211 db. hozzászólás
23 pont
   Tud valamit
2006.10.12.
tag |
jó jó hülyeség volt.
majd megpróbálok aggyal gondolkozni legközelebb. |
|
|

24 db. hozzászólás
Zöldfülű
2006.12.14.
tag |
Hát hogy a rendőrök gránátaiban mi van arról fogalmam sincs, de a honvédségben mikor a nyelesgránátot dobtuk vetettem egy pillantást a cuccokra még szétszerelt állapotban. Tuti valamilyen foszforalapú anyag van benne, mivel az indítást csupán egy fémpöcök ütése végzi. Konkrétat nem tudok. De hogy tartós az tuti, velünk állítólag a maradékot dobatták, mégse vesszen kárba a szufla. Viszont a sok-sok kiló trotil szép emlék marad |
|
|

1465 db. hozzászólás
5 pont
    Pirotechnikás
2006.03.31.
moderátor |
De hagyjuk már abba, mert hülyét kapok!! Fémek nem oldódnak vízben, csak egymásban, de még úgy se mindig, nem is értem, hogy ezen mit vitatkozunk. |
|
|

1465 db. hozzászólás
5 pont
    Pirotechnikás
2006.03.31.
moderátor |
Állítólagban volt, én is emlékszem rá. De ha megnézed, ott is azzal szenvedtek, hogy folyton fel kellett rázni, mert leülepedett. Ráadásul ha oldódna, akkor ionok lennének az oldatban, amire nem hat a mágnesesség, tehát megintcsak hülyeség. |
|
|

283 db. hozzászólás
208 pont
    Haladó
2006.08.28.
tag |
Manapság is úgy képződnek a telérek a vulkánoknál.
|
|
|

1465 db. hozzászólás
5 pont
    Pirotechnikás
2006.03.31.
moderátor |
Igen, ezt ismerem is, próbáltam is (nem sok sikerrel, de nem is nagyon foglalkoztatott a téma), én a hivatalos megoldásra lettem volna kíváncsi. Szerencsére azóta már segített valaki, komplett szakirodalmat küldve a témáról |
|
|

1085 db. hozzászólás
119 pont
    Pirotechnikás
2006.10.08.
moderátor |
Hát én házilag úgy tudom elképzelni a rántógyújtót,hogy 2 gyufásdoboz oldatáról levágott foszforos vagy mi a nyavaja csík közé egy gyufaszálat teszel aminek a végén van a madzag,és amikor azt megrántod,szépen begyullad a gyufa és egy kis ütközővel meg lehet oldani hogy a begyújtani kívánt anyagtömmeb lévő furat belsejében álljon meg és gyújtsa azt.Elég primitív megoldás,valszeg a rendőrbácsik nem ezt alkalmazzák,de van esséllye,hogy működjön :)
Egyébként az ércteléreknek nevezett valamik úgy alakultak ki sooooksok évvel ezelőtt,hogy amikor hült le a Föld felszíne,fokozatosan csapódtak ki a fémek...Az ércteléreknek nevezett valamik úgy képződtek,hogy utoljára a forróvízben oldott színesfémek kezdtek kicsapódni és ezek befolytak a kőzetek repedéseibe és ott szépen megkeményedtek.Na erről ennyit.Egyébbként a fémek valóban bajosan oldódnak vízben... |
|
|

1465 db. hozzászólás
5 pont
    Pirotechnikás
2006.03.31.
moderátor |
De az nem oldat. Ennyi erővel finom szemcséjű homokot is beleszórhatsz, de az ugyanúgy nem oldat. |
|
|

283 db. hozzászólás
208 pont
    Haladó
2006.08.28.
tag |
Tudom nem homogén oldat, de léteznek fém kolloidok, vagyis kis fémkristályok ,,oldata" a vízben.
|
|
|

1465 db. hozzászólás
5 pont
    Pirotechnikás
2006.03.31.
moderátor |
Most marhaságot fogok kérdezni, de a rendőrség által tömegoszlatásnál használt ilyen-olyan gránátok rántógyújtója hogy működik? Ja nem, azt tudom. De miből van? |
|
|

1465 db. hozzászólás
5 pont
    Pirotechnikás
2006.03.31.
moderátor |
Nem vs, csak egy barátságos vita történt, aminek (reményeim szerint) vége szakadt.  |
|
|
|
>>Vegyészfórum
>>Kiülő
Online felhasználók: 100
Ebből tag: 0
Látogatók: 1493551
Látogatók ma: 1767
|