1465 db. hozzászólás
5 pont
    Pirotechnikás
2006.03.31.
moderátor |
Ezt tudtuk, nem is ott volt a gond, hanem hogy mi a saltpeter. De ez is megoldódott. |
|
|

283 db. hozzászólás
208 pont
    Haladó
2006.08.28.
tag |
A PÉTISÓ tényleg NH4NO3 és még kb. 40% CaCO3-port tartalmaz. Ha vízben oldod, majd kikristályosítod 90-95%-os NH4NO3-ot kapsz. |
|
|

1085 db. hozzászólás
119 pont
    Pirotechnikás
2006.10.08.
moderátor |
Opp bocs elnéztem valóban kálium-nitrát.Elnézést. |
|
|

1465 db. hozzászólás
5 pont
    Pirotechnikás
2006.03.31.
moderátor |
A saltpeter BIZTOS, hogy salétromsó, azaz kálium-nitrát. |
|
|

1085 db. hozzászólás
119 pont
    Pirotechnikás
2006.10.08.
moderátor |
Hát...A parafin ugye úgy fokozza a füstöt hogy nem elég hanem elpárolog.Ehhez viszonylag alacsony hőmérséklet kell,különben nem elpárolog hanem begyullad és akkor jönnek a piros ruhás bácsik a vijjogó autóval(és ez nemfeltétlenül jelent jót).Nemtudom,hogy milyen arányokra gondoltál,de azt javaslom,hogy elég sok tüzelőanyag legyen a keverékben,kb ugyanannyi mint amennyi oxidálószer.A pétisó összetételét nemtudom pontosan,sem azt hogy ezek éghetőek-e,de járj utána és az adatok ismeretében lődd be az arányokat.
(Szerintem a pétisó nem tartalmaz elég NH4NO3-t hogy a maradék pétisóösszetevőket,a cukrot és a fűrészport is oxidálja,de lehet,hogy tévedek.Én tennék hozzá még valamilyen oxidálószert pl KNO3 vagy ami van :) figyelve a tüzelőanyag:oxidálószer arányt) |
|
|

24 db. hozzászólás
Zöldfülű
2006.12.14.
tag |
Köszönöm, nagyjából már kében vagyok.
Hátőőő, cukrospétisparafinos füstcucchoz kell majd 
Sőt lehet keverek bele fűrészport is, ártani biztos nem fog 
Majd csinok róla videót, bár feltölteni még az előzőt sem tudtam.... |
|
|

1085 db. hozzászólás
119 pont
    Pirotechnikás
2006.10.08.
moderátor |
A saltpeter az pétisó.A pétisó nagyon nem kálium-nitrát,köze nincs hozzá.Ammónium-nitráthoz több köze van,ugyanis egy része az,de nem tiszta ammóniumnitrát. |
|
|

1465 db. hozzászólás
5 pont
    Pirotechnikás
2006.03.31.
moderátor |
Bár úgy emlékeztem, hogy a pétisó az ammónium-nitrát. Majd valaki készíthetne erről is egy listát, hogy melyik műtrágya micsoda, de lehet, hogy majd én szánom rá magam egyszer. |
|
|

1465 db. hozzászólás
5 pont
    Pirotechnikás
2006.03.31.
moderátor |
A saltpeter a salétromsó, azaz kálium-nitrát. Ezek szerint a pétisó szintén az? Meginit tanultam valamit újat. |
|
|

3664 db. hozzászólás
28 pont
     Mester
2005.11.12.
PM Admin |
Az pétisó jól tudod! Csak nem a KAS füstbombához kell? |
|
|

24 db. hozzászólás
Zöldfülű
2006.12.14.
tag |
Valaki járatos az angol szlengben? Bár lehet ez nem is szleng... na mindegy, tudja valaki mit takar ez, hogy: salpeter? Tippem szerint pétisó. Meg aztán alternatívái a kno3, de ki tudja. (bizony youtube) |
|
|

1465 db. hozzászólás
5 pont
    Pirotechnikás
2006.03.31.
moderátor |
Kihagytad, hogy aromás vegyület 
Egyébként tényleg nem. Szénhidrogén lévén nem csinál az semmilyen füstöt. Na jó, vízgőzt, de az se látszik igazából. |
|
|
|
>>Vegyészfórum
>>Kiülő
Online felhasználók: 70
Ebből tag: 0
Látogatók: 1494358
Látogatók ma: 142
|