76 db. hozzászólás 29 pont Haladó
2008.12.25. kitiltott
Huh, hát ez elég érdekes lő"por" lett Amúgy, egy kicsit tagolhatnád az írásod, mert nem nagyon lehet érteni összetörtem beleöntöttem a bp és még kicsit párás volt a dob fala...
Tagolás... ha még nem is jártad ki a 8-at, valamennyire azért tagolhatnál!
27 db. hozzászólás 19 pont Zöldfülű
2009.01.11. tag
aha am. utána összetörtem és beleöntöttem a bp és még kicsit párás volt a dob fala és szintén néhány óra alatt ugyanez lett úgyhogy kiszárítottam a dobott
2009.01.11. tag
óngolyókat használok és vizet injektáltam a dobba..A víz egyáltalán nem párolgott el, lecsapódott a dob végébe. Valószínűleg azért képződtek ezek a nagy görgetegek, mert a kno3 összefogta a porszemcséket és ráadásul még kis széndarabok is voltak bennük ami hordfelületként működött.
1281 db. hozzászólás 280 pont Pirotechnikás
2009.06.06. moderátor
Akkor biztos, h. nem zár légmentesen a malmod, ha így kipárolgott belőle a nedvesítőszer...
Mit használtál nedvesítőnek denszeszt & mennyire volt folyékony?
Gondolom amiatt malmoztál nedvesen, mert csapágygolyóid vannak ugye?
1281 db. hozzászólás 280 pont Pirotechnikás
2009.06.06. moderátor
Hallod constantine!
Na én elmondom, h. hogy szoktam a stopinom csinálni.
Feloldom hígra denszesszel a liszt BP-t, majd teszek hozzá egy kevéske CMC-tapéta ragasztó oldatot is, majd amint a videón is látható 1:50-től, egy tölcséren kersztül húzom át, aminek a szűkülő részénél át van ütve egy szög, amin áthúzom a pamutszálat, majd fellógatom a kívánt hosszúságban & hagyom kiszáradni, majd száradás után nem törve 2 papír alapú ragasztószalag közé illesztek be 2 szálat & ennyi...
Utána már bátran lehet hajligatni, mert a ragszalag közrefogja a szálakat & nem engedi lepattogni róla a BP réteget, de ezeket gondolom tudtad eddig is...
Lehet a fonalad a rossz, olyat vegyél, aminek a szalagjára 100 % cotton van ráírva & azzal csináld, mert az a tiszta pamut.
Nekem egy gombolyag 170 m & 350 Ft, bármelyik méter árú boltban kapsz ilyet...!
2009.01.11. tag
Benedvesítettem a lőport és elkezdtem malmozni, majd néhány óra múlva a 200g liszt lőpor helyett 3db lőpor labdát találtam benne. A képen ez a 3db lőporlabda látható és két 3 centiméter átmérőjű örlő golyó.
Én aztán tudok görgetni
894 db. hozzászólás 217 pont Pirotechnikás
2009.05.22. tag
Hát csináltam már de mintha csak a pamutszál tetején maradna meg a BP. Ha hozzáérek lepereg róla és nem igazán jó. Sztem a pamut fonal a szar de nemtom...
894 db. hozzászólás 289 pont Labortöltelék
2007.08.17. PM Tag
Motor
l=230mm
D=48mm
Fúvóka 12mm
Üzemanyag 500g Cr2O3-al katalizált KNSB
oszt ennyi.
Tesztelni/egyéb paramétereket számolgatni nem volt kedvem,így hát a véletlenre bízom magam, remélem nem hagy cserbe a védőangyalom...)
/
Igen, bevállalós jelentkezők híján saját bőröm viszem a vásárra,azaz én ülöm meg a szekeret,csak előtte még kell egy alkalmas terepet találni a tesztelésre,lehetőleg sík, fa és egyéb nem kívánatos objektumoktól mentes legyen,nullára akarom csökkenteni az esetleges ütközés esélyét...
Videó az nem biztos hogy készül,ha csak nem sikerül egy kamerát szerválnom valahonnan,ugyanis az enyém behalt:(