54 db. hozzászólás
Zöldfülű
2007.11.24.
tag |
Amik9or kifőzted a Candyt akkor ne lett barnás szinű mertnekem azlett sztem eérontottam:S?
Ez egy hozzászólás a(z) "Én és a mai nap!" című blogbejegyzéshez. |
|
|
471 db. hozzászólás
74 pont
Hobbista
2008.01.04.
tag |
Ja és a videód nagyon fasza.
|
|
471 db. hozzászólás
74 pont
Hobbista
2008.01.04.
tag |
Nekem tetszett a bemutatkozásod. Sok sikert kivánok neked az oldalon, ás otthon, aztán fel ne robbanj.
|
|
176 db. hozzászólás
96 pont
Hobbista
2007.12.15.
tag |
Ha meg valaki a Brainiac-et nézné, arról meg annyit, hogy ott csak a "törik, vagy visszapattan" értelmi szintű dolgokat érdemes komolyan venni!(nem ide tartozott, de a mikró robbantós gyerek se a netről szedte az ötletet...)
Ez egy hozzászólás a(z) "Rakétamodellezés" című blogbejegyzéshez. |
|
|
635 db. hozzászólás
62 pont
Hobbista
2008.02.09.
tag |
szerintem ne hozászlás hiszen még a majmok is tudnak csak ösze visza nyomkodni a gombokat de ha csilagra mérnénk eszt azért mondom mert aki értelmetlen hozászólásokat írt anak úgyse pontozák fel hade egy érelmes ember ír egy kétt értelmes hozászólást akkor aszt szinte bisztos hogy felpontozák én csak enyit gondolok de ez így is jó ahogy Piedóne csinálta
Ez egy hozzászólás a(z) "Korlátozások és kérés" című blogbejegyzéshez. |
|
|
378 db. hozzászólás
95 pont
Haladó
2007.08.27.
tag |
hát igen
a mythbusters rengeteg pontos számítást és tesztet futtatott le az éles kísérlet előtt. Nekik voltak profi pyrotechnikusaik meg ilyenek.
sőt szerintem előtte még egy csomó hajtóanyag és fúvókatesztet futtattak le, nehogy felrobbanjon vagy csak egyhelyben sisteregjen úgy hogy kidobtak az ablakon egy csomó cuccot
a mythbusers PROFIK és tudtommal senki se profi az oldalról
maximum csak nagyon tapasztalt.
az a profi aki már 20 éve csinálja szakmaszerűen
|
|
560 db. hozzászólás
244 pont
Pirotechnikás
2007.12.30.
PM Tag |
A NASA katonai?nem inkább ilyen nemzete félcivil izé aminek az eredményeit felhasználja a katonaság?
|
|
583 db. hozzászólás
132 pont
Haladó
2007.11.23.
tag |
szerintem lehetne 100 hsz lhet leszóltok de ez van
Ez egy hozzászólás a(z) "Korlátozások és kérés" című blogbejegyzéshez. |
|
|
2444 db. hozzászólás
Őstag
2006.02.15.
moderátor |
Őszintén sajnálom, de szerentintem Lorotaft egy kezdő.
Ennél a rakétaötletnél egyértelműen láttszódik, hogy a Mythbustersből van.
Vízvezetékcsövekből rakétát? Nemáá, ember te normális vagy? A vízvezetékcsöveknek az alapanyaga általában PVC vagy vas. Egyik rosszabb mint a másik. A PVC éghető és rideg (felrobbanásnál nagyon komoly repeszeket képez), a vas meg egyszerűen nehéz.
Az otthon készített rakétamotoroknak a fala általáan vízüveggel ragasztott papírból van, nagyon egyszerű okokból: szilárd, nem képez repeszeket a baleseteknél, nem éghető és nagyon jól bírja a nyomást. Ha PVC-t használsz rakétamotorfalnak, akkor nagyon jól kell belőnöd a falvastagségot. Ha túl vékony, akkor átolvad, kiszakadhat belőle a fúvóka, ha viszont túl vastag, akkor nehezen tudod megmunkálni és nagyon sok fölösleges súlyt jelent. Amúgy készítenek PVC-ből rakétamotorokat, de ezek csak egyszer használatosak, mert a nagy hő és nyomás hatására komoly változásokon mennek át egy-egy kilövés közben. (Főleg ha egy fél méteres rakétáról van szó).
