2444 db. hozzászólás
Őstag
2006.02.15.
moderátor |
Az a baj, hogy a jópofizásból nem értetek meg semmit se és e miatt egy kicsit hangnemet kell változtatni. Meg fogsz lepődni, de ezek a hozzászólásaim még a kedves katgóriában vannak benne. Hidd el ha az lenne a célom, hogy be akarja szólni, akkor azt nem így kezdeném.
Nem vetted észre de jelen esetben csak jót akartam neked. "Mi az, hogy osztod a nem létező észt?" Ezt szó szerint kell venni. Ha valaki kérdez akkor az esetleges keresztkérdésekre is fel kell készülnöd és ezekre is megfelelően kell válaszolni. Mit mondasz a gyereknek ha megkérdezi, hogy mi indítja a taposóaknát ha rálép valaki? Szerintem nagyokat pislognál és néznél mint borjú az új kapura. Nem baj, mert nem is kell ilyenekkel foglalkoznod, de a gyerek kérdeni fog és neked néha égni fog a pofád amikor nem tudsz válaszolni. És mivel nem szereted ha ég a pofád, ezért mondani fogsz valamit ami nem biztos, hogy jó. Ha nem jó, akkor baj van, mert vagy nem működik vagy rosszul működik. Ha nem működik, akkor te leszel a hibás és csalódik benned a gyerek, de ha rosszul működik, akkor balesetet okozhat.
A másik gond a tanítással az az, hogy te lehet, hogy sok dologgal tistában vagy de a tanítvány rád hagyatkozik mindenben és ő azt hiszi, hogy te mindent tudsz. Ez még jónak is felfogható, mert a gyereknek valóságos istencsászár leszel aki mindent tud, de sajnos a gyerek nem tudja tartani a száját és valamikor biztosan beszámol valaki olyannak akinek nem kéne és akkor résztvétem.
Lehet, hogy mindent megmutatsz a kémiatanárodnak, hogy szerite jó e ez vagy az csakhogy szegény kémiatanár nem azért van, hogy a robbanóanyagokról tartson neked előadást. Ez neki is rossz, mert így ő is "bűnrészes" lesz. Ezt ő is tudja és meglátod, hogy egy idő után egyre kevesebbet fog segíteni és elkezd majd lebeszélni. Így marad a net és olvasni, olvasni olvasni vagy egy kicsit Leninesebben: Tanulni, tanulni, tanulni!
Ez egy hozzászólás a(z) "Hül.... gyerek" című blogbejegyzéshez. Előzmény: #1907
|