3664 db. hozzászólás
28 pont
     Mester
2005.11.12.
PM Admin |
Nem feltétlenül, ez a baj hogy nem tudom mikor milyen kürülmények alatt milyen lesz a kristályszerkezete.
Holnap végzek ezzel pár kísérletet, kiderül sikerülhet e othon fázisstabilizálni. |
|
|

3664 db. hozzászólás
28 pont
     Mester
2005.11.12.
PM Admin |
Az ammónium nitrátnak 7 féle kristályszerkezete van, ezek soxor változnak mikor más hőmérsékleten van a molekula!
Egyik átalakulhat a másikba, jó példa erre hogy ha melegíted anélküll hullanak szét a kis gömbök hogy hozzáértél volna vagy megolvattak volna egyszerűen elporladnak!
Ha újrakristályosítod akkor egy higroszkópos anyagot kapsz, de a 7 kristályszerkezet közül 5 nem higroszkópos a probléma hogy ehhez tudni kell milyen hatásokra milyen kristályszekezetet vesz fel.
A melegítés és kihűtés sorozata pedig fázisstabilizálja a kristályszekezetet. ilyen fázisstabilizált tiszta ammónium nitrát a legjobb bármi féle pyrotechnikai tevékenységre.
Remekül oxidálja az anyagokat könnyen bomlik, és tisztán. Ilyenkor nagyon reakció képes! |
|
|

3664 db. hozzászólás
28 pont
     Mester
2005.11.12.
PM Admin |
Látátok a képet ami az 5km re lévő házakról készült?
Egyszerűen kinyitotta a garázst a lökéshullám. Széthajlította a fémlemezt mikor keresztül ment rajta.
Ezt 5km ről! |
|
|

3664 db. hozzászólás
28 pont
     Mester
2005.11.12.
PM Admin |
Igen az aluhordók is reakcióba léptek a perkloráttal.
Ott rengeteg reakció zajlott le minden égett ami csak tudott. Több robbanás is történt kissebek nagyobbak.
A faszinger mondta hogy volt több típusú robbanás, sima gyors égéstől a magas detonáció sebességű robbanásig.
A különböző színü füstökből lehet következtetni mi égett vagy bomlott ott éppen. |
|
|

664 db. hozzászólás
297 pont
   Haladó
2006.12.24.
PM Tag |
Ja és vízmentes AN-t nagyon nehéz csinálni,mert ha ki is szárítod a nagymértékű higroszkópossága miatt hamar újra lucskos lesz. Szal szárítás után azonnal fel kell használni, vagy valahogy minden nedvességtől elzárni, mondjuk ahogy a nátriumot elzárják: olajjal vagy benzinnel. Nem próbáltam még ki de sztem működne. |
|
|

3664 db. hozzászólás
28 pont
     Mester
2005.11.12.
PM Admin |
Jaj ne haragudj dinitrogén oxidot akartam írni!!!! |
|
|

283 db. hozzászólás
208 pont
    Haladó
2006.08.28.
tag |
És akkor ha AN-ot hevítek NH3 és NO2 keletkezik vagy amit a könyvek írnak N2O és H2O? |
|
|

283 db. hozzászólás
208 pont
    Haladó
2006.08.28.
tag |
Van egy hülye kérdésem: mikróban ki lehet szedni a kristályvizet valamiből vagy megszárítani? (pl. NaNO3, NH4NO3 stb.) mert a mikró ugye a vizet melegíti így nem bontaná a száraz cuccot. |
|
|
272 db. hozzászólás
16 pont
    Haladó
2005.11.29.
PM Tag |
Hali! Köszönöm a válaszokat, vágom már, h mi is ez a titánium salute. Amúgy az a titánium borítást, hülyeségnek írtam, mert olyan nem lehet:D csak hát valaki tudjátok, komolyan veszi a titánium elnevezést. Hali! |
|
|
|
>>Vegyészfórum
>>Kiülő
Online felhasználók: 112
Ebből tag: 0
Látogatók: 1493844
Látogatók ma: 2060
|