A fém vízvezetékekkel is vannak gondok. Többek között itt is a súly és a megmunkálhatóság jelenti a nagy gondot. A fém vízvezetékcsövek vastagok, hogy ne korrodáljanak gyorsan és e miatt nagyon nehezek lesznek. A fém motorokat amúgy sem szeretjük, de ez már más kérdés. A legnagyobb gond az ilyen anyagú rakétamotorokkal: nehezen elkészíthetők. De itt vannak előnyök is: ha nem robban fel, akkor többször használatos, az erős anyag miatt nagyon nagy nyomás engedhetünk meg a motor belsejében, precízen megmunkáljató szakembernél ésrendesen tudod rögzíteni a fúvókát.
Ha arra alapozod a fél métert, hogy a NASA-nál 50 méteres rakétákat készítenek, akkor nagyon tudlak sajnálni. A NASA egy katonai cég, a fejlesztések és kivitelezékre sokmillió dollárt tudnak szánni és nagyon sok képzett ember tervez csak nekik. Na akkor most egy kicsit gondold végig a te lehetőségeidet. A z amcsik által használt rakétának az 1:100 arányú makettje? Ha csak a tízezredét tudod rászánni anyagiakban, akkor már nagyon jó vagy.
Na mindegy, nem akarlak nagyon leszúrni, de annak örülnék ha valami pontosabb terveket is közölnél a rakétádról. Pl az előző hozzászólásomban feltett kérdésekre válaszolhatnál.
Ja és csak úgy mellékesen megjegyzem, hogy a mythbusters mögött egy sokfős csapat dolgozik és nem véletlenül van olyan sok sikerük.
Ez egy hozzászólás a(z) "Rakétamodellezés" című blogbejegyzéshez. Előzmény: #2029
|
|
|
175 db. hozzászólás
48 pont
Hobbista
2005.12.23.
tag |
"azt nem a sufniba rakták össze"
Hmm ki tudja? :D
|
|
560 db. hozzászólás
244 pont
Pirotechnikás
2007.12.30.
PM Tag |
ebben teljesen igazad van Blaze,csak attól hogy nem rég regisztrált, és zöldfülű,lehet akár pirotechnikus is,annak meg mondjuk van gyakorlatatehát attól hogy valaki most regisztrált,lehet hogy már túl van 20 profi homemade rakéta kilövésénélés ért a piróhoz
Lorotaft,tudnál mondani adatokat a rakétáról,meg a vízcsőrölpl.:belső átmérő,falvastagság,meg hasonlók?ja....egyébként mithbusters y-nal van
abban igazad van hogy a NASA 50 métereseket lő ki,csak azt nem édesítőszer hajtja,és azt nem a sufniba rakták össze
Ez egy hozzászólás a(z) "Rakétamodellezés" című blogbejegyzéshez. Előzmény: #2022
|
|
|
229 db. hozzászólás
24 pont
Tud valamit
2008.02.14.
tag |
Egyépként rakétatörzsnek vízcsöveket használok...
A mithbusters-nek bejött!!!
|
|
229 db. hozzászólás
24 pont
Tud valamit
2008.02.14.
tag |
A fél méteres rakéta igenis kicsi... Gondolj bele a NASA 50m-es eket lő ki...
Az meg titok
|
|
229 db. hozzászólás
24 pont
Tud valamit
2008.02.14.
tag |
Evilblaze! Ki mondta,hogy ez az 1st. rakétamodellem???
|
|
|
>>Vegyészfórum
>>Kiülő
Online felhasználók: 1
Ebből tag: 0
Látogatók: 3605100
Látogatók ma: 170
|