1281 db. hozzászólás 280 pont Pirotechnikás
2009.06.06. moderátor
Gondolom most mindenki anyázhat majd, aki megnézte, mert ki lehet törve az emberek nyaka...
Am. nagyon grat. nyomjelzőt rakhattál volna rájuk, ha már úgy is kéznél voltak a TT csillagok...
Hát igen nem gyengén ki fogtuk a szar időjárást, de ez van...
Ja, meg miért pont 45 mm-esek voltak, milyen csövet használtál vetőnek?
Még 1X grat!
61 db. hozzászólás 124 pont Haladó
2009.11.04. tag
Szia zoltan1314!
Hozzávalók:
- 1db kemény karton henger 110 mm -es db(TESCO-ból szoktam gyűjteni a kenyeres és zöldség-gyümölcsös pultnál, amire a müa. zacsik vannak feltekerve)
- agyagpor
- vízüveg
- kanál, tölcsér, fa rúd, reszelő, papírlap
- az alábbi linken lévő hatóanyagok (Fountain mix #59
- Al. reszelék
A kartonhengert vízüvegben állni hagytam 10p.-re, kiszáradás után kb. 2cm vastagságú agyagdugót kalapáltam alulra, amelyre vízüveget öntöttem. A kimért adagot megfeleztem és az 1ik részébe belekevertem az Al. reszeléket. Ez a keverék került alulra, tömörítve a farúd és a tölcsér segítségével. Belehelyeztem a 26mm átmérőjű papírdarabot és a tömörítés folytatódott a megmaradt porral. Végül lezárásnak 1 kartonpapír és agyagpor tömörítve és vízüveg. Megszáradás után 6mm-es fúróval felül megfúrtam és belehelyeztem a gy.zs.-t. Talp: 60mm átmérőjű kartonpapírból vágott kör és hogy a küllem is meglegyen, "színes papírcsomagból 5,6,7,8. oszt. tanulói számára" a narancssárga papírt választottam és körberagasztottam vele a vulkánomat!
280 db. hozzászólás 516 pont Labortöltelék
2008.07.20. PM Tag
Sima BP volt a hajtóanyag.Mivel jó minőségű malmozott cuccot nem tudok csinálni ezért kicsivel több volt a vető mennyisége mint a bombetta súlyának a 10%-a.
61 db. hozzászólás 124 pont Haladó
2009.11.04. tag
Szóval: házi készítés, a fényképnél leírtam pontosan mindent (tömörítve, agyagpor-vízüveg tömítés, 6mm-es fúvóka, stb.)
Gabtech! Igen a szünet direkt van benne, amit 1 vékony papírlap biztosít. A bekevert hatóanyagot ketté osztottam és ami alulra került abba reszeltem kb. 1g Al.-t, ami sztem látszik is a videón.
1945 db. hozzászólás 195 pont Őstag
2006.12.19. moderátor
Szerintem ez házi lesz. Gyáriakban nincs szünet. De azt, hogy direkt rakta bele...Kérdem én, az mire is jó?
Egy linket adj ltep, hogy honnan van a recept!
462 db. hozzászólás 43 pont Labortöltelék
2006.09.14. tag
A tied az nagyon jó lett,csak most, hogy írod paramétereket, csak felvetésnek írom, hogy mennyire optimális, mert én olyan hiedelembe éltem eddig, hogy a csillagágyúnál kb a cső belső átmérő 10xese legyen a hossznak és a vető pedig annyi g legyen amennyi a cső belső átmérője mm-ben, trehát mondjuk a 3milis átmérőnél 30cm legyen a hossz és 3g lifter