Gondolom most mindenki anyázhat majd, aki megnézte, mert ki lehet törve az emberek nyaka...
Am. nagyon grat. nyomjelzőt rakhattál volna rájuk, ha már úgy is kéznél voltak a TT csillagok...
Hát igen nem gyengén ki fogtuk a szar időjárást, de ez van...
Ja, meg miért pont 45 mm-esek voltak, milyen csövet használtál vetőnek?
Még 1X grat!
Hozzávalók:
- 1db kemény karton henger 110 mm -es db(TESCO-ból szoktam gyűjteni a kenyeres és zöldség-gyümölcsös pultnál, amire a müa. zacsik vannak feltekerve)
- agyagpor
- vízüveg
- kanál, tölcsér, fa rúd, reszelő, papírlap
- az alábbi linken lévő hatóanyagok (Fountain mix #59
- Al. reszelék
A kartonhengert vízüvegben állni hagytam 10p.-re, kiszáradás után kb. 2cm vastagságú agyagdugót kalapáltam alulra, amelyre vízüveget öntöttem. A kimért adagot megfeleztem és az 1ik részébe belekevertem az Al. reszeléket. Ez a keverék került alulra, tömörítve a farúd és a tölcsér segítségével. Belehelyeztem a 26mm átmérőjű papírdarabot és a tömörítés folytatódott a megmaradt porral. Végül lezárásnak 1 kartonpapír és agyagpor tömörítve és vízüveg. Megszáradás után 6mm-es fúróval felül megfúrtam és belehelyeztem a gy.zs.-t. Talp: 60mm átmérőjű kartonpapírból vágott kör és hogy a küllem is meglegyen, "színes papírcsomagból 5,6,7,8. oszt. tanulói számára" a narancssárga papírt választottam és körberagasztottam vele a vulkánomat!
Sima BP volt a hajtóanyag.Mivel jó minőségű malmozott cuccot nem tudok csinálni ezért kicsivel több volt a vető mennyisége mint a bombetta súlyának a 10%-a.
Szóval: házi készítés, a fényképnél leírtam pontosan mindent (tömörítve, agyagpor-vízüveg tömítés, 6mm-es fúvóka, stb.)
Gabtech! Igen a szünet direkt van benne, amit 1 vékony papírlap biztosít. A bekevert hatóanyagot ketté osztottam és ami alulra került abba reszeltem kb. 1g Al.-t, ami sztem látszik is a videón.
Szerintem ez házi lesz. Gyáriakban nincs szünet. De azt, hogy direkt rakta bele...Kérdem én, az mire is jó?
Egy linket adj ltep, hogy honnan van a recept!
A tied az nagyon jó lett,csak most, hogy írod paramétereket, csak felvetésnek írom, hogy mennyire optimális, mert én olyan hiedelembe éltem eddig, hogy a csillagágyúnál kb a cső belső átmérő 10xese legyen a hossznak és a vető pedig annyi g legyen amennyi a cső belső átmérője mm-ben, trehát mondjuk a 3milis átmérőnél 30cm legyen a hossz és 3g lifter