1085 db. hozzászólás
119 pont
    Pirotechnikás
2006.10.08.
moderátor |
Bocs nem kreton hanem keton (hangya betűkkel van ráírva:)
Hát kémiát 1 évig tanultam általános 8. osztályában :D nem volt valami nagy képzés...tavaly voltam nyelvi előkészítő éven,akkor még nem volt kémia órám,sajnos idén sincs,de jövőre már lesz.Amit tudok kémiából az az ami rámragadt többekközt itt a fórumon,ismerősöktől volt tanáromtól.Nem vagyok egy nagy kémia zseni,de azért tisztában vagyok az alapvető dolgokkal :)
Az addig oké hogy 2-butanon-peroxid ami kéne,de nem önmagában van a 2-butanon hanem acetonnal együtt,és abból lesz peroxid nem a butanonból (és épp ez a baj hogy nekem nem AP kell hanem MEKP. |
|
|

648 db. hozzászólás
281 pont
 Piromán
2007.01.17.
tag |
Megcsináltam a C + KMnO4 es bombát mert nem bírtam kivárni hogy majd elmennyek a boltba S-ért meg hogy kerítsek Al.Különbenis maradt még KMnO4-em meg ha elfogy biztos adnak mégeegyszer Nem sikerült valami fényesre de a lángja a duplájára nőtt meg pöfékelt kettőt.Most végre sikerült beégetenem, használtam rá egykis műszerolajat prímán égett! 
  |
|
|

1465 db. hozzászólás
5 pont
    Pirotechnikás
2006.03.31.
moderátor |
Azaz másik nevén 2-butanon, és ugye ebből a 2-butanon-peroxid. Ezt úgy "számoltam ki", hogy lerajzoltam 
Rock, te hány éve tanulsz kémiát? |
|
|

1085 db. hozzászólás
119 pont
    Pirotechnikás
2006.10.08.
moderátor |
Iris nevű körömlakklemosó acetonból és metil-etil-kretonból áll.
Ui: ebből a körömlakklemosóból lehet valahogy MEKP-t (metil-etil-kreton peroxidot) előállítani? Csakmert nekem eddig csak AP-t sikerült belölle gyártani :D reméltem hogy melléktermékként majd találok a trutyiban egykis MEKP-t,de sajna nemígy lett. |
|
|

3664 db. hozzászólás
28 pont
     Mester
2005.11.12.
PM Admin |
Ipari felhasználásra vannak lakklemosók amik tiszta acetonból vannak, nekem is ilyen van, viszont kereskedelmi forgalomban ezeket nem lehet kapni! |
|
|

121 db. hozzászólás
77 pont
     Labortöltelék
2006.12.05.
tag |
Nem sok, de még van olyan körömlaklemosó amiben van aceton, ha akarod én küldok rola képet |
|
|

1465 db. hozzászólás
5 pont
    Pirotechnikás
2006.03.31.
moderátor |
Te, ha mutatsz nekem egy körömlakklemosót, amiben van aceton, meghívlak egy sörre. Ugyanis az aceton az káros a bőrre, vagy mi, úgyhogy ma már minden (!) körömlakklemosó ACETONMENTES. Szóval ez nem jött be. |
|
|

49 db. hozzászólás
47 pont
    Zöldfülű
2006.12.26.
tag |
hali blaze a körömlakklemosó tiszta aceton
Ui:kisérletezni kell |
|
|

648 db. hozzászólás
281 pont
 Piromán
2007.01.17.
tag |
Sóanbombát hogy kell csinálni?
s |
|
|

121 db. hozzászólás
77 pont
     Labortöltelék
2006.12.05.
tag |
Van nekem itthon foszfor savam ha elpárologtatok belöle vmennyit akkor töményebb lesz igaz? és mikre lehet tudnám felhasználni? |
|
|

3664 db. hozzászólás
28 pont
     Mester
2005.11.12.
PM Admin |
Tiszta foszfort vagy pentaoxidot csak vízmentes könnyen párolgó szénhidrogén alatt érdemes tárolni. |
|
|
|
>>Vegyészfórum
>>Kiülő
Online felhasználók: 100
Ebből tag: 0
Látogatók: 1810393
Látogatók ma: 1924
|