3664 db. hozzászólás
28 pont
Mester
2005.11.12.
PM Admin |
Nekem van fix motor tervem, de az csak addig fix míg a lőpor is úgy akarja. Az utóbbi időben képtelen voltam megbízható, jól reprodukálható lőport készíteni. Nem most másztam le a falvédőről, de elég mélyponton voltam. Kellet egy kis idő míg visszarázódtam a szakmába, hosszú 4 éves szünet volt ez...
A héten végre olyan lőport sikerült csinálnom mint a régi szép időkben, végre puffan ahogy kell. Kb 2kg lőpor maradt a szar minőségből ami pont ideális rakétázni. Most épp az jelenti a gondot, hogy ne robbanjanak cafatokra.
Korábban mindíg felrobbantak, nem foglalkoztam a lőporos rakétamocikkal. Jött a szar lőporos időszakom akkor nagy nehezen átálltam arra és jók is lettek a rakéták. Most megint robbannak. Azt kell kitalálnom, hogyan határozzam meg mikor elég a malmozás. vagy milyen szenet használjak, hogy biztos ne legyen túl erős a lőpor.
De úgy néz ki megtaláltam a titok nyitját, nedves fát fogok szenesíteni, mert a belőle készült lőport addig malmozhatom amíg akarom, egy szintnél nem lesz gyorsabb a lőpor égése! Sőt ha vizes eljárással csinálom a lőport, még romlik is az égési sebesség!
Ez a szar lőporos időszak is jó volt valamire, ebből is lehet tanulni.
Ez egy hozzászólás a(z) "Teszt rakéták" című tűzijáték videóhoz. |