981 db. hozzászólás
105 pont
    Pirotechnikás
2006.12.10.
moderátor |
ejj, ez kicsit drága méreteihez képest, és azt se tünteitk fel hogy hány gramm. de sztem amit hegyezőből termelsz az nem tiszta Mg. nem hinném hogy akkó 40ftért dobálnák a hegyzőt.
|
|
|

1465 db. hozzászólás
5 pont
    Pirotechnikás
2006.03.31.
moderátor |
Megkockáztatnám, hogy 99,9%, de nem tudom... Miér, a hegyező nem elég neked? |
|
|

981 db. hozzászólás
105 pont
    Pirotechnikás
2006.12.10.
moderátor |
Igen de magnézium nitrátból több fejlődik. most pontosan nem tudom mennyi de majd megnézem. ha jól tudom Mg nem marad vissza de ennek is utánajárok. a gazdabolt.hu-n mganisal néven keresd a vízoldható trágyáknál |
|
|

792 db. hozzászólás
531 pont
    Labortöltelék
2006.03.05.
tag |
A magnézium tűzgyújtónak hány százaléka Mg?
Hogy lehet megállítpítani valamiről, hogy hány százaléka Mg/Al? |
|
|

1465 db. hozzászólás
5 pont
    Pirotechnikás
2006.03.31.
moderátor |
És azt tudtad, hogy nem is csak úgy egyszerűen keletkezik, ahogyan azt tanítják? Sokkal bonyolultabb a helyzet, elektrokémia, helyi elem, stb. Én ezeket egy 1984-es kiadású kémiakönyvből tanultam meg, akkor még beleszámított a tananyagba. Mostmár a töredéke sem... |
|
|

792 db. hozzászólás
531 pont
    Labortöltelék
2006.03.05.
tag |
A unidetnuclear.com-on láttam hűtőt (nem tudom a pontos nevét), és az volt hozzá írva, hogy savak töményítéséhez is lehet használni... Nekem van ilyesmim (inkább erre hasonlít). Hogyan lehetne ezzel kénsavat töményíteni?
Amúgy meg mi történne akkor, ha kénsavba (nem tömör) vízmentes CuSO4-et raknánk (vízelvonó szerként)? Tömörítené? 
Gera: mit értesz laborminőségű felszerelésen? |
|
|

1465 db. hozzászólás
5 pont
    Pirotechnikás
2006.03.31.
moderátor |
Jav.: vas-oxid-hidroxid. |
|
|

1465 db. hozzászólás
5 pont
    Pirotechnikás
2006.03.31.
moderátor |
Belekötnék. A kénessav nem képződik olyan gyorsan, mint ahogy te leírod. A kén-dioxidnak jelentős része elvész, tehát csak nagy nyomás alatt lehetne megcsinálni. A többi része (a bonyolultságot, és házilag lehetetlenséget leszámítva) elvileg helytálló. |
|
|
|
>>Vegyészfórum
>>Kiülő
Online felhasználók: 47
Ebből tag: 0
Látogatók: 1808758
Látogatók ma: 271
|