3664 db. hozzászólás
28 pont
     Mester
2005.11.12.
PM Admin |
ja bocs hogy enyit pofázok de a golyósmalmot kihagytam, a lényeg: a kerülettől függ a forgási sebesség de általában 60fordulat /perc 60óráig
terelő nem kell hanem lemész egy patakpartra és keresel sima krumpli alaku köveket. és azt használod mertr az pattog benne magától is!
és ugye ez az ütődés őrli a szenet!
afordulatot úgy tudod belőni hogy meghalgatod mikor zörög a legjobban! |
|
|

82 db. hozzászólás
 Zöldfülű
2006.05.31.
tag |
Nekem elég jó minőségű puskaporom van de még mindíg nem olyan mint a gyári de most igen nagy sebbeséggel elindúlt a fejlődés. |
|
|

3664 db. hozzászólás
28 pont
     Mester
2005.11.12.
PM Admin |
Tudjátok ez a kávédarálós lőporos dolog úgy van hogy elméletileg nem szabad de gyakorlatilag lehet 
én is őröltem kávédarálóban lőport. az a lényeg hogy ne csut szárazon csináld. pár csepp alkohol kell neki és jó lesz.
de a legjobb a golyósmalom!!!!!!!!!!
ojat ti még nem láttatok a szénpor sőt az egész lőpor ojan lessz mint a... nem is tudom mihez hasonlitani! harosszúl nézel rá elszáll szinte "elpárolog" ha ezt benedvesíted és lepréseled ojan mint ha műanyag lenne! nem látsz benne kristájokat ojan mint az eltört bakelit! ja és hasonlóan elpuffan mint az acetonperoxid csak ez füstöl |
|
|

277 db. hozzászólás
32 pont
     Labortöltelék
2006.07.09.
PM Tag |
Én miután összekevertem az összetevőket, kicsit benedvesítem, és még pár fordulatra bedobom a darálóba, hogy jobban összekeveredjen. |
|
|
426 db. hozzászólás
Tud valamit
2005.02.01.
moderátor |
SEMMI KÉPPEN NE DARÁLJ KÁVÉDARÁLÓBA KÉSZ ELEGYET Én egyszer flash elegyet daráltam, és BUMM.....
Hetekig be volt kötve a kezem, mert lekapta a bőrt, és durván megégetett...Az összetevőket külön külön daráld, de összekeverve sose!!! |
|
|

792 db. hozzászólás
531 pont
    Labortöltelék
2006.03.05.
tag |
mindegy, most nem a szénnel törődnék előbb, hanem azzal, hogy van 150g száraz puskaporom, még nem volt denaturált szeszben csak kis része de az nem működött. Ha beraknám kávédaráblóba, meggyuladna/berobbanna? Erre a kérdésre lehetőleg olyan válaszoljon, aki már többször darált kávédarálóban kész puskaport, és már vannak tapasztalatai! |
|
|
426 db. hozzászólás
Tud valamit
2005.02.01.
moderátor |
gekkoka! Most olvastam el először a honlapodat, és naon teccett...Egyre jobban bírlak.. . Mivel nem beszélem az english-t nem tudtam elolvasni a golyósmalomról szóló oldalt...
Milyen a szerkezeti felépítése? Hány fordulat/perc az örlési sebesség? Vannak benne terelő lapátok, amik rádobják az anyagra a golyókat, vagy csak gurulnak? Én úgy tudtam, hogy a lőport is kell malmolni nem külön csak a szenet... |
|
|
|
>>Vegyészfórum
>>Kiülő
Online felhasználók: 96
Ebből tag: 0
Látogatók: 1651510
Látogatók ma: 2034
|