489 db. hozzászólás
Hobbista
2008.02.20.
tag |
Sziasztok!
Szerintetek ha most elkezdek alu flash-t gyartani az meg tud romlani szilveszterig?Valahol azt halottam hogy passzivalni kell vagy mi.
Bocs hogy itt kerdezem ,de ezt a forumot talaltam legalkalmasabbnak-e kerdesre! |
|
|
1281 db. hozzászólás
280 pont
Pirotechnikás
2009.06.06.
moderátor |
Tejszagúaknak:
A kaliber átmérővel egyenes arányosságban csökken a bombetta tömegéhez számított BP mennyisége & minősége...
Mindez a lendület megmaradás törvényéből következik, mert ugyebár nagyobb tömeg nehezebben indul el mint a kicsi, tehát ha 10% vetőt raknánk ugyanabból a mennyiségből a nagyobb bombetták alá, akkor a bombetta mint "súly fojtás" viselkedne & a vetés szétlökhetné a csövet & belökhetné könnyedén a spolettéket...
Tehát a kaliber növekedtével érdemes mind lassabb BP-t tenni a bombik alá (persze nem grill szénből )...
5 col felett meg már alkalmazni kell a stopinos spolette gyújtási módot felűről, tehát nem a vető gyújtja a spolettéket, hanem a stopinszál, ami rácsatlakozik a spol végébe, majd lefut a vetőhöz & indítja a bombit felfele, a spolette belökődés veszélye nélkül...
Itt egy kis SEGÍTSÉG...
|
|
|
905 db. hozzászólás
248 pont
Pirotechnikás
2009.01.17.
tag |
Nem, nincs, legalábbis nem tudok róla. |
|
|
155 db. hozzászólás
83 pont
Haladó
2010.06.26.
tag |
Hát, szerintem egész jó kis honlap lehetne belőle csak aza baj azzal a honlappal, hogy nem elég részletes. Egy kezdő biztos, hogy nem értené.
Szerk: találtam egy érdekes rész ITT szóval visszavonom elöbbi kijelentésem.(Csillagelegy ragasztóanyag és oldószer nélkül...hmmm...nem 100% hogy bombában begyulladnak prime nélkül...hmmm. ezérdekes szerintem 0,0001%[lehetetlen nincs,sajnos már megtanultam] hogy begyulladnak a bevonat nélküli flash csillagok... |
|
|
629 db. hozzászólás
55 pont
Labortöltelék
2010.03.02.
tag |
Na, hát nekem meg elromlott valami a gépemen és nem volt net, úgyhogy nem nagyon nézetm fel ide, most azért írnék egy ez történt eddig összeállítást: A mezőgazdasági boltban a régi márkátlan kálium nitrátot lecserélték krista k plus-ra, ami ráadásul 150 forinttal olcsóbban került forgalomba. Kitaláltam egy érdekes kísérletet arról hogy a KNO3 milyen jól oxidálja az MgAl -t, és leaprítottam KV darálóval és kézi golyósmalommal kb fél kiló KNO3 -at és ugyanennyi mogyorófaszenet meg ismeretlen fajtájú faszenet. Vettem még egy ínyekciót a csillagok nyomására, csináltam gyönyörű szép csillagágyúkat VG58 -al, amik nagyon jól sikerültek, majd töltök fel róluk vidit. Csináltam egy csomó blackmatch -t (volt legalább 20 méter), de jól sikerült mert 1-1,5 mm -es BM olyan gyorsasággal ég mint a visco és ha törik is csak nehezen alszik ki. Próbálgattam csinálni stopint, ami sikerült is, ugyanis 5 szál BM -el és papír alapú ragszalaggal olyan hangja volt, mint egy minipetinek. Megpróbáltam csinálni egy 3 lövéses csillagágyú telepet, de az egyik testnek az alsó betonit réteg tömítésekor megrepedt az oldala, és gyújtáskor szétnyílt, a másik kettő pedig rosszul volt időzítve. Kár.
Azért sajnálom hogy nem voltam itt, annál a sok hsz -nél és feltöltött videónál/képnél, de mint láthatjátok így sem unatkoztam. |
|
|
905 db. hozzászólás
248 pont
Pirotechnikás
2009.01.17.
tag |
Azért a golyósmalom pontos jével nagyon durva!!
Maister!
Szerintem nem komoly.
Ha komolyan foglalkozna a témával, akkor nem írna badarságokat(bombit vascsőbö kilőnil).
Joti,az télleg Tamas88 lapja
ITTa bizonyíték.A rakétás vidi megegyezik....
|
|
|
241 db. hozzászólás
343 pont
Haladó
2010.06.09.
tag |
A golyósmalmot szerintem nem j-vel kellett volna irnia.Am nektek mi a véleményetek arról az oldalról? |
|
|
1281 db. hozzászólás
280 pont
Pirotechnikás
2009.06.06.
moderátor |
Tudja valaki, h. ki csinálta EZT az oldalt...? |
|
|
1300 db. hozzászólás
142 pont
Hobbista
2007.02.24.
tag |
Na ez meg Malossinak megy.
amúgy meg mikor borzas segíteni akart a csillag görgetőben miért kelett őt lenézni? Attól hogy nem rak fel mindent a centerre attól még ő is lehet hogy tudott volna segíteni?Jó nekem mindegy de szerintem teljesen felesleges azért lenézni a másikat mert nincs anyi képe videója és nem oszt meg mindent mindenkivel. |
|
|
|
>>Vegyészfórum
>>Kiülő
Online felhasználók: 1
Ebből tag: 0
Látogatók: 3605103
Látogatók ma: 173
|