75 db. hozzászólás
 Zöldfülű
2005.12.07.
tag |
fáj a hülyeségem      |
|
|

75 db. hozzászólás
 Zöldfülű
2005.12.07.
tag |
basszus de nostoba vagyok    
leírom az öngyulladó szenet erre utána látom hogy valaki leírta... najó asszem leállok a piával :S kezd káros lenni |
|
|

75 db. hozzászólás
 Zöldfülű
2005.12.07.
tag |
emberek.!!! lehet hogy már volot téma de én leírom...
egy ideje rendszeresenvizipipázok és a szén amit a kerámiára kell tenii öngyulladó
...
egy pasztilla szén kb 5 centi átmérőjű körlap alakú és 1 centi magas.....ha egy helyen meg gyújtom az egész elkezd szépen körbeizzani... tehát öngyulladó szén..... mi van benne ? esetleg kén ?
nem tudnátok használni valamire ? mert tényleg finom anyag kb 10 pasztilla 350 forint
|
|
|

1085 db. hozzászólás
119 pont
    Pirotechnikás
2006.10.08.
moderátor |
ON
Vannak forgalomban vizipipákhoz használatos "öngyulladó" (könnyen meggyulladó) szénkorongok.Nemrég énis próbáltam ilyen gyártani,mivel magam is fogyasztó vagyok :) nem vagyok nagy dohányos,de vizipipa az olyan hangulatos...Néha lemenni haverokkal,egy sör társaságában...Na szóval próbáltam sima grillszéndarabokat erős candy-s oldatba áztatni,ez sikerült is,csakhogy semmit nem értem el vele.A szén nem akart begyulladni,szerintem csak a legszélére csapódott ki valamennyi candy,és az pislákolt valamellyest.
Kérdésem lenne hogy hogyan csináljak ilyen szenet?Olyan kéne,hogy meggyújtom,és végigég magától,aztán izzik.Mondjuk ha nem candy hanem tömény KNO3 oldatba áztatnám az jobb lenne?És mennyi ideig áztassam?Mert szerintem az nem ivódik rendesen bele a szénbe,csak a külsején marad vmennyi.
Minden ötletre nyitott vagyok.Válaszokat előrre is köszönöm. |
|
|

3664 db. hozzászólás
28 pont
     Mester
2005.11.12.
PM Admin |
Én nem emlékszem mennyit, de fél órán át lőttük 3 vetőcsőből a bombettákat aztán elkezdtük begyujtogatni a rómaiakat és a telepeket ...
és a fináléra még ott vpltak a saját cuccaim asszem 1:15 re abbahagytuk de már ne emlékszem, túlságosan részeg voltam, elvileg videó is van az egészről, majd előkeresem, csak az a baj hogy egy DVD re férne csak rá.
Egy részre még emlékszenm belőle, a faterom egy 5 lövetű nagy kaliberű rómait fog a kezében és lövöldözik az ég felé, a szomszédunk melletem fekszik a földön és röhög, közben feldől az egyik kis szar telep és a tömegbe lövi a cuccot, ki is égett egy karácsonyra kapott kabát
Jah meg hogy az én cuccaimat a haverom indította de másra már nem nagyon emlékszek.
Ja meg talán, még valami, az egyik gyári csomag bombetta nagyon alacsonyan robbant, és azt mondtam rá hogy legközelebb teszek az én lőporomból a gyáriakba hogy ne fordulhasson mégegyszer elő.
OFF vége
|
|
|
1 db. hozzászólás
Zöldfülű
2007.06.11.
tag |
én minden szilveszterkor egy 15 ezer ft-os tüzijátékot csinálok |
|
|

1085 db. hozzászólás
119 pont
    Pirotechnikás
2006.10.08.
moderátor |
Blaze,én az "alap" 65:35 candyvel töltöttem.
Énis Borsodis dobozt használtam:) |
|
|

211 db. hozzászólás
23 pont
   Tud valamit
2006.10.12.
tag |
Ja tényleg gekokka figyelmeztetlek, hogy aba a fáklyás fém dobozba ne nagyon rakd, mert nálam felrobbant (le vitte a tetejé nem azt amit rákell tenni), mert betömődött. na mindegy csak szólok hogy vigyáz vele. |
|
|
|
>>Vegyészfórum
>>Kiülő
Online felhasználók: 114
Ebből tag: 0
Látogatók: 1493842
Látogatók ma: 2058
|