648 db. hozzászólás
281 pont
 Piromán
2007.01.17.
tag |
cseppfolyosítani kéne!! |
|
|
23 db. hozzászólás
Zöldfülű
2007.07.24.
tag |
elektromos pontosan 12v-os aksirol fog menni,egy autókompresszor lett egy picit átbuherálva,de nem én csináltam hanem az egyik CNC-s ismerős,de ahogy próbálgattam 20bart nem fog kibirni,jó lesz ha 15-öt elérem ugy h ne robbanjon a pofámba..
Előzmény: #6807
|
|
|

648 db. hozzászólás
281 pont
 Piromán
2007.01.17.
tag |
király!!:_D
de milyen aházi kompresszorod?? hogy működik??elektromos meghajtsú vagy kézi erejű esetleg benzines?? Előzmény: #6806
|
|
|
23 db. hozzászólás
Zöldfülű
2007.07.24.
tag |
félre ne értsd,nem cseppfolyósítani akarom,nem is tudnám házilag.csak egy kicsit túlnyomás alá akarom helyezni.monjuk 20bar,a módszerem pofon egyszerü na és persze elég kezdetleges de lehet hogy valamelyest bejön,mégpedig fogok egy kb
20l-es qurvaerős müanyagballont,ebbe lesz a sav+alu,de épp hogy csak annyi hogy elegendő hidrot termeljen de ne robbanjon szét,erre kötöm a házilag eszkábált,"speciális" kompresszor szívórészét,persze ez az egész rendszer légmentesen le lesz zárva,és ezen keresztül fogja a hidrogént a kompresszor besüríteni egy nagy nyomást kibiró fémpalackba. egy szelepen keresztül. dióhéjba ennyi lenne.
tudom hülén hangzik,de akkor is kipróbálom.
|
|
|

648 db. hozzászólás
281 pont
 Piromán
2007.01.17.
tag |
és hogy sűríted össze?? erre kiváncsi vagyok. és nem fog robbani. Előzmény: #6804
|
|
|
23 db. hozzászólás
Zöldfülű
2007.07.24.
tag |
még egy utolsó kérdés,mivan ha elkezdem süríteni a hidrogént ?nem fog felrobbanni? |
|
|
23 db. hozzászólás
Zöldfülű
2007.07.24.
tag |
végre sikerült!! 
hatodik próbálkozásomra megmakacsolta magát és felszállt a lufi,persze mindezt ugy értem el hogy nem ezt piszok erős savat használtam,hanem, helyette a boldban vettem 20 százalékosat,ezt is egy picit higítottam vizzel,hogy ne induljon be olyan hamar a reakció,és igy is történt az alu beszórása után kb 15mp-re indult el a gázképződés,ami az esetemben tiszta hidrogént eredményezett. Előzmény: #6798
|
|
|

294 db. hozzászólás
141 pont
    Haladó
2007.04.26.
PM Tag |
ha durrantani akarsz vele lufi helyett használhatsz nejonzacskót azt könnyebb megtölteni |
|
|
23 db. hozzászólás
Zöldfülű
2007.07.24.
tag |
ugynézki nagyon hidrogén, repülni megint nemakart,erre
felkaptam a sz.rt elővettem egy gázgyujtót és az üveg fölé tartottam,ez meg persze szépen visszaégett és akkorát durrant h szétszakadt a petpalack,még mindig zúg a fejem,de megusztam...akkor nem értem a lufi miért nem akart
felszállni,talán nem fujtam fel eléggé..
Előzmény: #6800
|
|
|

205 db. hozzászólás
126 pont
    Haladó
2007.03.01.
PM Tag |
Na ebben lehet hogy tudok segíteni, mert sztem vízpára is keletkezik, ugyanis már próbáltam ezt, de a reakciólassítás és a hűtés lehet hogy jó lesz |
|
|
23 db. hozzászólás
Zöldfülű
2007.07.24.
tag |
igen próbáltam berobbantani valamivel nagyobbat szólt mint tegnap de semmi lángot/hőt nem éreztem.egy nagy pi..a füst volt az egész !!valahogy a reakciót kéne lelasssítani,mert a sav nagyon hamar megesz egy fél tekercs fóliát,vagy megpróbálom inkább vastagabb lemezzel,hogy tovább tartson a gázképződés. Előzmény: #6798
|
|
|
23 db. hozzászólás
Zöldfülű
2007.07.24.
tag |
próbáltam ugy is hogy kb 5mp-ig simán a "szabadba" engdetem az akármicsodát,mert nem hidrogén volt,
és ugy huztam rá a lufit,felfujódott de megint csak leesett a földre.most akkor tuti hogy az alu+sósav H2-őt
termel?,a reakció beindulása után azonnal hidrogén keletkezik???erre adjon valaki egy érdemleges választ. Előzmény: #6793
|
|
|

294 db. hozzászólás
141 pont
    Haladó
2007.04.26.
PM Tag |
jedi mester legujjabb recijébe bent vannak a lőpor arányai
gondoltam szólok |
|
|