A másodperc ajánlata: tornádó 250 Ft

3664 db. hozzászólás
28 pont
     Mester
2005.11.12.
PM Admin |
Még megjegyezném azt is hogy a "C4" ük természetesen szép szürke volt mint a filmekben, ( a gyurma) a fehér helyett |
|
|

3664 db. hozzászólás
28 pont
     Mester
2005.11.12.
PM Admin |
Hát én is láttam a branieket, legalábbis azt a részt láttam amikor szines robbanásokkal pusztították a lakókocsikat.
De had mondjak valamit, annak az ég atta világon köze nem volt az adott lángszínező anyaghoz!
Egyszerűen 2kg lőporral szétnyitották a lakókocsit.
Hogy a sok hülye lúzer elhiggye hogy robbanás törtétnt telenyomták a lakókocsit benzinnel, tudjátok mert a filmekben úgy robbanak a dolgok: nagy lángal.
Na itt már meg volna lőve a mutatvány, a benzin kormozó sárga lángja nem szinezhető meg!
Azt a zöld vagy piros színt vagy akármelyiket, egy ügyes PC program csinálta!
Annyira látni lehetett hogy manipulálták a "robbanás" fényét hogy egyszerűen lefordultam a székről röhögés közben.
A termittel kapcsolatban pedig csak annyit hogy az valódi termit volt! Olyan amit ipari célokra használnak heggesztésekkor.
Ebben nem vörös hanem barna vasoxid van, és tartalmaz tiszta vasat is!
Nekem a csúcs az a rész volt mikor egy énekes a hangjával akarta eltörni a poharat. De természetesen nem ment neki, ezért a braniecesek besegítettek egy gyutacsal  
Látszott a füst, mert anyira balfaszok voltak hogy normális füst nélküli anyagot sem tudtak használni mint a filmekben.
2
Látszott a kábel a ragasztószallag alatt ami a gyutacsig vezetett 
Még arra sem voltak képesek hogy átfúják a széket és alulról durrantsák szét az üvegpoharat.
3 simán szétrepült a pohár, nem eldurrant elrepedt hanem szilánkosra tört és felrepült 0,5m magasra.

Itt látszik a különbség pl: az "állítólag" Címü műsor között és ez a szar között!
Az állítólagban el is törték az üvegpoharat, és tisztán látszott a lassított felvételen hogy valóban a rezgő pohár törött el és nem csak szétdurrantották egy gyutacsal. Na innentől nem néztem a branieket tovább!
Ja egy másik részben egy ajtót robbantottak be trmészetesen C4 el.
Mikor megláttem hogy az ipse egy jó 1kg os lapot tapaszt az ajtóra gondoltam magamban hogy végre valami nagy pukk, erre kiszúrták a szemem egy közönséges lőporos gyorsgyújtóval amit az ajtó illesztései közé nyomtak körbe, majd középen elpukkantottak egy fél kiló lőport LOL!
Tiszta fehér füst kavargott és persze éppencsak kiesett az ajtó LOL
Ezek még életükbe nem láttak valami brizáns cuccot robbani. Minden lángtenger meg hisztérikus tulzás! Semmi köze a valósághoz!
|
|
|

981 db. hozzászólás
105 pont
    Pirotechnikás
2006.12.10.
moderátor |
bocsi a helyesírási hibákért.

ha esetleg vki nem ért egyet kérem az javítson ki |
|
|

981 db. hozzászólás
105 pont
    Pirotechnikás
2006.12.10.
moderátor |
monnyuk én szoktam nézni a brénieket, jókat lehet röhögni főleg ha már az emberben szesz van.
sztem ahhoz a réz-szulfátos BUMMhoz kevertek még vmi erős oxidálószert. Ezen qrva sokat gnondolkodtam. Annyi házi normálisan malmozott
liszt lőpor is szétvinné ekkora mennyiségben a lakókocsit, de azt nem tudná ennyire látványosan színezni a CuSO4. Ezért azon gondolkodtam hogy vmilyen kloráttal vagy perkloráttal robbantották, az meg sztem kicsit nagyobbat rombolna. monnyuk nem hinném hogy flash volt mert annak nagyobb a fénye. talán fütyülő elegy vagy akár candy. mondjuk én kevertem már KClO3-at cukorral igaz csak szemmértékre,de nem égett vmi gyorsan, igaz kissé szennyezett volt a klorát mert gyufából kristályosítottam és a színezőanyag bennemaradt, de nem hinném hogy az ennyire lassítaná. na mindegy. arra is gondoltam hogy annak az elegynek semmi köze nincs CuSO4-hoz, csak egyszerű lőport báriumvegyületekkel turbózztak fel a szín miatt.
Ide lenne egy kérdésem, az a termit amivel a bréniekesek szórakoznak, ahhoz az enyémnek köze nincs. az enyémből 100g még egy nyomoroncnyámnyilanyamvadt konzervdobozt nem olvastott szét. Ez azért lehet mert én por Al-t használok abba meg ha jól tudom mindegyik alutemitbe AL granulátumot raknak??
Arányokkal nincs gond, 0.1g pontosan ki van szám,olva periódusos rendszer alapján.
Ez kicsit hosszú lett, én még hajnalba is ilyen aktív vagyok. Sőt most csinálom a rakétám és a vetőcsövesemnek is nekiugrok |
|
|

648 db. hozzászólás
281 pont
 Piromán
2007.01.17.
tag |
Ugyanarra jó mint az összes többi doboz vagy akármi Válasz attilapiro üzenetére (#5196) |
|
|

1465 db. hozzászólás
5 pont
    Pirotechnikás
2006.03.31.
moderátor |
Ha te hiszel a brainiac nevű csúfságnak, akkor úgy kell neked. |
|
|

24 db. hozzászólás
Zöldfülű
2006.12.14.
tag |
Hali!
Nem tudom láttátok-e már az új fantás palackot...
érdekes forma,talán használható valamire |
|
|

121 db. hozzászólás
77 pont
     Labortöltelék
2006.12.05.
tag |
Hali!
A Brainiac-ben láttam ma, réz-szulfáttal robbantottak (CuSO4) és nekem is van itthon ilyen anyag a permetezöszer, de egyáltalán nem robban még be se gyullad!  |
|
|

3664 db. hozzászólás
28 pont
     Mester
2005.11.12.
PM Admin |
Sziasztok! A z ilyen szikravízeséseknél meg vulkánoknál kel tudni egy fontos dolgot.
Amit gera már nagyon helyesen észrevett és kiszúrt magának.
Ez pedig a por és a reszelék közötti különbség!
Ez nagyon fontos dolog, mert ha az egész alumínium tartalom por lenne valószínü hogy nem is gyulladna meg vagy csak termitel 
Én gyújtottam ilyet meg és alig égett csak fröcskölt az alu.
Ha viszont reszelék van a keverékben akkor azt nem a KnO3 Hanem a levegő oxigénje fogja oxidálni.
Az alapkeveréket csak minimálisan befolyásolja.
A nagy szemcseméretnek hála, nem érintkezik az adott alumínium tömeg elég nagy felületen a keverék saját oxidálószerével.
Így csak kihajtja a gáz miközben meggyullad a felszíne és szépen elég a levegőben.
Na ezt megint jól megbonyolítottam 
Tudjátok kényszeres okoskodás |
|
|

1465 db. hozzászólás
5 pont
    Pirotechnikás
2006.03.31.
moderátor |
Igen, én is ilyen célra használnám, de ezek szerint reménytelen a dolog. |
|
|