1465 db. hozzászólás
5 pont
    Pirotechnikás
2006.03.31.
moderátor |
Számolásaim végeredménye:
4 KMnO4 + 3 C --> 2 K2O + 4 MnO2 + 3 CO2
Oxidációsszám-változás alapján számoltam, javítsatok ki, ha tévedek.
|
|
|
0 db. hozzászólás
   Újonc
2004.11.21.
tag |
Végül is a granulált jó misöségö BP nagymenyiségben már robbanásnak tekinthető az égése... |
|
|

1465 db. hozzászólás
5 pont
    Pirotechnikás
2006.03.31.
moderátor |
Nem az volt a kérdés, drága Blaze, de lehet, hogy én vagyok tudatlan. Szóval hol is van ebben az egyenletben, hogy "robban"-e a keverék? |
|
|

1465 db. hozzászólás
5 pont
    Pirotechnikás
2006.03.31.
moderátor |
Na jó, ez má' durva volt... mármint a keresztkérdés.
Viszont a KMnO4-es kérdés nem hülyeség, egyáltalán nem egyértelmű, hogy mi fog történni. (Az most más kérdés, hogy 'robbanás' alatt mit értünk, kellő fojtással akármi 'robban'.) Hogy az égési sebesség hogy alakul, azt főként a KMnO4 bomlásának sebessége (relatíve gyors), és a szén égési sebessége határozza meg (aboszlúte lassú...). Ezen adatok ismeretében -szerintem- kiegyenlíti egymást a két érték, és egy közepes sebességgel égő (de semmiképpen sem praktikus!) anyagot gyártottál.
DE! Amit leírtam, annak a nagy része csak feltételezés, szóval NE rám hivatkozz a mentősbácsik előtt! |
|
|

715 db. hozzászólás
400 pont
   Haladó
2006.10.10.
tag |
Szóval...
Úgy tervezem, hogy megvárom egy darabig amíg lecsillapodnak az ünnep körül a kedélyek, és kb hónap végén rendelem meg a dolgokat.
A pormaszkot alupor, kávédarálóban és mozsárban őrölt anyagokhoz használnám, azkat csak nem engedi át, vagy nem olyan mennyiségben. Golyósmalomban porított anyagoktól nem kell tartanom, mivel nem áll rendelkezésemre pillanatnyilag golyósmalom. Ennek egyetlen oka, hogy nincs mit őrölni vele. Majd ha megjöttek a zsákok. (a 3ropis postaköltséggel még mindig nem vagyok megbékélve) Itt lesz a hosszú hétvége és ne mtudok mit csinálni |
|
|

648 db. hozzászólás
281 pont
 Piromán
2007.01.17.
tag |
Hipermangán szénporral össszekeverve robban?? Sztem robban de mielőtt megcsnálom inkább megkérdezem??   |
|
|

1085 db. hozzászólás
119 pont
    Pirotechnikás
2006.10.08.
moderátor |
Nekemis van 3 féle gázmaszkom és vagy 5 féle szűrőm de nem cseszem el őket ilyen dolgokra :) OBI-ban vagy graffiti shopban párszáz forintért lehet kapni porvédőket az egéssz jótól a kva jóig. |
|
|

121 db. hozzászólás
77 pont
     Labortöltelék
2006.12.05.
tag |
Gázálarcot szoktam hasznáni, nekem bevált csak bepárásodik a lencse |
|
|

1085 db. hozzászólás
119 pont
    Pirotechnikás
2006.10.08.
moderátor |
Én még régebben vettem a pormaszkomat egy graffiti shopban.Sztem egéssz jó,az aluport pl tökéletesen kiszűri,meg kávédrálós KNO3-mal se volt gondom. |
|
|
|
>>Vegyészfórum
>>Kiülő
Online felhasználók: 99
Ebből tag: 0
Látogatók: 1493550
Látogatók ma: 1766
|