25 db. hozzászólás
Zöldfülű
2007.07.13.
tag |
és a [email protected] ra kérném a
válaszokat kössz |
|
|
25 db. hozzászólás
Zöldfülű
2007.07.13.
tag |
hello !nekem egy olyan robbanó elegyreceptje kellene amit otthoni anyagokból öszze birok rakni és nem kerül sokba ! lehet hogy le van valahova irva de sorry nincs időn elolvasni eőre is köszönöma válaszokat |
|
|

981 db. hozzászólás
105 pont
    Pirotechnikás
2006.12.10.
moderátor |
Hát nekem egyszer volt egy majdnem szar élményem a darálómmal. Orosz gyártmány:D.
Elromlott nem volt kedve pörgedezni hogy magayros legyek. Ezt még akkor se tette mikor megnyomtam a piros gombtot, sőt még akkor se reagált semmit ha mindezt áram alatt tettem vele. Na mindegy összeszedtem kevés tudásom hogy jól meg fogom javítani. Széjjelkaptam mint hülyegyerek a kezét AP-val.... Vagy olyan 30-40 garamm eléggé gyors égésű lőpor villanópor keveréket szedtem ki belőle. És tééleg jól égett, túl jól.... Na ez má másik sztori.
És beegondoltam hogy fél évig egy bombát használtam darálónak.... NAGYON METÁL!!!! |
|
|
894 db. hozzászólás
289 pont
    Labortöltelék
2007.08.17.
PM Tag |
jó, igy visszaolvasva tényleg nem oda való az a szó!!
de hibázni emberi dolog!! |
|
|
894 db. hozzászólás
289 pont
    Labortöltelék
2007.08.17.
PM Tag |
szerintem nem feltétlenül,ergó egy 6 késes tumixrol van szó,és most lettek megélezve a pengék,olyan mint a borotva!!40 mp turmix után olyan porcukrot kaptam amit még a boltba se kapsz,szó szoros értelmében por szerü! |
|
|
894 db. hozzászólás
289 pont
    Labortöltelék
2007.08.17.
PM Tag |
lenne egy elég amatőr kérdésem,mégpedig ha a turmixba darálom le a kálium-nitrátot,csak önmagában akkor véletlenül se robbanhat be??ugye? |
|
|

221 db. hozzászólás
50 pont
    Haladó
2006.04.20.
PM Jelölt |
csá, töltényes gyereknek monndom, nem olyan egyszerű, igazából satuba befogod a magot(a töltény kisebbik része, amit kilő a puska)utánna szépen finoman ide oda mozgatod, hogy a réz táguljon, ügyelsz hogy a végéhet semmi ne koccanjon neki, ha eléggé kitágult, akkor miközben mozgatod húzod, és lejön. ennyi, utánna ki tudod önteni a lőport, azért írj hogy még élsz-e  
de a többiekhez csatlakozok hogy nem kéne neked szétszedni...kérj meg egy volt katonát inkább.. ők biztos szórakoztak ilyesmivel,,
ami kijön lőpor azzal vigyázzál, mert erősebb sokkal mint amit te tudsz csinálni, ugyanis NC lőpor,(Nitro-cellulóz) alapú, pontos összetétel az mind1, az a lényeg, ha esetleg elpukkantod,m akkor véletlenülse legyen a "piro elegy" körül kemény,fém, kemény műanyag, kavics,beton , ilyenek, mert amikor ez szétrepül, akkor ugyan az a hatás mintha fűrésszel csinálnád a szétszedést.. 
nagyon óvatosan.. lehetőleg figyelj hogy az össze"rozsdált lőszert ne háborgatsd, mert az könnyen elszáll ha kinyitod és oxigént kap. nekem még nem sikerült ezt elérnem , de nekem mesélték akik voltak katonák hogy azzal vigyázni kell..
mert ami benne van lőpor az szétesik kicsit, ami nem jó mert instabillá válhat, ..
ha kiszedted belőle a port, akkor arra is vigyázz hogy ne érje pára, meg víz..mert attól is bomlik..kicsit salétromsav szaga van ha bomlik.. az már nem az igazi, minnél elöbb meg kell semmisíteni..
tárolási jótanács: befőttesüveg, nó szikra, nó egyéb fémekkel való kontaktus..., ne rázd, ne öntögetsd ha nem muszáj, mert töltődhet sztatikus elektromossággal, ami könnyen katasztrófához is vezethet,..
naggyából ennyi amire figyelni kell.
de inkább ha egy mód van rá ne szedd szét, nincs olyan hogy 100% biztonság....
max 90%.hogy nem lesz bajod.. ha mindent betartasz,.. Előzmény: #6852
|
|
|
766 db. hozzászólás
87 pont
   Haladó
2005.12.18.
tag |
Leventee, azt ajánlom azonnal töröld ezt a vidit, ez igenis állatkinzás!!Elpusztult állatot igy kinozni istenem, ugye tudod ha ezt meglátja egy természetvédő azonnal tehet ellened feljelentést és pár év börtönt simán kaphatsz.A döglött állatot elkell ásni, nem pedig megalázva meglöni puskával aztán elégetni, nem értem hogy lehetsz ennyire hülye gyerek, a veréb igy is védett állat, szóval még nagyyobb birságot is kaphatsz. |
|
|
3 db. hozzászólás
Zöldfülű
2007.08.17.
tag |
Sziasztok! Gondolom már sokan kérdezték, de nem találtam rá sehol a választ. Hol kapható cinkpor? Festékpigmentet szeretnék belőle csinálni. |
|
|
766 db. hozzászólás
87 pont
   Haladó
2005.12.18.
tag |
Appme durva a recepted, de van ennél sokkal jobb anyag ami nagyobbat szól, a recept a következő: 5db kis piros iszonyat erős paprika, ezt lekell örölni, aztán belekell tenni PVA zacskóba (horgászboltba kapható, viz hatására lebomló műanyag, 100ft körül van db-ja, aztán beleteszed az örült paprikát, beleteszed ezt egy kenyérbe és elfogyasztod, vagy egészbe lenyeled a zacskót,ez komoly égő érzést tud okozni és vele együtt szép hangokat.. |
|
|
|
>>Vegyészfórum
>>Kiülő
Online felhasználók: 120
Ebből tag: 0
Látogatók: 1493818
Látogatók ma: 2034
|