1465 db. hozzászólás
5 pont
    Pirotechnikás
2006.03.31.
moderátor |
Annyit még, hogy -bár ezt nem tudom biztosan- szerintem a "paraffin olaj" a kisebb szénatomszámú alkánokat jelzi, a folyékonyakat. Ha ez így van, akkor kémiailag gyakorlatilag megegyezik a paraffin viasszal, csak a viasz hosszabb szénláncokból áll (kb. 20-tól felfelé, ha jól tudom). Ebből viszont az következik, hogy ugyanaz a hatás viasz és olaj esetében is. Hogy viaszt lehet használni, az biztos. |
|
|

1465 db. hozzászólás
5 pont
    Pirotechnikás
2006.03.31.
moderátor |
Hangszereket olajoznak vele, nekem édesapám elég sokat használ belőle, szóval kéznél van. A gyertyás módzser jobb, DE csakis a paraffin viaszos, azaz a méhviasz nem jó. Miért? Mert a paraffin viasz az, mint a neve is mutatja paraffin, azaz alkán, a méhviasz pedig egy észter. Csak hogy tudományoskodjunk... |
|
|

121 db. hozzászólás
77 pont
     Labortöltelék
2006.12.05.
tag |
A parafin olajat a gyógyszer tárba keresd, szerintem! a füst elegyeket meg itt találod http://pyromaster.extra.hu/r/r5.htm |
|
|
27 db. hozzászólás
2 pont
Zöldfülű
2007.01.16.
tag |
Üdv.
Kösz az infót gekkoka, ki is próbálom. Én a 7:4-es arányt próbáltam, hát nem volt valami jó. 
Lehet én vagyok túl hülye, de az oldaladon nem találok semmi infót füstbombákról. Amikor még voltak videók akkor ott nézegettem különböző cuccok összetevőit és a keverési arányokat, de külön erről semmit sem találtam.
Paraffinnal kapcsolatban:
Evilblaze írta, hogy lehet helyettesíteni viasszal. Ez a gyakorlatban működne úgy, hogy a candyhez reszelek egy kis gyertyát?
Egyébként paraffin olajat lehet házilag előállítani valahogy? Mert ha jól tudom a gázolajból ha megdermed kicsapódik a paraffin és a tetejére kerül. Bár azt sajnos nem tudom, hogy hány százaléka paraffin, tehát fogalmam sincs, hogy ha működne is a dolog elegendő mennyiséget lehetne-e kinyerni.
Mire használnak paraffin olajat? Több boltban kerestem és sehol nem találtam. 
Üdvözlettel: CsabiVálasz gekkoka üzenetére (#4940) |
|
|

1465 db. hozzászólás
5 pont
    Pirotechnikás
2006.03.31.
moderátor |
Téves topic... |
|
|

648 db. hozzászólás
281 pont
 Piromán
2007.01.17.
tag |
nem tud valaki egy időzítő kapcsolást kondenzátorral??én csak olyat tudok hogy bizonyos ídőig működik aztán leáll |
|
|

1465 db. hozzászólás
5 pont
    Pirotechnikás
2006.03.31.
moderátor |
Sose lehet tudni; próbáld ki. |
|
|

121 db. hozzászólás
77 pont
     Labortöltelék
2006.12.05.
tag |
A parafin olajat lehet helyettesíteni műszer olajjal? vagy ugyanaz? |
|
|

3664 db. hozzászólás
28 pont
     Mester
2005.11.12.
PM Admin |
Persze a balfaszok első számú kedvence az AP nem kell ész hogy előálícsd és ocsó.
Mással nem tudnak robbantani! |
|
|
27 db. hozzászólás
2 pont
Zöldfülű
2007.01.16.
tag |
Üdv.
Gekkoka vagy valaki aki emlékszik a gekkoka honlapján található füstbomba receptjére, pontosabban az összetevők arányára az legyen szíves írja le. Előre is kösz.
Arra a füstbombára gondolok ami, ha jól emlékszem legfelül volt a videóknál és az füstölt a legjobban az összes közül. 
Üdvözlettel: Csabi |
|
|

221 db. hozzászólás
50 pont
    Haladó
2006.04.20.
PM Jelölt |
wazz.. télleg gáz...
sokan akarnak meghalni:)
vagy nagy a szájuk..
inkább legyen nagy...
minthogy meghalnak..
vicces..
sztem inkább szaladjatok a réten.. és legeljetek..
az veszélytelen másokra..:D
nah.. sztem emlékezzünk vissza mi mit csináltunk ilyen idős korunkban?
mert sztem 14 évesnél nem idősebbek..
legalább is sztem..
mostanság nagyon megszaporodtak nálunk a rendőri ellenőrzések:(
bár még nem nyittatták ki a táskámat..
de akkor is szar érzés..
mi lenne ha.. nűlam lenne valami aminek nem kéne..
:D
lol..
nincs konkrét témám már--
|
|
|
|
>>Vegyészfórum
>>Kiülő
Online felhasználók: 99
Ebből tag: 0
Látogatók: 1493551