1465 db. hozzászólás
5 pont
    Pirotechnikás
2006.03.31.
moderátor |
"...most egy csomó robbanószert elő tudnák állítani, viszont nem akarom, Minek? Drága veszélyes, és semmi szükségem rá."
Ezzel én is pontosan így vagyok, és ha bármilyen veszélyes cucc megtetszene (még nem volt rá példa ), akkor az lenne az első, hogy veszélytelenebb alternatíva után néznék.
GyK: megnézem, mit tud a cucc, és keresek valami hasonló teljesítményű, de sokkal veszélytelenebbet. |
|
|

3664 db. hozzászólás
28 pont
     Mester
2005.11.12.
PM Admin |
Jól mondod gera! A gy. zs. egy felbecsülhetetlen kincs mivel nem mehetsz be a sarki boltba hogy kérek 20m ert. |
|
|

3664 db. hozzászólás
28 pont
     Mester
2005.11.12.
PM Admin |
Ja még valami, az NC hez 80% fölötti HNO3 kell, és kénsav helyett mondjuk foszforpentaoxd.
De ha hűtöd ezerrel akor jó a kénsav is csak a negyedeét elbontja majd.
Másrészt egy erős robbanóanyag, nem szabad lebecsülni, aki oda van az AP ért az összeszarná magát ha látná mire képes az NC.
Kicsit nem egy kategória nem egy sújcsoportban vannak.
Viszont ha gyenge a savad akkor kollodium cellulózt csinálsz ami ugyan jól ég de ezzel ennyi.
Régen filmelket készítettek belőle.
Meg pinponglabdát.
Veszélyei is vannak, ha rosszul mossák ki akkor hajlamos az öngyulladásra, iparban ezért 20% vízzel nedvesítbe tartják.
Levegőn begyújtva alacsony hőmérsékleten elpuffan mint az AP csak látványosabban.
Persze itt a 13% N tartalom felettiről beszélek.
Lefojtva rendeset tud durrani, de ha ki szeretnénk hozni belőle a 7000m/s plafont akkor kalapácsal vagy gyutacsal kell indítanunk |
|
|

1465 db. hozzászólás
5 pont
    Pirotechnikás
2006.03.31.
moderátor |
Egyébként a lőgyapot meglehetősen jelentéktelen anyag, én semmi különlegeset nem láttam benne. Bár lehet vele villogni, hogy én már csináltam lőgyapotot, beee. Nitroglicerinhez meg valahogy nincs kedvem... |
|
|

211 db. hozzászólás
23 pont
   Tud valamit
2006.10.12.
tag |
olvastam hogy műanygban, papírban... van de nem gondoltam hogy mondjuk bele rakom és az jó lesz. de akkoor mit birok vele kezdeni mást nagyon semmit. nem hogy lőgyapot meg NC az más? NC folyadék nem? A Lőgyapot pedig gyapot szerű. |
|
|

1465 db. hozzászólás
5 pont
    Pirotechnikás
2006.03.31.
moderátor |
Neked nincs szükséged nitrocellulózra. Hidd el nekem. A legfőbb probléma nem s sóavval van, hanem a júzerrel. Már ne is haragudj, de aki nem látott még cellulózt (vagy csak azt hiszi, hogy nem látott), az ne nagyon szórakozzon lőgyapottal. |
|
|

211 db. hozzászólás
23 pont
   Tud valamit
2006.10.12.
tag |
ja gekkoka akkor küldesz információt az NC-ről? |
|
|

211 db. hozzászólás
23 pont
   Tud valamit
2006.10.12.
tag |
nekem 56%-os HNO3-am van ezis jó az NC-hez? Vagy hogy bírnám töményíteni? |
|
|

1465 db. hozzászólás
5 pont
    Pirotechnikás
2006.03.31.
moderátor |
Szerintem egyáltalán nem drága az 1000 se, ugyanis a termék felbecsülhetetlen értékű. |
|
|
|
>>Vegyészfórum
>>Kiülő
Online felhasználók: 108
Ebből tag: 0
Látogatók: 1493665
Látogatók ma: 1881
|