294 db. hozzászólás
141 pont
    Haladó
2007.04.26.
PM Tag |
az NH4NO3 akkor tud robbani ha belenyomsz 1 kevéske brizáns r.szert 1 ébkénk árulnak tiszta AN műtrágyát is(nekem is ilyen van,gazdabolt.hu-ról lehet rendelni)
nagy mennyiségenkél(több ezer tonnáknál)viszont nem elhanyagolható probléma a robbanás kockázata ezért nem szabad nagy mennyiségben 1 helynen tárolni |
|
|

283 db. hozzászólás
208 pont
    Haladó
2006.08.28.
tag |
Az NH4NO3 tud magában robbanni? Mert a kémiatanárom azt mondja, hogy még állás közben is fel tud robbanni ezért nincs is a szertárban NH4NO3. És kémiakönyvekben azt olvastam, hogy a pétisóba azért kevernek mészkőport, hogy megakadályozza az NH4NO3 felrobbanását, és már több műtrágyagyár felrobbant a raktározott mészkőporral nem kevert nagy mennyiségű NH4NO3-tól. |
|
|

3664 db. hozzászólás
28 pont
     Mester
2005.11.12.
PM Admin |
Hát nem hallotam róla hogy titán borítása lenne de a többi igaz.
Amúgy szokták még kálium-perklorát magnálium, vagy alumínium, és antimon-triszulfid keverékével tölteni.
A Whistle" mix nél sokkal ütősebb cucc! |
|
|
272 db. hozzászólás
16 pont
    Haladó
2005.11.29.
PM Tag |
Hehe jó is az a magnáliumos flash 
Lenne egy kérdésem (a hozzáértők válaszoljanak):
Szóval van egy olyan pyrotechnikai cucc amit "titánium gömbnek" hívnak. (remélem, hogy tényleg van ilyen, vagy így hívják). Na most én erről annyit tudok, hogy "whistle" mix van benne (fütyülő elegy), persze nincs préselve. A cucc olyan mint egy vetőcsöves, csak nincs semmi effektje, ellenben akkusztikai hatása óriási. Valaki tud erről bővebb infót nyújtani? Hali! (Valaki még olyat is mondott, hogy azért titánium gömb, mert titánium borítása van, na mondom akko az jó drága lehet:D)
|
|
|
2 db. hozzászólás
 Zöldfülű
2007.07.18.
tag |
valaki van itt irjon elore kosz
 |
|
|

221 db. hozzászólás
50 pont
    Haladó
2006.04.20.
PM Jelölt |
a préselés, vagyolvasztás..
én olvasztani nem prószáltam még nagy mennyiséget.... én inkább újrakristályosítok+préselem kis kockákra, vagy sokszögekre.. így ezzel elég ütős sebességet el tudtam érni.. mondjuk hogy egy "szarabb" BP-t utol lehet vele érni..ahogy a lángfront terjed a szemcsék között..olyan mintha sok furat lenne benne..a tökéletes nagyságot nem tudom..de valahol 2 cm és2mm között van ..préselni kicsit alkesszel kombózva"nedvesítve" jól lehet, és hagyni kell kiszáradni.. köv ötletem..   
candy habcsók:P..
rendes candy+ hozzá tojásfehérje:) majd formábaöntöd:Pés hagyod megszilárdulni:)
ha van egy kilód belőle.. habcsóknak tudod áltszázni.. és cipelheted ide oda.. csak ne kajálj bele:P biztos nem tesz jót neked:D
de sztem törékenyebb ha így megcsinálod..uhogy rakétába alkalmatlan..ebben a formában"habcsókos" candy  .. amúgy lehet csinálni kis flashgolyókat, és a kötő candyba dobálni:) azok tuti jól nézhetnek ki.. amikor indulnak:).. csak megint motortörést okozhatnak.....kiv ha be vannak vonva égés lassításra szolgáló anyaggal..amit még nem találtam..de ami késik nem múlik:D..
sztem a tomcat nem rosszul csinálta az áltszázást.... de a habcsókos sztem stílusosabbb   ...
elképzeltem a következő képet.....
rohamrendőrök az összes karácsonyi habcsókásrust bilincsbeverve leültetik a kossuth tér közepére.. és vallatják hogy kit akartak felrobbantani   ..
vagy ha valaki a gyuri felé közeledik egy gyilkos habcsókkal   még a kanóc is kilóg belőle    
sztem tutkó csak szállításhoz lenne jó áltsza.. senki nem gynakodik az ilyesmire:D... hisz csak cukor meg tojás:)...ha jól ízesíted(vanilia) nem is érezni benne a kno3mat:).. uhogy csempészhetsz tonnákban candy-t.. már csak az a kérdés, mennyire működik fehérjével a candy.. mit kell az összetételben még változtatni.. és hogy mennyi idő alatt szárad:), mennyire higroszkópos...
most hogy ezt leírtam.. nem kerülök szarabb helyzetbe, mert 600ezer mód van hogy úgy vigyünk bármilyen anyagot, hogy a hatalomnak fingja se legyen hogy ez cukor, heroin,AP,RDX vagy bármi    ..
nah holnapra várom a fekete autót   ..
sok "szeretettel"
tudom paranoid vok,.. leszarom.. ez van.. nem alaptalanul    Előzmény: #6726
|
|
|
1 db. hozzászólás
Zöldfülű
2007.07.17.
tag |
olvasgattam a fórumot és a nagyrész kno3+porcukrot használnak, de ezt a két anyagot préselni kell vagy olvasztani és, ha olvasztani akkor hogy? |
|
|

981 db. hozzászólás
105 pont
    Pirotechnikás
2006.12.10.
moderátor |
én is akartam sokáig lőgyapotot csinálni de nemhiszem hogy belevágok. ráébresztett gekkoka hogy ez mennyi savat elbaszott vóna....
|
|
|

294 db. hozzászólás
141 pont
    Haladó
2007.04.26.
PM Tag |
itt találsz róla leirást |
|
|
1 db. hozzászólás
Zöldfülű
2007.07.16.
tag |
valaki tudja hogy hogy készül a lőgyapot?? aki tudja az elkuldi ide?? [email protected] köszi
|
|
|
|
>>Vegyészfórum
>>Kiülő
Online felhasználók: 96
Ebből tag: 0
Látogatók: 1493343
Látogatók ma: 1559
|