73 db. hozzászólás
5 pont
     Zöldfülű
2008.12.03.
PM Tag |
az a gond hogy azt nem tudom mert nem vagyok kutato vagy valami iesmi, ezt én nem vizsgáltam még meg soha, és nem is igazán érdekelt,
De én azért gondolom igy, mert ugy csinálják ezt a Dichromátozást hogy
A Magnesiumot megsütik 100 fokon melegittik. ugyanugy forro vizben foralunk egy kb 15-20%kos Kaliumdichrmoátos oldatot. Ebben a forro magneziumot belekeverjük és szarszine lessz. Melegség kell vagyis a Magnesiumnak kell nagyon meleg lenni hogy toertényen reakcio.
A Magnesiumoxid viszont fehért, az nem lenne az a szin ami keletkezet, mert az olyan barnás lessz.
Ugyanis ugy el lehet kerülni a magneziummelegittést egy kis vesztességel hogy sufátos dichromát oldatot használunk. a szulfát savanyitja az oldatot, és ézáltal egy kevés magnézium H2t produkál.
a H2 viszont redukálja a Dichromátot chromátra... ugyan az a szin keletkezik... ezért gondolom hogy kromátréteg...
De mondom nem vagyok szakember... lehet hogy van valaki aki ezt bisztosan meg tudja mondani, én csak sejtem hogy igy történik
(vigyáz a dichromát nagyon mérgezö!!! ha megszáritanád a magnesiumot és átnyomod a szürön akkor maskot kell hogy hordjál ... nem akarunk rákot :D )
@ kicsiatom de a MAgnesiumot is melegitsed legaláb 100fokra ;) |