60 db. hozzászólás
 Zöldfülű
2005.02.10.
tag |
Multi K ból próbálok candyt csinálni, de nem találom a jó arányt. Tudna valaki segíteni? Próbáltam átkristályosítani is , de az sem volt jó. Nem a rakétákkal van gond, mert a patikai KNO3-mal jól szálltak. |
|
|

285 db. hozzászólás
     Labortöltelék
2006.01.11.
moderátor |
A jó lõport arról ismered meg, hogy abszolúte nincs esélyed, hogy akár megmozdítsad is egy ujjadat, már el is égett. Az égés sebessége sokkal magasabb, mint egy ember reakcióideje.
A gyári, lassabb égésidejû feketeport eleve nagy szemcséjûre készítik és pl. bizonyos k?fejtésnél így használják, hogy a követ elhasítsa, de ne törje össze. Ezenkívül sokkal kisebb százalékban tartalmaz oxidálószert, így csökkentve a reakció és gázfejlõdés hevességét. Ja, ez is gyorsabb annál, hogy békésen szemlélgethesd meggyújtáskor...Válasz kosztadani üzenetére (#2897) |
|
|

3664 db. hozzászólás
28 pont
     Mester
2005.11.12.
PM Admin |
HY! elég drága mert én 500gr ot vettem 600ft ért
De van kisseb kiszerelés az 250gr 540ft ért!
Az egyiken láthatod is a nevét: "SzorbiSweet" a másik hasonó dobozú az "glukonon" néven keresd.
|
|
|

1465 db. hozzászólás
5 pont
    Pirotechnikás
2006.03.31.
moderátor |
Váááá... látom az oldaladon a képsorozatot, kisebb kiszerelésben nincsen szorbitol? Én egy ekkora pakkot nem tudok hova tenni, ugyanezért veszem a KNO3-ot még mindig a patikából... |
|
|

3664 db. hozzászólás
28 pont
     Mester
2005.11.12.
PM Admin |
Isten hozott a totális függők táborában! |
|
|

1465 db. hozzászólás
5 pont
    Pirotechnikás
2006.03.31.
moderátor |
Na mégegy: dextrózt honnan tudok úgy szerezni, hogy közben nem néznek rám csúnyán? Ugyanis http://brocketry.cabspace.com (igen, elköltözött) azt írja, hogy azt sokkal veszélytelenebb összeolvasztani a KNO3-tal, mint a szacharózt. Köszi előre is. |
|
|

1465 db. hozzászólás
5 pont
    Pirotechnikás
2006.03.31.
moderátor |
Csókolomcsókolom... másfél év passzív pirózás után után ki merem jelenteni: olyan, hogy leszokni a piróról, nincsen. Meggyóntam, vezeklettem eleget, de már nem bírom... hétfő-kedd beszerző körút, fő téma ismét a rakétázás lesz... és ezzel kapcsolatban rögtön lenne is egy kérdésem. Méghozzá az, hogy az ünnepi tűzijátékok 1, milyen anyaggal működnek; 2, Mivel érik el, hogy felrobbanás után alakzatot rajzoljon ki? (De akkor is érthető vagyok!) |
|
|

2444 db. hozzászólás
    Őstag
2006.02.15.
moderátor |
//Mire akarod használni? Mert ha a szokásos szódaszifonos marhaságra akkor lehet hogy csak repül egyet, és nem robban föl. |
|
|

792 db. hozzászólás
531 pont
    Labortöltelék
2006.03.05.
tag |
Régebben szórakoztam a sikolyból kiszedettel, abba simán belenyomtam az égő gyufát. a jó puskapor annál erősebb? |
|
|
|
>>Vegyészfórum
>>Kiülő
Online felhasználók: 110
Ebből tag: 0
Látogatók: 1651439
Látogatók ma: 1963
|