1085 db. hozzászólás
119 pont
    Pirotechnikás
2006.10.08.
moderátor |
Gekkoka,tisztában vagyok a MEKP tulajdonságaival :)
Hát nem konkrétan arra kell hogy robbantsak vele csak olvasgattam a körömlakklemosón h miből van és eszembejutott hogy ilyenis van :)
kísérletezés céljából állítanék elő egy kisebb mennyiséget.Bár most egy darabig nagyon nemfogok semmit csinálni(márc 15 még nem csengett le) ezek a molotovkoktélosok is lakossági bejelentés miatt buktak le.Nem szeretném ha valaki megunná a folyamatos gurrogást és rendőrthívna:D
Máskérdés hogy semmi közöm a tüntetőkhöz,hidegenhagy az egéssz,de pl ha jönnének házkutatni(ami valószínűtlen de nem teljesen kizárt),találnának pár olyan dolgot amivel ölni lehet+ott lóg a magyar zászló a szobámban,igaz azt az olimpiáról hoztam és pár sportoló alá is írta,de ezekből simán rámfogják hogy hungarista vagyok és meg akarom dönteni a kormányt.Plussz még ott piros-fehér-zöld + címeres kosárlabdám is dehát nem fideszes vagyok vagy mittomén hanem magyar... |
|
|

1465 db. hozzászólás
5 pont
    Pirotechnikás
2006.03.31.
moderátor |
Értem én, de ha nem tömöríted bele, akkor meg a fene megette az egészet. |
|
|

371 db. hozzászólás
14 pont
    Labortöltelék
2005.12.25.
tag |
Ez nem sikerült túl magyarosra... |
|
|

1465 db. hozzászólás
5 pont
    Pirotechnikás
2006.03.31.
moderátor |
Ez most egy nagyon hülye kérdés. A cellulóz egy szerves vegyület, ami megtalálható a fában, a növényekben, a gyapjúban, stb. Hogy hol találsz otthon cellulózt? Kapásból 2 jut eszembe: papír és vatta. Ezenkívül rengeteg "műanyag"-nak titulált dolog is cellulózból van. |
|
|

1465 db. hozzászólás
5 pont
    Pirotechnikás
2006.03.31.
moderátor |
Madárpók: Nem tudom, miért előnyösebb a kúp alak, abba hogyan tömöríted bele az anyagot? Pláne felülről? Ez olyan, mint a nőgyógyászból lett festő esete. Kitapétázza a szobát a kulcslyukon keresztül. Én eddig arkámilyen házi (vagy nemházI) vulkánt, szökőkutat, stb. láttam, mindegyik henger alakú volt, és esetleg erre tesznek egy kúp alakú borítást, csak a dizájn kedvéért. |
|
|

3664 db. hozzászólás
28 pont
     Mester
2005.11.12.
PM Admin |
Rock mi a fenének neked MEKP? olyan mint az AP
Nem erősebb és nem is gyengébb, ellenben ez már folyik is 
Ja a gőzeire vigyázz, nem egésséges, amúgy még robbanákony is!
Az ütésérzékenységet gondolom nem kell említsem.
Az a körömlakklemosó azért nem lehet gyenge, nekem van ilyen "Tangit" PVC tisztító amit ragasztáshoz használnak, abban 50% aceton és 50% mek. van.
Hát mit ne mondjak elég ütős anyag, a PE szobahőmérsékleten simán oldaja 
Pedig ha valaki konyít a kémiához az tudja hogy a polietilén nem egy könnyen oldható anyag.
Másrészt abőrrel érintkezve kicsit rákkeltő 
Szóval gratula a forgalmazónak!
Bár SOS körömlakklemosónak tuti jó, a kromofág festéklebontó képessége a béka segge alat van a metil-etil-ketonhoz képest.
Röviden nincs olyan festék ami egy kicsit is ellen tud álni neki, más kérdés hogy kurva káros. |
|
|

283 db. hozzászólás
208 pont
    Haladó
2006.08.28.
tag |
Csinálj valamilyen fegyvert, menyj el a honvédséghez és raboldd ki!
Ja, és ha ott jársz nefelejtsd el nekem hozni egy rakéta-vetőt és 25 rakétát hozzá, valamint egy Harrier lükhajtásos gépet(Lehet, hogy ilyet otthon nem találsz, akkor menyj el az amerikai légierőhöz)!!!  |
|
|

49 db. hozzászólás
47 pont
    Zöldfülű
2006.12.26.
tag |
bocs gázálarcot |
|
|

49 db. hozzászólás
47 pont
    Zöldfülű
2006.12.26.
tag |
gázáalarcot hol lehet venni? |
|
|

283 db. hozzászólás
208 pont
    Haladó
2006.08.28.
tag |
Kémia órán is gyújtott hegyezőt az egyik barátom osztálya. |
|
|

283 db. hozzászólás
208 pont
    Haladó
2006.08.28.
tag |
Én is csodálkoztam rajta, de biztos, hogy az!
Úgy ahogy van meggyújtottam(az előbb leírt módszerrel) és nagyon hevesen, vakító fehér lánggal égett!!!  |
|
|

1085 db. hozzászólás
119 pont
    Pirotechnikás
2006.10.08.
moderátor |
Hát hallod,nemfogok szarakodni,teszek rá egy kevés termitet...Ha az nem gyújtja be akkor tuti h nem Mg.De biztonság kedvéért veszek pár fajta hegyezőt hátha mégis akad :)
De Magó 100% hogy az magnézium volt? Mint ahogy már páran említették,ez az anyag drágább mint az alumínium,logikátlan lenne az olcsóbb anyag helyett a drágábbat használni.És semmi nem indokolja hogy Mg-ből készüljenek a hegyezők,nincs olyan jó tulajdonsága ami hegyezőgyártás szempontjából az Al-nak ne lenne meg.Na mind1 majd meglássuk... |
|
|

283 db. hozzászólás
208 pont
    Haladó
2006.08.28.
tag |
A hegyezőt gyújtottam meg egyébként, és nem a port amit csináltam belőle (bár azt is egyszer meggyújtottam), úgy hogy van 2 tippem, hogy nektek is működjön:
1) Nem mindegyik hegyező van Mg-ből;
2)Izássig kell hevíteni, amikor már szikrákat szór és utána erősen rá kell fújni(akinek ven kompresszora az még jobb ). Ha még ekkor se gyullad be, akkor lehet, hogy Al-ból van, de ne keseredj el,csináld meg a folyamatot újra, és újra!!! |
|
|
|
>>Vegyészfórum
>>Kiülő
Online felhasználók: 102
Ebből tag: 0
Látogatók: 1493660
Látogatók ma: 1876
|