igy nem vagy messze. Ha később is áll, májusban élnék az ajánlatoddal. |
|
|
630 db. hozzászólás
191 pont
Kutyul
2007.12.05.
tag |
Próbáltál már 92%-os kénsavval NC-t csinálni? Nem hiszem. Kénsav is olcsón beszerezhető, persze tudni kell ,hogy hol. Nem lesz olyan sűrű az oldat, simán bele lehet tunkolni a vattát. Lehet bolti NC-s papírt drágán veszed meg, de a nitrátot és a savhoz olcsón lehet hozzájutni. |
|
|
642 db. hozzászólás
330 pont
Pirotechnikás
2010.01.02.
moderátor |
Lufibohóc ! Ha Baranya-megyei vagy tudok segíteni . Postázni nem fogok ilyesmit . Ha esetleg nem jutsz salétromsavhoz de kénsavhoz igen kálium nitráttal is tudod helyettesíteni . |
|
|
630 db. hozzászólás
191 pont
Kutyul
2007.12.05.
tag |
Kénsavhoz rakok kálium-nitrátot. Így lesz meg a nitrálóelegy, amihez később hozzá lehet adni a cellulózt (vattát) . Csak nem akartam nagyon belemerülni, nehogy valamelyik kezdő kisfiú mindenféle vackok kezdjek összekeverni, helytelen arányokkal. |
|
|
630 db. hozzászólás
191 pont
Kutyul
2007.12.05.
tag |
Kevin, nem kell agyonra bonyolítani a dolgokat. Minek használjon és szerezzen be két fajta savat, amikor egy is elég hozzá, és tökéletesen működő NC-t lehet vele készíteni. 92%-os kénsavat 5literes kiszerelésben állt 2500Ft-ért szokták adni. De volt már arra példa ,hogy 150-200Ft-os liter áron is be tudtam volna szerezni és nem kéz alól. Ez ugyan így igaz az 50%-os salsavra is. 65%-os szokott 5-600Ft liter áron mozogni. Beszerzési forrásokat se itt, se privátban nem szándékszom közölni, bocsi. Szintézist viszont mailben el tudom küldeni. Röhejesen egyszerű megcsinálni. Az igaz ,amit mondtál , HE robbanószernek minősül, mivel gyutaccsal robbanásra lehet bírni. |
|
|
|
>>Vegyészfórum
>>Kiülő
Online felhasználók: 5
Ebből tag: 0
Látogatók: 3605080
Látogatók ma: 150
|